כך גיליתי שאני יכולה

תמיד אמרו לי, שמספיק מבוגר אחד שיאמין בי, וזה בדיוק מה שחנה עשתה, האמינה בי

צילום עצמי

כשהייתי סטודנטית, לעיצוב אופנה, בחיפה, התפרנסתי מהכנת סנדוויצ'ים מיוחדים ולחמים שונים, אותם מכרתי בירידים, או לאנשים פרטיים. את סודות הלחמים, למדתי מספרים, מאופים שונים ומאנשים פשוטים. את אהבת הבישול והאפייה, למדתי כנראה מסבתי, צילה.

בתוך הסנדוויצ'ים, הייתי מורחת ממרחים שונים, וגבינות כבשים, אותם הכנתי במו ידיי, מהתוצרת החקלאית של אבא שלי, שגידל כבשים, תבלינים ירוקים וירקות. ואנשים ממש אהבו אותם, חיכו כל שבוע שאכין, והיו מחכים לי בירידים הקבועים, שבהם השתתפתי. יצרתי עם לקוחותיי הקבועים, קשרים של אמת, של שיחות נפש, ואהבה.

לקראת סיום לימודי, בשנת 1996, הציעה לי אחת הלקוחות, שאפיק את הקייטרינג, לבר מצווה של בנה, מה שריגש אותי והפחיד אותי בו זמנית, כיוון שלא הייתה לי שום הכשרה בנושא וגם מעולם לא הפקתי שום אירוע לפני כן. אך היא התעקשה, אמרה שהיא מאמינה בי, שברור לה שהכל יתקתק כמו שצריך, שהכל יהיה יפה וטעים, וכהנה מילים נעימות ומחמיאות. ניסיתי להציע לה כל מיני אלטרנטיבות, היא התעקשה, ואף הצליחה. אמרתי לה "טוב בסדר!", כמובן שלא ישנתי לילות לפניי, חלמתי, בניתי תפריט, מחקתי תפריט, הכנתי טסטים, זרקתי, ודייקתי, רציתי שיהיה לא פחות ממושלם. אז היה ארוע מוצלח מאוד, קיבלתי המון מחמאות, וביטחון במה שאני ובמי שאני,  

צילום עצמי
צילום עצמי

ומכאן, ידעתי שאפילו השמיים הם לא הגבול מבחינתי, ועפתי.

במשך שנים ארוכות, היה לי קייטרינג, לארועים קטנים ואיכותיים, עם אנשים מאוד מיוחדים ואיכותיים.

 

לכבוד הפוסט המיוחד הזה, הרשו לי לפנק אתכם במתכון ללחמניות טעימות טעימות, שמתאימות לסנדויצ'ים, לעבודה או לביה"ס.

24 לחמניות
  • 1000 גרם קמח לחם
  • 600 גרם מים בטמפ‘ החדר
  • 16 גרם שמרים יבשים
  • 80 גרם שמן זית/תירס/חמניות
  • 80 גרם סוכר
  • לציפויי: חלמון ביצה מדולל במעט מים
  • סומסום
  • אופן ההכנה:
  • 1. לקערת המיקסר מכניסים את כל הנוזלים, כולל השמן
  • 2. מוסיפים את השמרים והקמח, ללא המלח
  • 3. מערבבים עד איחוד חומרים, מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כשלוש דקות.
  • 4. משמנים מעט את כדור הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה במקרר.
  • 5. מורידים נפח, לשים שוב, מכדררים, מכסים ומכניסים לשעה נוספת למקרר.
  • 6. מחלקים את הבצק, מכדררים ללחמניות.
  • 7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • 8. מורחים בביצה ומפזרים סומסום
  • 9. מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה-שעה
  • 10. מכניסים לתנור שחומם מראש (190 מעלות)
  • 11. מרססים במעט מים וסוגרים.
  • 12. אופים כ 20-30 דק‘.

ואוכלים בתיאבון

צילום עצמי
צילום עצמי
צילום עצמי
צילום עצמי

 

אתר: Www.ideat.co.il

ווצאפ: https://bit.ly/34agb3u

עידית קוסטיצקי-טישל