כמה שיותר ירוק יותר בריא

העלים הירוקים מככבים אצלי כמעט בכל תבשיל ובכל סלט. הם הרקע, המצע או התבלין. הפעם החלטתי להעביר אותם למרכז הבמה, ולהכין סלט עשבי תיבול ואגוזים. סלט ירוק מלא טעמים של עשבי תיבול.

תמונה 5 (2)

כששואלים אותי "באיזה תבלינים את משתמשת?" אני אומרת קצת מלח ופלפל, כל השאר בא מהטבע, מהגינה הקטנה שלי או מהשוק האורגני בכפר רות (הסמוך), אליו אני משתדלת להגיע מדי יום שישי. אם עדיין חסר משהו, אז מהסופרמרקט, שגם בו יש גם פינה אורגנית.
המקרר שלי מלא בירוקים. מכל הסוגים והטעמים: פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, נענע, בצל ירוק, בזיליקום, עירית, רוזמרין, מרווה, טימין, אורגנו, זעתר, פלפלים חריפים – ירוק ואדום, ועוד נותני טעם בצבעים שונים: לימון, קליפת תפוז, כורכום טרי, ג׳ינג׳ר, למון גראס, ולצבעוניות טעימה יש לנו סלק, רימונים ועוד… כך שהטבע נותן לנו צבע, מרקמים וטעמים.
לגבי הקיצוץ של הירקות בכלל והעלים הירוקים בפרט, אני מעדיפה לקצוץ ביד. לא אוהבת את כל המכשירים שמוציאים לי ריבועים כמו חיילים. חסרי חן וחסרי חיים.

העלים הירוקים מככבים אצלי כמעט בכל תבשיל ובכל סלט. הם הרקע, המצע או התבלין. הפעם החלטתי להעביר אותם למרכז הבמה, ולהכין סלט עשבי תיבול ואגוזים. סלט ירוק מלא טעמים של עשבי תיבול.

ירוק נוסף הוא צמח האלוורה, סוקולנט (קקטוס) עם תפרחת כתומה, בדיוק עכשיו פורח לו בגינתי הצנועה.

תמונה 2 (7)

האלוורה הפכה כבר מזמן למרגיע הלאומי של העור. כולם יודעים שלמקרים של אדמומיות, צריבה קלה, כוויות שמש קלות או במקרה שלי כוויות שמן (ככה זה כשנמצאים הרבה במטבח), מורחים ג׳ל אלוורה (נותנים נשיקה) וזה עובר.
מעבר לג׳ל הרגיל להרגעת העור אחרי החשיפה לשמש, לאלוורה תכונות נוספות ושמעתי מרופאת עור שהוא משמש לטיפול באפטות, תפרחת חיתולים ופסוריאזיס.

לכן, כשהזמינו אותי להשקה של מוצרי טיפוח על בסיס אלוורה של הרבלייף, Herbal Aloe מיהרתי לאשר הגעה (טוב, גם בגלל שההשקה התקיימה במסעדת בלו סקיי של מאיר אדוני במלון קרלטון, שהיא חוויה קולינרית מהמדרגה הראשונה).
OK , אז מוסכם שבעיקרון מוצרים על בסיס אלוורה זה טוב, כי זה מרגיע ומספק לחות לעור, אבל מה לגבי מוצרי הסדרה החדשה? כדי לתת תשובה לכך, ניסיתי את המוצרים:

תמונה 2 (8)

נתחיל מזה שהריח שלהם נפלא ומבשם את העור והסביבה.
סבון הידיים המוצק (כן, אני מודה! אני מתה על סבונים מוצקים) כל כך נעים, מקציף טוב ולא מיבש את העור.
השמפו מכיל בנוסף לאלוורה גם חלבון חיטה ו-6 רכיבים צמחיים: יוקה, חוחובה, לענה, גדילן, מרווה ואגבה..
המרכך נעים מאד, אך לא מרכך לי מספיק את הקשרים (המים הקשים שלנו מקשים עליו).
הסבון הנוזלי איתו התקלחתי אחרי הבריכה הצליח לנטרל את השפעת הכלור הן בהענקת תחושת לחות והן בריח, חוץ מזה היצרן מצהיר שהוא לא מכיל SLS ועל כך מגיע לו שאפו!
ג'ל הלחות לגוף מכיל בנוסף לאלוורה גם חמאת שיאה שמשפרת את גמישות העור ושומרת על לחותו. זה בדיוק מה שאני מחפשת במוצר כזה.

נחזור לסלט שלנו, אותו טעמתי לראשונה במסעדת כרמלה בנחלה הנהדרת (שנאלצה מאז לסגור שעריה). הסלט הזה כל כך פשוט ויחד עם זאת כל כך טעים. נסו ולא תתאכזבו.

סלט עשבי תיבול ואגוזים

מרכיבים:
עשבי תיבול טריים. אני משלבת:
צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה (אם לא אוהבים, שימו חצי צרור, אבל לא לוותר. זה הופך את כל הסלט לוואו)
צרור עלי נענע
צרור עלי רוקט או בייבי
צרור עלי תרד
אופציונאלי: שמיר, חופן של אורגנו, בזיליקום, עירית, אפילו החלק הירוק של הבצל הירוק ילך כאן

רוטב:
מיץ מ- 2 לימונים
קליפת לימון מגוררת
החלק הרך של הלמון גראס יתן כאן ארומה משגעת (אבל כדי שלא יגנוב את ההצגה, לא להגזים איתו, רק סנטימטר)
חצי כוס שמן זית משובח
כפית סוכר חום
מלח ים אטלנטי
פלפל גרוס
אוהבים שום? שימו שן כתושה (אני מוותרת)

לפיצוחים:
150 גרם של פיצוחים קצוצים בסך הכל. אני משלבת אגוזי מלך, אגוזי קשיו, שקדים ואגוזי לוז.

להגשה:
מעט צנוברים קלויים במחבת יבשה, פרוסות דקיקות של צנונית.

אופן ההכנה:
1. קוצצים ידנית את כל העלים הכי דק שאפשר. אני ממליצה לקצוץ ולחזור על הקיצוץ כמה פעמים עד לקבלת ״פירורי״ עלים קטנטנים. חברים, צריך סבלנות וסכין טובה, אבל זהירות על הידיים! מהכמות שציינתי מקבלים סה"כ כ- 6-7 כוסות של עלים קצוצים. אם משנים את היחסים בין העלים מקבלים בכל פעם סלט בטעם קצת שונה. וזה הכי כיף!
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
3. שופכים את הרוטב על העלים הקצוצים ומערבבים.
4. משפרים טעמים ומגישים עם צנוברים ופרוסות צנונית לקישוט.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.