כהמשך לכתבה משבוע שעבר, הכנתי רשימה של חמישה סוגי מזון שמומלץ להמעיט באכילתם. אני מאמינה שכבר שמעתם עליהם, אבל הוספתי גם הסבר מדוע כדאי לא כדאי לאכול אותם בעצמכם, וכמובן גם למנוע אותם מילדיכם ומיקיריכם.
שינוי תזונתי משפחתי הוא לא תמיד פשוט, אך כמו שכתבתי בעבר, לדוגמה האישית יש כאן תפקיד מרכזי.
אני ממליצה להסביר למשפוחה מדוע אינכם רוצים להשתמש במוצרים הללו. הסבר סבלני ומפורט בד"כ עושה את העבודה. אם הם מתבאסים, תאשימו אותי…
סוגי מזון שכדאי להמעיט באכילתם:
1. מרגרינה
עשירה בשומן טראנס שמזיק לבריאות, לכן כדאי להמעיט באכילת מוצרים כגון: בורקסים, מלוואח, ג'חנון, עוגות ועוגיות.
2. מזון מטוגן
בתהליך הטיגון השמן מתחמצן והופך לחומר מאוד לא בריא, במיוחד כשהטיגון מתרחש כמה פעמים עם אותו השמן, כמו ברוב המסעדות, לכן כדאי להמעיט באכילת מוצרים כגון: צ'יפס, פלאפל, חטיפי עוף, שניצל, סופגניות, טבעות עוף וטבעות בצל.
3. מוצרי דיאט
מכילים כמות גבוהה של ממתיקים מלאכותיים, אשר בכמות גדולה אינם בריאים, בעיקר לילדים שמשקל גופם קטן משל מבוגרים. ילדים רבים צורכים כמות גבוהה שלהם ביום, היות והם מחשיבים אותם לבריאים ואוכלים אותם ללא הגבלה. חשוב לצרוך אותם במידה, לכן כדאי להמעיט באכילת מוצרים כגון: משקאות דיאט, מסטיקים ללא סוכר, סוכריות ללא סוכר.
4. בשר מעובד
בשר מעובד מכיל בד"כ חלקים פחות בריאים, אשר בד"כ עתירים בשומן רווי ומעלים מאוד את הכולסטרול, כמו כן בתהליך העיבוד בד"כ מוסיפים כמות גבוהה של שמן, מלח וחומרים משמרים. לכן כדאי להמעיט באכילת מוצרים כגון: נקניקיות, נקניקים שמנים, ומוצרי עוף מעובדים.
5. ממתקים ומשקאות ממותקים
מכילים כמויות גבוהות של סוכר לבן או סירופ תירס, מוסיפים לגוף כמות גבוהה ביותר של סוכרים ובכך גורמים להשמנה, מזיקים לשיניים וגורמים לנפילות סוכר הגורמת להרגשה מאוד לא טובה.
חלקם מכילים גם כמות גדולה של שומן וצבעי מאכל. לכן כדאי להמעיט באכילת מוצרים כגון: סוכריות, מסטיקים צבעוניים, משקאות מתוקים, שוקולדים ועוגיות.