כל הסודות לקמפיין מוצלח שהחברות הגדולות לא רוצות שתדעו.

שלטי חוצות מוצרי פרסום

זו לא עוד כותרת מפוצצת ריקה מתוכן. עבדתי עם עשרות אולי מאות חברות גדולות במהלך חיי (אולי יותר מי סופר), ובפילוח כללי של שיטות העבודה שלהן ישנו מחנה משותף מובהק לדרכי הפעולה שלהן בשיווק, פרסום וברנדינג.

אתן דוגמה, עבדתי עם חברת משקאות עולמית גדולה (שמה שמור במערכת 🙂 ) והתבקשתי יחד עם הצוות להקים מסע פרסומי עבור משקה חדש שצפוי להיכנס לשווקים. בהגיעני לפגישה עבור קבלת תוכן הפרויקט, שילוב עם צוות הקריאטיב ולא פחות חשוב

סקירה כללית ופרטנית של התקציבים שאושרו על ידי הנהלת החברה ומנהלת הפרויקט – דבר אחד הפתיע אותי מאוד… התקציב.

אין זה סוד שחברות ענק משקיעות הון רציני בהוצאות תקציבי שיווק על כל גווניהם אך למרבה ההפתעה התקציב היה בסדר גודל של חברה בינונית+. שלא תבינו לא נכון, זה לא שדובר במעט כסף, אך בהשוואה לחברות קטנות יותר שעבדתי איתן התקציב היה מעט גבוהה יותר או כמעט וזהה לחלוטין. ובכן, אם כך, איך יכול להיות שהחברות הגדולות ממשיכות להכתיב את הקצב בשוק ולקבל יותר חשיפה ממותגים אחרים?

ובכן התשובה לכך הינה די פשוטה – יש להן דרישות וסטנדרטים. נשמע מצחיק עד מגוחך הלא כן? למי מאיתנו אין דרישות וסטנדרטים? אך כשאני אומרת דרישות וסטנדרטים אני מתכוונת לזה במלוא מובן המילה.

רוצים דוגמאות קונקרטיות? בבקשה:

שתי החברות (הבינונית והגדולה) ביקשו לפרסם את המוצר החדש בשלטי חוצות.

החברה הגדולה: דרשה לבחור לוקיישנים (מיקומים) לשילוט במרכזים בהן פילוח האוכלוסייה הפוטנציאלית לקניית המותג גבוהה יותר.

החברה הבינונית: דרשה להציב את המוצר בשלטי חוצות באופן כמה שיותר בולט.

שלטי חוצות מוצרי פרסום

החברה הגדולה: דרשה להתחיל קמפיין רשת "טבעי" ככל הניתן, דרך משפיעני רשת, ושימוש במותג באירועים והשקות חדשות.

החברה הבינונית: דרשה להתחיל קמפיין קידום אגרסיבי בכל הרשתות החברתיות (ומעיק על הלקוחות – אם לומר את האמת).

קידום מכירות ברשתות חברתיות
קמפיין קידום מכירות ברשתות חברתיות (תמונה מאנספלש)

החברה הגדולה: דרשה להתחיל קמפיין מוצרי פרסום וקידום מכירות רחב היקף בעזרת מוצר קד"מ שיחמיא למשקה ויחולק לקונים על כל קניה של המשקה החדש.

החברה הבינונית: דרשה להתחיל קמפיין מוצרי פרסום פרטני ולמכור את "המתנה השווה" בתוספת מחיר סמלי בעת קניית המוצר.

אני בכלל לא מעוניינת להיכנס לוויכוח העקר על "מי מבין החברות צודקת", זו לא מטרת הפוסט הזה. אך אם ארשה לעצמי לנתח באופן גס את נתוני אותן חברות ענק שיצא לי לראות- רובן ככולן מתנהלות באופן דומה לחברה הגדולה שהובאה כאן כדוגמא.

זה אולי אחד השיעורים היותר טובים שתלמדו כאן, מעבר לכל הטכניקות המעשיות ולפני שאתם רצים לבזבז את כספכם היקר, עצרו רגע והורידו על דף את כל הדרישות והסטנדרטים שלכם מהפרויקט שלכם – בדיוק כפי שעושות אותן חברות ענק.

1. התחילו בתכנון נכון של הפרויקט במטרה לגעת בקהל היעד המטורגט שלכם (גם אם המטרה היא "למכור לכולם" לכל מוצר חייב להיות קהל יעד מטורגט)

2. המשיכו במציאת הדרך האפקטיבית ביותר "לגעת" באותו קהל מטורגט (לא תמיד הדרך היקרה יותר היא הנכונה)

3.  לאחר שמצאתם את שיטת הפרסום האולטימטיבית עבורכם – נסו להגדיר תקציב מתאים לפרויקט שלכם.

4. עבדו עם מקצוענים. נשמע מובן מאליו- אבל זה לא. עבדו עם אנשים שיכולים להוציא יותר מהמותג או הקמפיין שלכם, יש לזה חשיבות עצומה בניהול פרויקט.

5. לאחר שתכננתם את הפרויקט, מצאתם את קהל היעד, בחרתם את שיטת השיווק ואפילו מצאתם ספקים מקצוענים לביצוע המשימה – הורידו את הפרויקט על כתב בהוראות מפורטות ככל האפשר! זה יעיל ובוודאות יחסוך לכם הרבה בעיות.

זכרו: פרסום וקידום מכירות עולה כסף – אך הוא אפקטיבי, בונה יחסי מוכר-לקוח ומשמר אותם, מגדיל את חשיפת המותג שלנו ובעיקר מביא עוד לקוחות ומגדיל לנו את הרווחים בכיסים. (לא סתם חברות מוציאות מיליוני שקלים בשנה על תקציבי שיווק).

הארה נוספת* יצא לי לדבר עם המון עסקים קטנים-בינוניים וקיבלתי תחושה שהם פשוט מפחדים להוביל קמפיינים פרסומיים. אז מספיק! עולם הפרסום וקידום המכירות שייך לכולם – לא רק לחברות הענק. אין לכם מה לפחד, העזו וראו איך אתם מגדילים את חשיפת המותג שלכם בכמה מונים ומביאים לקוחות חדשים לעסק שלכם חודש בחודשו.

מקווה שעשיתי לכם קצת סדר בראש על איך מתחיל קמפיין מוצלח (איך הוא נגמר זה כבר סיפור לפוסט אחר). בכל שאלה \ בקשה \ הערה אתם מוזמנים ומוזמנות להגיב או לכתוב לי בכל עת 🙂

Hot Pie Girl
מומחית בינלאומית באופנות וטרנדים ברשת, שיווק אינטרנטי ופרונטלי, פרסום בעזרת מוצרי פרסום, קידום מכירות ועוד.