כיכר לחם כוסמת ב- 3.6 שקלים, 2 מרכיבים ו- 5 דקות עבודה

כן, 5 דקות עבודה.

הלחם אמנם יהיה מוכן רק אחרי 36 שעות, אבל בכל הזמן הזה הוא עושה בעצמו את העבודה בלי התערבות שלנו.

ככר לחם כוסמת

1

מצרכים

 

2 כוסות כוסמת ירוקה (360 גרם) מושרית ללילה

1 כוס מים

2 כפות שמן זית

2 כפיות שטוחות מלח גס

 

הכנה

 

מסננים את הכוסמת המושרית, מוסיפים כוס מים.

טוחנים בבלנדר מוט. מקבלים תערובת נוזלית סמיכה, וזה בסדר:
7

מוסיפים 2 כפות שמן זית ושתי כפיות שטוחות של מלח גס, מערבבים ומעבירים לתבנית לחם משומנת, רצוי מסיליקון. אני משתמשת בתבנית של 30X8-10 ס"מ ובעומק של 6.5 ס"מ:
9

מכסים במגבת, משאירים בתנור כבוי או על השיש ל- 24 שעות או עד שתופח (במזג אוויר נעים 24 שעות. בחורף יותר, ובקיץ פחות). כשזה תופח פני התערובת מעוגלים, מין גבעה שכזו:
4

מעבירים את התבנית ככה, כמו שהיא לתנור בלי לערבב, בלי לגעת. טמפרטורה בינונית, כ- 170 מעלות, עד שפני הלחם משחימות. זה לוקח זמן.

מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית, מוציאים את הלחם ומחזירים אותו הפוך וללא תבנית על רשת התנור, כדי לאפות את הצד שלא היה חשוף.

כשגם הצד הזה משחים, הלחם מוכן:
1

טעים!

מה שלא התחסל מייד, מומלץ לפרוס אחרי שהלחם התקרר, להכניס לפריזר ולהוציא פרוסות פרוסות. הלחם עסיסי ואין בו חומרי שימור, כך שהוא עלול להעלות עובש במהרה.