כרובית אפויה ביוגורט ולמון גראס

כשכרובית,יוגורט ולמון גראס נפגשים רק טוב יוצא מהמפגש הזה.

בחורה עם מחשב נייד

דברים טובים נאספו לאחרונה במטבחי.

חבילת למון גראס טריה וריחנית (תודה מיכל 🙂  )

יוגורט ביו מצויין עם 1.5%  שומן בקרטון של ליטר אותו קיבלתי לדגום מתנובה

ומהצד קרצה אליי כרובית לבנה וטריה.

לא הייתי צריכה לחשוב הרבה והתוצאה לפניכם.

מצרכים:

1 כרובית מפורקת ומבושלת כ 20 דקות

1 כוס או גביע יוגורט 1.5% שומן

1 ביצה

חצי כפית פפריקה

מלח ופלפל

קמצוץ שמיר קצוץ דק או פטרוזיליה

1 ענף של למון גראס שקולפו ממנו השכבות הראשונות ואת השכבה הפנימית לקצוץ דק דק דק.

נחמם תנור ל 180 מעלות.

נניח את הכרובית בתבנית.

בקערה קטנה נערבב היטב את היוגורט ושאר המצרכים .

ניצוק את הרוטב על הכרובית ונפזר מעט פירורי לחם מעל.

נאפה כ 20-25 דקות עד שהיוגורט נספג והכרובית זהובה.

נוציא מהתנור ונשתדל להתאפק שיתקרר קצת לפני שנאכל  🙂

אוהבים כרובית? הנה לכם גם נגיסי כרובית בציפוי ביסלי

וגם פשטידת כרובית ובטטה