כדורי הודו בטעם של פעם

קציצות לבלוג

קציצות הודו בסיר

יום חמישי,חוזרת עייפה מהעבודה ודרלינג עובד עד מאוחר .

גשם זלעפות בחות וזה דורש משהו חם לא?

מפשירה חצי קילו הודו טחון .כזה שטחנו לי מול עני טרי טרי .

אני כל כך אוהבת כי יש לי זכרונות ילדות .

סבתוש לימדה אותי שבשר הודו טעים ובריא וכבר לפני 30 שנה אהבתי לקנות ולהכין

לשמחתי ההודו הטרי חזר לשוק וקל להשיגו אז אני רכשת כל חלק אפשרי וחוגגת איתו .

הלכתי להכין בואו איתי –

500 גרם הודו טחון טרי לא לקנות אריזות קפואות קנו טרי .

2 ביצים טריות כף גדושה בצל מטוגן ומיובד – יש בכל חנות תבלינים והוא נותן טעם מדהים

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית פלפל לבן גרוס טרי

שן שום כתושה או קוביה קפואה או חצי כפית גבישי שום -לא אבקה -גבישים .

כפית אבקת מרק עוף

כוס ח.פ פירורי לחם

1 שקיק אבקת אפיה

מלח לפי טעם אני הוספתי חצי כפית כי אבקת המרק מלוח .

רבע כוס שמן חמניות כי הבשר לא שמן ואנחנו רוצים כדורי בשר עסיסיים ורכים.

לשים את הבשר היטב ומניחים ל10 דקות לספיגת הנוזלים בפירורי הלחם .

בנתיים מכינים רוטב .

בקבוק פסטת עגבניות (רכז בבקבוקים כל חברה תהיה מצויינת)

ממלאים את הבקבוק במי ברז ומוסיפים לסיר

פחית קטנה של רסק עגבניות -100 גרם שיסמיך ויתן טעם ילדות

פלפל שחור ולבן לפי הטעם

2 כפות סוכר חום כן כן

כף אבקת מרק עוף

שן שום כתושה

2 כפות צילי מתוק

חצי כפית כמון

מלח לפי טעם

אם צריך מים נוספים מוסיפים רותחים

3 כפות שמן חמניות לסיר .

מחממים את השמן ומוסיפים את הרסק ,המים והתבלינים

מבשלים אחרי הרתיחה כ10 דקות וטועמים . מתקנים תיבול

בנתיים מכדררים את הבשר שנח לכדורים קחו כף גלידה שיצאו באותה מידה בערך

הכניסו את הכדורים לרוטב הרותח

הם יתפחו בסיר

יש להשגיח על הנוזלים

הכדורים יתבשלו כ 20 דקות אחרי הרתיחה  ולא מעבר כדי שישארו תפוחים ורכים .

תגישו עם לחם טוב לספיגת הרוטב או אורז או ספגטי .

אנחנו חיסלנו פה בגטים חמים .

אין לכם מושג כמה טעים.

מי שרוצה שיוסיף חריף ועוד תיבול אהוב לנו זה הזכיר ילדות רחוקה .

מומלץ.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.