כדורי קוקוס ועונג

כשטעמתי את הכדורים האלה הבנתי למה פרץ המרד על הבאונטי…

אצלנו הבית נחלק לאוהבי הקוקוס ואוהבי המרציפן. זה ויכוח עתיק יומין והוא יותר חזק מהוויכוח ירדנה או עפרה, וגם יותר אמוצליונלי מהשאלה תיסלם או בנזין…

פסח בפתח והחיפוש אחר מתוקים כשל״פ בשיאו. הפעם הכנתי כדורי קוקוס בנוסח ״באונטי״ , לפי מתכון שהעלתה נוי שניר, חברתי הפייסבוקית .

המצרכים ל-25 כדורים
150 גרם קוקוס
3/4 כוס חלב מרוכז (משומר)

לציפוי
150 גרם שוולד מריר איכותי 60% מינימום
1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה
מערבבים יחד בקערה קוקוס וחלב משומר. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה שעתיים.
מכדררים כדורים בעזרת הידיים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מקררים כשעה במקרר.
זהו. הכדורים מוכנים ואפשר לאכול אותם כך, כמו שניתן לראות בתמונה: מוגשים מעל מוס שוקולד עשיר.

לקבלת חטיף בנוסח באונטי, יש לצפות את הכדורים בשוקולד באופן הבא:
ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות.
מוסיפים את השמן (להענקת ברק לכדורים), מערבבים.
נוטלים כדור קוקוס טובלים בשוקולד, מנערים מעודפים ומניחים ע״ג מגש מרופד בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.

מצננים מעט ומכניסים לקירור והתקשות במקרר.
אחרי שהתקשו, מעבירים את הכדורים לקופסה אטומה. הם יכולים להישמר כך לפחות שבוע, כלומר, רק במידה ובני הבית לא יגלו אותם…

חג שמח!

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.