כך מבלים כשבחוץ חם ומהביל

מה עושים עם הילדים בחום הגדול? פעילות קרירה וממוזגת. מתחילים בבילוי מחוץ לבית בהחלקה על הקרח ומסיימים במטבח הביתי בבישול משפחתי עם 2 כוכבים: מאפינס תירס ופוקצ'ה

קיץ, חם, לוהט והלחות מאיימת להגיע לשיאים חדשים. אחרי כמעט יום שלם בבית אנחנו רוצים לצאת קצת להתאוורר ולעשות משהו לא שגרתי. מוכר?  מצאתי 2 אטרקציות חוויתיות, כייפיות ומאתגרות לכל המשפחה. בראשונה הפתעתי את הבנות, שלא האמינו שאני מוכנה לקחת על עצמי משימה מאתגרת ובשניה – נכנסנו כולנו למטבח לבישול משפחתי.
promo_long
 

היכל הקרח ice peaks  – חולון 

הגדולה כבר דוחקת בי הרבה זמן, שנלך להחליק על הקרח, אבל אני – אני פחדנית. בשבילי זה מסלול אתגרי. מה אני צריכה את זה, אבל היא לא מוותרת, מבקשת שוב ושוב ואני מחליטה לקחת על עצמי את המשימה ואת האתגר. הצטיידנו בגרביים ובסווטשרטים. כן,כן, באמצע הקיץ, ויצאנו לדרך.
כבר כשנכנסנו אל האולם הרגשנו שהגענו לארץ אחרת. המעבר מהחום שבחוץ אל האולם הקר שבפנים ממש מרענן. הצטיידנו בצמידים צבעוניים ובנעלי החלקה, הפקדתי את התיק בלוקר וחיכינו לתורנו להכנס אל משטח ההחלקה. ראשונה נכנסה הגדולה והתחילה להחליק. אחריה הקטנה והחצי השני. אני, הגיבורה הגדולה, מחכה שהם יכנסו, לוקחת עוד נשימה עמוקה, צוברת בטחון ויאללה – מצטרפת אליהם. זהו. אני על משטח ההחלקה. עכשיו, מה עושים? המדריך שבכניסה מסביר לי שפשוט צריך להתקדם עם הנתיב. בהתחלה מחזיקים במעקה ומתקדמים, עד שצוברים בטחון ואפשר לעזוב ידיים.
.

P50717-172741

.
אני מסתכלת סביבי, מחפשת את הגדולה. היא כבר מזמן התקדמה לה, משאירה אותנו מאחור. הקטנה ואני צמודות אחת לשניה, לא עוזבות את המעקה לרגע ומתקדמות עקב בצד אגודל, מתרגלות לנעליים, לקרח ולמשטח. עוד כמה צעדים והגדולה מאחורי וכבר עוקפת אותי. במרכז הרחבה מחליקים להם בקלות ילדים קטנים, נוער ומבוגרים. אני מסתכלת עליהם ומנסה להבין כמה זמן יעבור עד שגם אני אוכל להחליק כמוהם. מאז ומתמיד אני אוהבת את הספורט הזה ואוהבת לראות תחרויות החלקה על הקרח. עכשיו אני מעריצה את המחליקים עוד יותר.
ההתחלה היתה ממש מאתגרת. בזמן שהגדולה סיימה 5 סיבובים, הקטנה ואני עשינו רק סיבוב אחד, אבל אז כבמטה קסם, פתאום צברנו בטחון והתחלנו להגביר קצב. עדיין לא עוזבות את המעקה, אבל כבר התרגלנו וממש נהננו. פתאום אני רואה שהקטנה מתרחקת ממני ושומעת אותה קוראת לי להגביר קצב. עוד סיבוב והקטנה כבר עזבה ידיים והצטרפה אל הגדולה בקצב מהיר יותר. אמנם עדיין קרוב למעקה ולא במרכז הרחבה, אבל בשביל פעם ראשונה ממש יפה. אני לא ויתרתי על המעקה. פחדנית כבר אמרתי? אבל הרגשתי ממש אלופה, שהתגברתי על הפחד, עליתי על המגרש והחלקתי כמעט שעה.
.

ice skate1

.
מיד כשירדנו מהמגרש הבנות שאלו מתי נגיע שוב. רגע לפני שנפרדנו מההיכל שלשלנו לתיבה את כרטיסי ההגרלה, שקיבלנו בכניסה ויצאנו אל החום הגדול. בדרך הביתה עצרנו בגלידריה השכונתית ומשם הביתה למטבח. כולנו יחד קוצצים, מערבבים, לשים ומכינים ארוחת ערב משפחתית, שכללה: סלט עם קוביות גבינה, פוקצ'ות, טחינה ומאפינס תירס.
היכל הקרח ice peaksרח' מפרץ שלמה פינת שד' ירושלים, חולון ספורטק פארק פרס, צמוד למוזיאון הילדים, טל': 03-5323008
מחיר כניסה חד-פעמית להחלקה של 45 ד': 65 ש"ח – המחיר כולל נעלי החלקה, הכניסה מגיל 5
שעות פתיחה: עד ה-21.7.15 ימים א-ה בשעות 14-23, יום שישי בשעות 11-23, יום שבת בשעות 10-23, בתאריכים 22.7-1.8.15 – ימים א-ה בשעות 10-23, יום שישי בשעות 11-23, יום שבת בשעות 10-23,  בתאריכים 2.8-22.8.15 – ימים א-ו בשעות 11-23, יום שבת בשעות 10-23, בתאריכים 23.8-31.8.15 – ימים א-ה בשעות 10-23, יום שישי בשעות 11-23, יום שבת בשעות 10-23 (מומלץ להתעדכן באתר לגבי שעות הפתיחה)
.

מאפינס קוטג’, תירס וזיתים

מצרכים:
2 קופסאות קוטג’
1/2 קופסה גדולה שימורי גרעיני תירס מסוננים ושטופים היטב במים
1/2 כוס זיתים ירוקים חתוכים לרבעים
4 כפות קמח מלא
3 ביצים
100 ג׳ גבינה בולגרית מפוררת
מלח, פלפל שחור
2 גבעולים בצל ירוק קצוץ (אפשר להחליף בעירית קצוצה)
ספריי שמן או חמאה מומסת – לשימון תבניות השקעים
.

DSC_5337

.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המצרכים.
2. משמנים תבניות שקעים בספריי שמן או בחמאה.
3. ממלאים את תבניות השקעים.
4. מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל25-30 דקות עד שפני המאפינס משחימים.
5. מניחים לצינון ומוציאים את המאפינס.
אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

עוד פוסטים עם המלצות לבילויים בקיץ

3 המלצות לבילוי קיץ משפחתי בתערוכות – חוויות, פעילויות, משחקים וסדנאות ב: ממלכת הדינוזאורים בגן הבוטני בירושלים, מוזיאון ישראל בירושלים וגן המדע ברחובות

 3 המלצות לפעילויות מעולם המים