כדורי פולנטה עם רוטב איולי

נסעתי לטיול בדרום. בדרך, קצת אחרי אשקלון היינו חייבים לעצור לארוחת בוקר. גיליתי פינת חמד במושב גיאה במסעדת ארטישוק , מסעדה כפרית בניחוח איטלקי. בחצר המסעדה הילדים יכולים להנות מפינת חי וממתקני משחק והמבוגרים יכולים לבקר גם בחנות הצמודה, בחצר, חנות כלים, ריהוט ואביזרים לבית.

כשהגיע המגש עם כדורי הפולנטה לשולחן, כבר לא התעניינתי ביתר המנות. היופי והצבעים – משגעים והטעם – פשוט נפלא. לא התאפקתי וביקשתי מ אירה, בעלת המסעדה לדעת איך מכינים את הכדורים הנפלאים האלה. רוצים גם ?

promo_short

כדורי פולנטה עם רוטב איולי

מצרכים לכדורי הפולנטה :

70 גרם חמאה צהובה איכותית

1 שקית (100 גרם) ערמונים מקולפים וקצוצים

500 מ"ל שמנת מתוקה

500 מ"ל חלב רותח

1 גבעול עלי טימין קצוצים

1/2 כף פלפל שחור

מלח

1 קילו קמח תירס איטלקי

חופן גבינת פרמזן מגורדת (כ-50 גרם)

500 גרם גבינת ריקוטה

IMG_3297

מצרכים לרוטב:

3 חלמוני ביצה

1 כף סילאן

1/2 כף חרדל דיז'ון

3 עלי בזיליקום קצוצים

קורט מלח

מצרכים לציפוי הכדורים :

2 חלמוני ביצה

1 שקית פירורי לחם מוזהבים

1 שקית פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)

אופן ההכנה :

1. ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה.

2. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומערבבים היטב במשך כ-2 דקות.

3. מוסיפים לסיר שמנת מתוקה, חלב, טימין, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת עד להיווצרות תערובת אחידה.

5. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה, משטחים עליה את התערובת שבסיר.

6. מפזרים על התערובת השטוחה פרמזן מגורד ומעבירים לקירור לחצי שעה.

7. בינתיים מכינים את הרוטב – מכניסים למיקסר את כל חומרי הרוטב ומקציפים כ-5 דקות.

8. מערבבים בקערה נפרדת פירורי לחם ופירורי פנקו.

9. טורפים את חלמון הביצה בקערית אחרת.

10. לאחר שתערובת הכדורים התקררה, קורצים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ, ממלאים בכ-10 גרם גבינת ריקוטה ומגלגלים לכדור.
11. טובלים כל כדור בחלמון ביצה ומצפים בתערובת של פנקו ופירורי לחם.
12. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הכדורים עד קבלת צבע זהוב (כ4 דקות).

להגשה – שמים קערית עם הרוטב לצד הכדורים.