כהתרנגול הכחול מארח את השף של ברילה

בחורה עם מחשב נייד

צילומים:ששת שצ

לא כל שבוע מקבלים הזמנה לארוחת ערב במסעדת "התרנגול הכחול" ועוד שהשף הראשי של חברת "ברילה" רוברטו באסי,  הוא זה שיבשל יחד עם השף שאול בן אדרת את ארוחת הערב.


אחת המנות שלגמרי גרמה לי למשל..להרגיש בספרד…היתה "שרימפס על מצא של סלק"…מנה אדירה, שמבחינתי, יכולתי לאכול אותה כל הערב…



חונקי כמרים עם אספרגוס וארטישוק
מאת רוברטו באסי- השף הראשי של ברילה
חומרים ל 4 סועדים

1 חבילה "חונקי כמרים" (קסרצ'ה) ברילה
300 גרם אספרגוס טרי
5 לבבות ארטישוק
80 גרם ריקוטה מלוחה
שן שום אחת
5 כפיות שמן זית כתית מעולה
כוס יין לבן
עלי מיורחן (אזובית) טריים
מלח ופלפל

אופן ההכנה

לנקות ולחתוך דק את לבבות הארטישוק, לקלף ולחתוך לחתיכות של 3 ס"מ את האספרגוס
במחבת לטגן קלות עם מעט שמן זית ושן שום אחת את הארטישוק
לחלוט מספר דקות את האספרגוס במים רותחים , לקרר ולוודא שעדיין פריך
לבשל את הפסטה עד רמת אל דנטה במים מומלחים מעט , לסנן ולשפוך מעל את האספרגוס והארטישוק. לערבב בזמן זית.
לבסוף לפני ההגשה, לפזר חתיכות הריקוטה מעל וכן את עלי המיורחן




ואיך אפשר, בלי לספר על השף :

רוברטו באסי, השף הראשי של ברילה איטליה
השף הראשי של ברילה, Roberto Bassi מכיר היטב את אמיליה רומניה, האזור בו ברילה החלה דרכה לפני 134 שנים. בסי נולד באזור וגדל עם תשוקה קולינארית גדולה, בזכות סבתו שהייתה שפית מקומית מפורסמת. 
את כישורי השף שלו ותעודת ניהול קולינארי רכש באיטליה, לאחר ניסיון תעסוקתי במסעדות רבות באיטליה, צרפת, בריטניה וארה"ב. 
ביניהן, מסעדת "סן דומניקו האגדי" (באימולה שבמרכז איטליה ובניו יורק) בה עבד 5 שנים, כאשר הייתה אחת ממסעדות כוכב מישלן הטובות באיטליה. 

מאז 1988, משתף פעולה Bassi עם משפחת ברילה במחלקת מחקר ופיתוח ובניהול "האקדמיה ברילה" הנודעת, המהווה המרכז הבינלאומי הראשון המוקדש לפיתוח וקידום תרבות הגסטרונומיה האיטלקית. הוא מוביל צוות מומחים של שפים מדופלמים וטכנאי מזון מקצועיים. 
דרך פעילותם הם מובילים את המשימה של ברילה לקדם ולהגן על הגסטרונומיה האיטלקית האותנטית ברחבי העולם. 
הם גם פועלים כדי ליצור אבות טיפוס של מוצרים חדשים בשיתוף עם טכנולוגים למזון, מדענים ומומחים תזונתיים. 

Bassi הינו חבר בעמותות הקולינריות החשובות ביותר. ה FIC העניק לו את התואר המכובד "מאסטרו די קוצ 'ינה"- "המאסטרו של המטבח".
באסי מחבר עורך וכותב חוברות קולינריה בנושאים שונים וכן מארגן אירועים קולינריים ברחבי העולם עבור ברילה, המאפשרים שיתוף של מידע וטרנדים קולינריים עם שפים מובילים בינלאומיים וארגונים.

חלק מתפקידו כמקדם, משפיע ומשפר את הידע בתחום הפסטה, מבקר באסי בעולם בעשרות ומאות מסעדות, מוסדות קולינאריים, בתי מלון ידועים ובתי ספר לבישול, מרצה על ה"מדע מאחורי החיטה", על סוגי הפסטה השונים, יכולותיה הטכנולוגיות של ברילה, סוגי הטחינה השונים, אזורי הגידול וכיו"ב, ומשתף בידע העצום שלו בעולם הקולינאריה בכלל והפסטה בפרט.
בשל מעורבותה של ברילה ובעלותה על מותגי מאפה מסוגים שונים, רכש באסי עם השנים ידע רב גם בנושאים אלו.


ומנות אחרונות מדהימות:


marina
בלוגרית דיסלקטית עם הפראות קשב וריכוז שכותבת עם שגיאות כתיב לא יודעת מתי כותבים עם "י" ומתי בלי....אבל תמיד יודעת מה להגיד :-))))