כעכים מתוקים

כעכים מתוקים, כאלה שמכינים לאזכרה… מיכל שלי מאוד אוהבת אותם והכנתי אותה במיוחד עבורה.

DSC_0955

 

כעכים מתוקים, נפלאים סתם כך או אפילו עם חמאה או ריבה בתוכם. נפלא גם יום-יומיים אחרי 🙂

למצרכים: (כ- 90 כעכים)

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

200 גרם סוכר (כוס)

1 כף שטוחה של מלח

חצי כוס שמן

כ- 2 כוסות מים פושרים

להכנה:

1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל המצרכים. ללוש את הבצק כ- 5 דקות. לכסות ולהתפיח במקום חמים (עד שהבצק מכפיל את נפחו).

2. לחלק את הבצק לנקניקים ארוכים וכל נקניק לפרוסות. כל פרוסה לגלגל לכעכעגול. להניח בתבנית על נייר אפיה, למרוח כל כעכ בביצה טרופה ועליה לפזר סוכר גבישי (אופציה – קונים בחנויות מתמחות).

3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160מעלות למשך 20-30 דקות או עד שהכעכים מזהיבים.

כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול 🙂

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב