את הכדורים הללו טעמתי לראשונה בביקור קולינרי בנצרת. כדורי הזהב הללו, ממולאים בזיתים וגבינה ולעיתים בזעתר טרי. כל כך פריכים, כל כך מפנקים וכל כך מזמינים שלא יכולתי להתאפק וחיפשתי את המתכון המנצח. את המתכון קיבלתי מיסמין. לכן אקרא להם – הכדורים של יסמין.
הכדורים של יסמין
למצרכים:
4 כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 שמנת מתוקה
למילוי:
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
קופסת זיתים מגולענים – מסוננים מנוזלים ויבשים
לציפוי:
2 חלבונים
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לשים את כל חומרי הבצק ולעבד על לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. הבצק מאוד נעים למגע ומאוד ידידותי לעבודה.
2. לחלק את הבצק לכדורים בערך בגודל כדור פינג פונג, למלא אותם עם זית ומעט גבינה צהובה מגורדת ולסגור אותם לכדור. חשוב לשים לב שלא יהיה עטיפה של בצק עבה. אם יש שאריות אחרי סגירת הכדור להוריד אותם ולהשתמש בהם בכדורים הבאים.
3. לגלגל כל כדור בחלבון, לאחר מכן בשומשום.
4. לטגן את הכדורים בשמן חם, אך לא חם מדי על מנת שהבצק בפנים יהיה מוכן. לשים לב כשהכדורים חמים מאוד לעיתים נדמה כאילו לא מוכנים. הם מוכנים! תראו זאת כשיתקררו מעט.
לשים על נייר סופג ו……. אם יישארו כדורים בתום הערב תחביאו אותם למחר 🙂
בהצלחה ובתאבון