כעכים מלוחים מקמח כוסמין

כעכים מלוחים נפלאים מקמח כוסמין, מוצלחים לאין ערוך מקמח החיטה

DSC_0095קמח כוסמין הוא קמח שעשוי מדגן הגדל בעיקר באזור אירן. הכוסמין מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטה, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים ולכן ערכו התזונתי גבוה משל קמח החיטה. אגב, אין כל קשר בין כוסמין לכוסמת. בכוסמין, יש גלוטן (מה שמקנה לקמח את גמישותו), אם כי בכמות פחותה מבחיטה. טעמו של הכוסמין, מעט מתקתק יותר מחיטה ובטעם אגוזי.

את הכעכים המלוחים, הכנתי מקמח הכוסמין – אם כבר לאכול אז לאכול טוב ובריא!

למצרכים:

500 גרם קמח כוסמין לבן

200 גרם חמאה רכה

1 אבקת אפיה

1.5 כפיות מלח

1 כוס מים

1 כפית יאנסון (לא חובה)

לטבילה מעל:

1 ביצה

100 גרם שומשום

מלח גס (לא חובה)

להכנה:

1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר עם וו גיטרה וללוש עד איחוד כל החומרים בצורה מוחלטת (שלא יהיו גושי חמאה).

2. לחלק את הבצק לחתיכות קטנות ומכל חתיכה ליצור נחש ארוך וצר יחסית (כמו בתמונה)

DSC_0089

3. להכין מבעוד מועד צלחת עמוקה עם ביצה מקושקשת וצלחת עם שומשום, בנוסף להכין תבנית מצופה בנייר אפייה.

4. לטבול כל כעכ בביצה, לאחר מכן בשומשום להניח בתבנית אפיה ולפזר מעט מלח גס.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

DSC_0094

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב