מי שצפה בסרטים וסדרות אמריקאיות משנות השבעים והשמונים, יכול היה למצוא שם לא מעט סצנות אשר מתרחשות בבתי קפה, מסעדות וכן מועדונים, בהם האורחים או העובדים במקום, יכלו להשמיע צלילים של שיר מסוים אשר בוקעים מתוך מכונה, ולשיר את המילים שלו במקום הזמר המקורי.
הם עשו זאת באמצעות ערכות קריוקי אשר היו מותקנות במקום. אותן ערכות שהיו פופולאריות מאוד בארצות הברית במשך שנים רבות, הפכו להיות פופולאריות גם בישראל החל מתחילת שנות האלפיים בערך, והיום אנחנו יכולים ליהנות מאפשרות לרכוש ערכות כאלה לשימוש ביתי.
ערכת קריוקי לבית, משרתת את בעליו בכל פעם כשהוא רוצה להזמין בני משפחה וחברים להתארח אצלו, וכן בכל פעם שעורכים מסיבה לאחד הילדים, ובכלל, כשרוצים לייצר ערב משפחתי מיוחד ונעים. כל מה שצריך לעשות זה לחבר את הערכה ולשיר.
ערכת קריוקי כוללת מספר חלקים. היא כוללת מיקרופון בעזרתו אפשר לשיר, רמקולים שמאפשרים לשמוע בצורה ברורה וחזקה את מי ששר וכן לנגן את המוזיקה של השיר, וכן היא כוללת מערכת שתשמיע את השירים עצמם. אפשר לקנות ערכה שמתחברת לטלוויזיה או למחשב, ולהשתמש בתוכנות או ערוצים מיוחדים של קריוקי.
מי שרוצה, יכול לרכוש בידורית שתשרת אותו לא רק בבית אלא גם בשטח, כשהוא עורך קמפינג או מסיבות ואירועים בשטח פתוח. לשם כך, חשוב לוודא שהערכה היא ניידת ואפשר להעביר אותה בקלות ממקום למקום. חשוב להדגיש, בשביל שיהיה ניתן להשתמש בערכת קריוקי במקום פתוח, יש לוודא גם, שהיא עובדת על הטענה או שיהיה צורך לשכור גנרטור בשביל להפעיל אותה.
כיצד רוכשים קריוקי לבית?
ישנם כמה טיפים לרכישת קריוקי לבית. הטיפ הראשון מתייחס לאיכות המערכת. על מנת שנוכל ליהנות ממנה, חשוב לבדוק עד כמה המערכת איכותית, בין אם זה בכל מה שקשור לבהירות הצליל שהיא מפיקה, איכות השירה שניתן לייצר באמצעות המיקרופון, ופונקציות אחרות אשר נדרושת לצורך שימוש והפעלה של המערכת בצורה נוחה ופשוטה.
טיפ שני מתייחסת ליכולת לשלוט על המערכת. על מנת שחווית השימוש בה יהיה נעים, חשוב לבדוק אילו פונקציות קיימות במערכת ועד כמה ניתן לשלוט עליה בצורה אופטימאלית, בין אם זה בכל מה שקשור למעבר בין השירים, שינוי צלילים ועוד.
טיפ שלישי מתייחס לגודל המערכת וכן לאיכות השמע שלה. המערכת לא אמורה להיות גדולה מדי, כך יהיה קל ופשוט להשתמש בה בבית או בחוץ. מצד שני, איכות השמע צריכה להיות גבוהה, בשביל שיהיה ניתן ליהנות מהצלילים ולהאזין להם בצורה חדה וברורה.
טיפ רביעי, כשבוחנים את איכות הצלילים של המערכת, חשוב לבדוק עד כמה הם ניתן לבודד צלילים שונים, עד כמה ניתן לשלוט עליהם, בין היתר, להגביר ולהחליש צלילים ספציפיים בצורה פשוטה וברורה.