כדורי עוף, קינואה וגזר ברוטב עגבניות וירקות

ארוחה דיאטטית שלמה של בשר, פחמימות וירקות – והכל בסיר אחד

במקרר היה חזה עוף טחון מופשר, ועל בסיס זה אילתרתי לנו ארוחת צהריים: חשבתי בהתחלה להכין כדורי עוף ברוטב עגבניות, אבל אז עלה לי רעיון להוסיף קינואה לתערובת, וכך ליצור ארוחה שלמה של בשר, פחמימות וירקות – והכל בסיר אחד. הוספתי גזר וקישוא מגוררים כדי להעשיר את התבשיל בקצת ירקות.

המצרכים:

לכדורים:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כוס קינואה (לא מבושלת)
  • 1 בצל, מגורר
  • 1 גזר, קלוף ומגורר
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית

לרוטב:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גזר, קלוף ומגורר
  • 1 קישוא, קלוף ומגורר
  • 1 קופסת שימורים גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

שמים בקערה את כל החומרים להכנת הכדורים, ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים כדורים מהעיסה ומסדרים על צלחת או מגש.

בסיר גדול ורחב, מחממים את השמן ומטגנים את השום עד שהוא מתחיל להזהיב.

מוסיפים את הפטרוזיליה, הגזר והקישוא ומטגנים 2-3 דקות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את כדורי הבשר. יוצקים עליהם מהרוטב במידה והם לא מכוסים לגמרי.

מבשלים כ-20 דקות, עד שהכדורים מלבינים והקינואה מבושלת.

לבלוג "פשוט מבשלת" של רחלי זוסימן

לפוסט המקורי ב"פשוט מבשלת"