כדורי זהב עם זיתים

כדורים זהובים מבצק גבינה מהמטבח הערבי, ממולאים בזיתים וגבינה. לעיתים ממולאים בזעתר. הכדורים הם האפריטיף הכי מפנק שיהיה על השולחן. כדורים מלאים באהבה.

12366305_10206522489555806_4264800298675848918_nאת הכדורים הללו טעמתי לראשונה בביקור קולינרי בנצרת. כדורי הזהב הללו, ממולאים בזיתים וגבינה ולעיתים בזעתר טרי. כל כך פריכים, כל כך מפנקים וכל כך מזמינים שלא יכולתי להתאפק וחיפשתי את המתכון המנצח. את המתכון קיבלתי מיסמין. לכן אקרא להם – הכדורים של יסמין.

הכדורים של יסמין

למצרכים:

4 כוסות קמח

200 גרם חמאה רכה

500 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 שמנת מתוקה

למילוי:

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

קופסת זיתים מגולענים – מסוננים מנוזלים ויבשים

לציפוי:

2 חלבונים

200 גרם שומשום

להכנה:
12359819_10206522358192522_4119568815155732194_n

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לשים את כל חומרי הבצק ולעבד על לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. הבצק מאוד נעים למגע ומאוד ידידותי לעבודה.

12308319_10206522358272524_1338933654249947492_n

2. לחלק את הבצק לכדורים בערך בגודל כדור פינג פונג, למלא אותם עם זית ומעט גבינה צהובה מגורדת ולסגור אותם לכדור. חשוב לשים לב שלא יהיה עטיפה של בצק עבה. אם יש שאריות אחרי סגירת הכדור להוריד אותם ולהשתמש בהם בכדורים הבאים.

12342650_10206522490835838_8887525274310070988_n

11209589_10206522490475829_1146507402368671827_n

3. לגלגל כל כדור בחלבון, לאחר מכן בשומשום.

12308730_10206522490355826_1382440984691836264_n

12341052_10206522489995817_4495528565495322526_n

4. לטגן את הכדורים בשמן חם, אך לא חם מדי על מנת שהבצק בפנים יהיה מוכן. לשים לב כשהכדורים חמים מאוד לעיתים נדמה כאילו לא מוכנים. הם מוכנים! תראו זאת כשיתקררו מעט.

12359821_10206522489915815_2821678875139312679_nלשים על נייר סופג ו……. אם יישארו כדורים בתום הערב תחביאו אותם למחר 🙂

בהצלחה ובתאבון