כל הטיפים לברביקיו המושלם לקיץ

עדי קאופמן מכינה ערב ברביקיו מושלם בבית בלי מאמץ – כל הטיפים והמתכונים הקלים בכתבה

אני יודעת, זה לא נשמע נשי – אבל להכין ערב ברביקיו בבית זה הדבר הכי קל בעולם.

והכי חשוב – אפשר אפילו לנוח צהריים לפני שהאורחים שלנו מגיעים – כשאנחנו עורכים ברביקיו אנחנו יכולים לארח כמות גדולה של אנשים מבלי לטרוח – למה? כי גם הבשר שלנו, התוספות (ירקות/אנטיפסטי) וגם הקינוח נצלים על אותו הגריל בדיוק!

איך אנחנו מתארגנים לברביקיו בלי מאמץ?

ראשית – אנחנו צריכים להגיש שם "פינגר פוד" – מה זה אתם שואלים? זה בשר או תוספות שלא צריכים להתעסק איתם, לא צריך לחתוך אותם ולא צריך לעבוד אצלם – פשוט מהגריל לצלחת.

נקנקיות הן מוצר מצויין לגריל, אני יודעת שרובכם מפחדים (ובצדק!) מנקניקיות – אבל כשאנחנו קונים מוצר בוטיק שכולו בשר טרי ותבלינים בלבד (הנקניקיות של הלגה, מי שעוד לא טעם – לא ידע נקניקייה טובה מימיו), את הנקניקיות אנחנו צולים על הגריל ותוך כמה דקות הן מוכנות לאכילה.

טיפים של דובי פורת האיש שעומר מאחורי הלגה וורסט נקנקיות מבשר איכותי – את הנקנקיות יש להפשיר לגמרי ולהוציאן כחצי שעה לטמפרטורת החדר, חשוב מאוד שהנקנקיות יהיו בטמפרטורה הזו על מנת להגיע לצלייה ולטעם מושלם. נקנקייה טובה היא כזו העשויה בשר ותבלינים בלבד וללא חומרים משמרים או מייצבים ככה שאנחנו מקבלים מקסימום טעם ואיכות.

הלגה וורסט נקניקיות בוטיק עדי קאופמן

איך מכינים את הגריל? אני מאוד אוהבת גרילי גז ולכן פניתי ל"כרמל דיירקט" ייבואנים של גרילי גז איכותיים במיוחד והם העניקו לי כמה טיפים – גריל גז חייב להיות חם יש לחמם אותו 10 דקות לפני התחלת ההכנה, הוא מתחמם מהר מאוד כיאה לגריל איכותי, הגריל עצמו חייב להיות נקי על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר וללא שאריות של בשר ושומן ישן.

גריל גז איכותי כרמל דיירקט עדי קאופמן

על הגריל אני אוהבת להניח ענפי תימין או רוזמרין – הם מעניקים לנו גם טעם ייחודי וגם מרחיקים זבובים ויתושים מאיזור הברביקיו – ככה שזו הצלחה כפולה.

על הגריל אני אוהבת לצלות ירקות – פטריות חורש, פרוסות של פלפלים, פרוסות חצילים, קישואים, בצל ואפילו שום. את הירקות האלה אני משרה כמה דקות בחומץ בלסמי ומעבירה לגריל – תוך כמה דקות תקבלו ירקות קלויים שהם בדיוק התוספת הראוייה לנקניקיות.

ירקות לצלייה עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

בערב שכזה חייבים להגיש שתייה טובה ומגוונת ובעיקר מרווה – אני אוהבת להכין לימונדה בייתית קלה שקוצרת מחמאות: לקנקן אני מעבירה חצי כוס סוכר, 20 עלים של נענע טרייה וכוס של מים רותחים, מערבבים היטב, מוסיפים 3 כוסות של מיץ מלימון טרי בלבד וממלאים את הקנקן בקרח, מוסיפים מים קרים – וזהו! הלימונדה שלכם מוכנה!

על שולחן קטן הגישו בירות קרות, למברוסקו, יין לבן והרבה מים (אלכוהול מייבש, זוכרים?)

בסיום הצלייה של הנקניקיות על הגריל הניחו פירות בשרניים כמו פלחי אננס מתוק, אפרסקים בשלים או שזיפים אדומים… אין לכם מושג איזה קינוח מחכה לאורחים שלכם… (אתם כמובן יכולים לעבוד קשה ולהכין שיפודים מהפירות, אבל אין צורך).

ירקות ופירות צלויים על גריל עדי קאופמן

שני סלטים גדולים של חסה ועגבניות שרי עם ויניגרט קלאסי (שמן זית, לימון, מלח, פלפל שחור, דבש) ואתם מסודרים.

כמה קל להכין ערב ברביקיו בבית/בחוץ? קלי קלות!

קחו את הכל באיזי ותראו שהרעיון שלי גם ישלח אתכם לפני הערב לשנ"צ מתוק במיוחד (ושקט במיוחד) וגם לערב שבו תוכלו לארח את החברים שלכם בשלווה מבלי להפוך לסמרטוטים.

את נקניקיות הבוטיק של הלגה וורסט ניתן לרכוש אונליין – הן מגיעות עד אליכם עם שליח אחת לשבוע, מדובר בחוויה נפלאה של אכילה ברמה גבוהה במיוחד.

השבוע הלגה מגרילה 10 ציידניות בד לרוכשים מעל 4 ק"ג- הציידניות האלה יעשו את הברביקיו שלכם בשטח להרבה יותר קלות ועם סטייל.

כנסו לאתר של הלגה וורסט והזמינו עוד היום (משלוחים כל יום רביעי)

ועד לפעם הבאה,

שלכם, עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? היא כותבת טור יומי משובח בכל בוקר בדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח, היא מעניקה מתכון, טיפים ועוד.

צילומי כתבה: הלגה וורסט: יח"צ, כרמל דיירקט: יח"צ, עדי קאופמן

עדי קאופמן
עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.