כרובית בטמפורה עם בירה

פרחי כרובית מטוגנים בבלילת טמפורה עם בירה

אחד הבילויים של יום העצמאות הוא "על האש" שמגיע בדרך כלל בליווי אלכוהול, רצוי בירה, וברוח החג – ישראלית.

בשר על האש לא באמת צריך הוראות הכנה. אני כאן בשביל התוספות ולאלה שלא אוכלים בשר. כרובית "שיכורה" בבירה. מתחילים.

המצרכים:

כרובית אחת

2/3 כוס קמח תופח

1/3 כוס קורנפלור

* אפשר לזרום גם עם כוס קמח תופח וזהו*

1 ביצה

1 כוס בירה

 

למטבל (לא חובה)

מיונז

רוטב צ'ילי מתוק

 

ההכנה:

להכניס את הבירה למקרר. עכשיו.

להתפנות לטפל בכרובית.

יש 2 אפשרויות:

1. להשאיר את מרכז הכרובית כפרח שלם שממנו כל אחד תולש לעצמו חתיכה

2. לחתוך מראש לפרחים קטנים

 

אם מחליטים על הגשה כפרחים קטנים:

לפרק לפרחים עם סכין, לשטוף היטב את הכרובית ולדלג לשלב הבלילה.

 

אם מעוניינים להשאיר במרכז המנה פרח אחד גדול:

לשטוף את הכרובית היטב

להכניס אותה לסיר עם מים ולבשל עד רתיחה

לאחר הרתיחה, להוציא לקערה עם מים רגילים / קרים על מנת לעצור את הבישול

 

לפרק את הפרחים מסביב כך שישאר פרח אחד עיקרי, וקישוטי פרחים מסביבו.

 

1

 

להכנת הבלילה:

לטרוף את הביצה, לשפוך לתוכה את כוס הקמח ולערבב מעט

להוציא את הבירה מהמקרר ולשפוך בהדרגה לתוך התערובת

לערבב ולהוסיף בירה כך שהמרקם הסופי יהיה כמו של תערובת פנקייק כלומר לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי

אם נשארה בירה בכוס – לרוויה

 

את הבלילה המוכנה להכניס למקרר עד שהשמן יהיה רותח

להכין את השמן לטיגון. בסיר רגיל או בסיר טיגון (כמו אצלי בתמונה)

כשהשמן רותח, להוציא את הבלילה מהמקרר, לטבול את הכרוביות בבלילה ולהכניס לשמן

2

 

כשהן משחימות, להוציא

 

3

 

לחזור שוב על שלב הטבילה בבלילה והטיגון

ולהגיש בליווי מטבל ספייסי מיונז (מיונז עם רוטב צ'ילי מתוק)

 

בתיאבון וחג עצמאות שמח

main