יום חמישי,חוזרת עייפה מהעבודה ודרלינג עובד עד מאוחר .
גשם זלעפות בחות וזה דורש משהו חם לא?
מפשירה חצי קילו הודו טחון .כזה שטחנו לי מול עני טרי טרי .
אני כל כך אוהבת כי יש לי זכרונות ילדות .
סבתוש לימדה אותי שבשר הודו טעים ובריא וכבר לפני 30 שנה אהבתי לקנות ולהכין
לשמחתי ההודו הטרי חזר לשוק וקל להשיגו אז אני רכשת כל חלק אפשרי וחוגגת איתו .
הלכתי להכין בואו איתי –
500 גרם הודו טחון טרי לא לקנות אריזות קפואות קנו טרי .
2 ביצים טריות כף גדושה בצל מטוגן ומיובד – יש בכל חנות תבלינים והוא נותן טעם מדהים
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית פלפל לבן גרוס טרי
שן שום כתושה או קוביה קפואה או חצי כפית גבישי שום -לא אבקה -גבישים .
כפית אבקת מרק עוף
כוס ח.פ פירורי לחם
1 שקיק אבקת אפיה
מלח לפי טעם אני הוספתי חצי כפית כי אבקת המרק מלוח .
רבע כוס שמן חמניות כי הבשר לא שמן ואנחנו רוצים כדורי בשר עסיסיים ורכים.
לשים את הבשר היטב ומניחים ל10 דקות לספיגת הנוזלים בפירורי הלחם .
בנתיים מכינים רוטב .
בקבוק פסטת עגבניות (רכז בבקבוקים כל חברה תהיה מצויינת)
ממלאים את הבקבוק במי ברז ומוסיפים לסיר
פחית קטנה של רסק עגבניות -100 גרם שיסמיך ויתן טעם ילדות
פלפל שחור ולבן לפי הטעם
2 כפות סוכר חום כן כן
כף אבקת מרק עוף
שן שום כתושה
2 כפות צילי מתוק
חצי כפית כמון
מלח לפי טעם
אם צריך מים נוספים מוסיפים רותחים
3 כפות שמן חמניות לסיר .
מחממים את השמן ומוסיפים את הרסק ,המים והתבלינים
מבשלים אחרי הרתיחה כ10 דקות וטועמים . מתקנים תיבול
בנתיים מכדררים את הבשר שנח לכדורים קחו כף גלידה שיצאו באותה מידה בערך
הכניסו את הכדורים לרוטב הרותח
הם יתפחו בסיר
יש להשגיח על הנוזלים
הכדורים יתבשלו כ 20 דקות אחרי הרתיחה ולא מעבר כדי שישארו תפוחים ורכים .
תגישו עם לחם טוב לספיגת הרוטב או אורז או ספגטי .
אנחנו חיסלנו פה בגטים חמים .
אין לכם מושג כמה טעים.
מי שרוצה שיוסיף חריף ועוד תיבול אהוב לנו זה הזכיר ילדות רחוקה .
מומלץ.