כל פעם שהשמש רכה ורוח קלה נושבת סביבי אני מדמה לרגע שאני בפריס מונאמור או איטליה אהובתי..

בחורה עם מחשב נייד

בוקר טוב אהובים אירופה חסרה לי, בלב בנשמה בבטן, גם לכם ?

כל פעם שהשמש רכה ורוח קלה נושבת סביבי אני מדמה לרגע שאני בפריס מונאמור או איטליה אהובתי.. … וזה הזכיר לי את המגוון הטעים של הטורטיות המגולגלות שכל כך אהבתי כשרציתי משהו קל בין השיטוטים והפינוקים המושחתים, כך שחשבתי למה לא להתנחם קצת בטורטיית כוסמת ירוקה ולגשר מעט על המרחק.. לפחות בטעמים.

אחרי שלא הפסקתי לאכול טורטיות מגולגלות בירקות אצות נבטים פטריות רטבים ממרחים ודברים משובחים באירופה בה חנויות ומסעדות הטבע מפוזרות בכל קרן פינה, מודה שדיי התמכרתי אליהן טורטיות דקיקות טבעוניות מגרגרי חומוס כוסמת או כל קטנייה אחרת. מודה שלא תרגלתי מספיק כדי להגיע לדקיקות של האירופאים אך אני על זה ובטוח אצליח.

אני זוכרת את ספר הבישול הראשון שקניתי לי כשהייתי בת 17, זה היה הספר של אהרוני, ואני לא יכולה לשכוח איך נכנסתי איתו בחרדת קודש אל המטבח ואת המשימות שהצבתי לי כל פעם לארוחה שווה יותר ומשימה נוספת.. אבל זה לסיפור אחר. בינתיים קבלו את הטורטייה המנצחת עד כה. כל מי שמחזיק בטורטייה טובה יותר מוזמנת.ן. לשלוח. מבטיחה לנסות.

אגב  אם תרצו לגלות את כל המקומות השווים בהם אני מוצאת את הדברים המשובחים שלי – הלא ביוקר -כמו שאומרים, אתם יכולים להצטרף גם לקבוצה שלי  אצרף לכם קישור

 Clean fresh green life  

 

 טורטיית כוסמת ירוקה שלא תרצי.ה להפסיק לזלול ! פשוטה וקלה להכנה

טעמה העדין של טורטייה מגולגלת ובתוכה פרוסת אבוקדו, נבטי חמניה, כמה רצועות מלפפון, גמבה וגזר עם פרוסת טופו מתובלת בממרח עדין – או המבורגר טבעוני – מלווה אותי עד עכשו..

מאז הקיץ התנסתי במספר מתכונים שרצו ברשת, התאכזבתי, שיניתי ערבבתי, ניתחתי, חפרתי, ומצאתי שהבסיסי ביותר הוא הנכון והמאוד פשוט להכנה, אך צורך סבלנות ואימונים כדי שיהיה דקיק באמת.

עם יד על הלב לא נעים לי כל כך להודות שבהתחלה זה דיי התפרק לי ואגלה לכם סוד אישי – דיי התאכזבתי ומהר מאוד הפכתי אותה לחביתה מקושקשת – זרקתי לתוכה בצל עגבניות ותבלינים (אצלנו לא זורקים שאריות   והרגשתי שמוותרת על כל העניין.

למזלי (ומזלכם ) החשק לטורטייה הזו פשוט לא עזב אותי , הסתגרתי במטבח ולאחר אימון נוסף הגעתי למתכון הנכון בזמן ובטעם המדוייק – משתפת אתכם כדי שגם אתם תהנו, ולא לעזוב עד שיוצא לכם .. דק דק..

תספרו לי איך יצא ולאיזה עובי הצלחתם להגיע אם מתחשק לכם

מה צריך –

על כל 250גר' לפני השרייה כוסמת ירוקה רצוי אורגנית = 1.1/4 (כוס ורבע כוסמת לפני השריה)

מושרת במים למשך שלוש שעות לפחות

רחצו היטב וסננו את המים

הוסיפו מים בגובה 1-2 ס"מ מעל גובה הכוסמת

רבע כוס קמח כוסמין אורגני (מלא לבן)

מלח הימלייה לפי הטעם (בסביבות 1 – 1/2 כפיות )

*אפשר לגוון עם תיבול נוסף כמו זרעי צ'יה, עשבי תיבול, שומשום מלא, עגבניות מיובשות וכו'.. אך רצוי להתאמן קודם על נקי

אופן ההכנה –

מסננים ורוחצים היטב את הכוסמת,

מוסיפים את המים (בגובה 1-2 ס"מ מעל גובה הכוסמת)

את קמח הכוסמין והמלח .

טוחנים במיקסר חזק (אני משתמשת בנינג'ה) לקבלת בלילה בהירה.

לטורטיות גדולות – נעזרים במצקת ומחבת גדולות –

לטורטיות קטנות – מצקת ומחבת קטנות

יוצקים עם מצקת שכבה דקיקה על מחבת נון סטיק לוהטת – אין צורך לשמן את המחבת, הופכים לדקה נוספת וממשיכים לטורטייה הבאה.

* אני שומרת את הבלילה הנותרת במקרר ומכינה לי כשמתחשק, היא מחזיקה בסביבות 2 ימים בצנצנת סגורה הרמטית.

** תזכורת – לא תמיד מצליח בפעמים הראשונות, לוקח זמן עד שלומדים את "השיטה" , אבל זו השיטה הכי טובה בדוקה ומוצלחת. כתבו לי אם לא הצליח ונראה מה השתבש לכם בדרך.

מאוד ישמח אותי לשמוע איך יצא  אם תרצו לכתוב לי כמובן..

בתיאבון !

דנה

 אם אתם ממש אבל ממש אוהבים חצילים במיונז כמוני ?

הקישור למתכון הטבעוני משנה חיים זה פה

 אם תרצו לגלות את כל המקומות השווים בהם אני מוצאת את הדברים המשובחים שלי – הלא ביוקר -כמו שאומרים, אתם יכולים להצטרף גם לקבוצה שלי –

– Clean fresh green life  

Dana Bar Teva
הבחירות מה אנחנו , אצלנו בבית, נאכל, נרקח ונשתמש - הם החלומות האמיתיים שלי על הטבע - אדמה ים שמים בעיקר היום