ן, אני ממציאה בכל פעם וורסיות נוספות לכל מאכל. לא רוצים יותר קציצות מטוגנות? הנה הן מופיעות כמיטבולס. לא רוצים יותר מיטבולס? מכינים את הקציצות של אלמוג עם אורז. וכן הלאה וכן הלאה… קציצות לא ייעלמו מהתפריט של הבית הזה….בינתיים אנחנו בחודש המיטבולס שכולם אוהבים, כולל המבוגרים שבינינו.
מצרכים לקציצות:
חצי כוס שמן לפחות לטיגון
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 בצלים קטנים-בינוניים קצוצים או בצל אחד גדול.
2 קוביות שום של דורות
קוביה פטרוזיליה של דורות
חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, חוויאג' מרק, פלפל שחור, בהרט.
1/2 כפית שטוחה אבקת מרק עוף בשרי
1/2 כפית שטוחה מלח
פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה – אני שמה כחצי כוס במצטבר
2 ביצים קטנות או אחת גדולה
כף גדושה פירורי לחם – אני מעדיפה מסוג "פנקו" בגלל הקריספיות
מצרכים לספגטי:
חבילה ספגטי או פטוצ'יני
כף שמן
כף מלח
1/4 כוס שמן
כוס עגבניה מרוסקת – מעדיפה של מוטי אבל אפשר גם ביתי או כל סוג אחר שאתם אוהבים
קופסא רסק עגבניות (הגדולה של ה-260 גרם או 2 של 100 גרם)
בצל קטן קצוץ
2 קוביות שום של דורות
קוביה פטרוזיליה של דורות
חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, חוויאג' מרק, פלפל שחור, רבע כפית סוכר.
כפית מלח גדושה
כפית אבקת מרק עוף
2-3 ספלים מים רותחים
איך מכינים?
מכינים את הקציצות:
קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה. מסננים במסננת מהשמן ומניחים מעט להתקרר.
מערבבים בקערה בשר טחון, ביצים, מלח, בצל מטוגן, פטרוזיליה ושום קפואים, תבלינים יבשים, אבקת מרק עוף, פירורי לחם, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות. מערבבים היטב את התערובת. במידה והיא נראית לכם מעט נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד כף פירורי לחם.
יוצרים כדורים מהתערובת, מטגנים במחבת עד שהקציצה זהובה קלות משני הצדדים ומניחים בצלחת על גבי נייר סופג להצטננות. ברגע שהן קרות ונכנסות לרוטב הסיכוי שיתפרקו קט
בינתיים מרתיחים בסיר גדול מים עם כף שמן וכף מלח. עם הרתיחה להכניס את הפסטה שבחרתם ולערבב היטב. מדי פעם ערבבו על מנת למנוע הידבקות של הפסטה. כאשר הפסטה אלדנטה (כלומר מוכנה מעט פחות ממאה אחוז) מוציאים ומסננים. מניחים בצד את הפסטה המסוננת להצטנן.
מכינים את רוטב העגבניות:
מחממים שמן בסיר עמוק (צריך שיהיה לסיר מכסה להמשך). מטגנים בצל בשמן עד להזהבה ולקראת הסוף מוסיפים את השום והפטרוזיליה הקפואים ומערבבים. מוסיפים את העגבניה המרוסקת ורסק העגבניות ומערבבים כשתיים שלוש דקות כך שהעגבניות מעט ייחרכו. מוסיפים 2 ספלים של מים רותחים, תבלינים , אבקת מרק עוף ומלח ומביאים לרתיחה. כאן חייבים לכסות את הסיר חלקית כדי שלא תצפו את הקירות בנטיפי רוטב עגבניות. ברגע שרתח מנמיכים את האש לכעשר דקות עד שהרוטב יסמיך מעט. מכניסים פנימה את כל הקציצות ומוודאים שהרוטב מגיע עד גובה הקציצות –אם חסר מוסיפים כחצי ספל עד ספל מים רותחים (שימו לב שכתוב במצרכים 2-3 ספלים – הכוונה לכל המים משני השלבים). מנענעים קלות את הסיר כדי שכל הקציצות יצופו ברוטב ומניחים על אש נמוכה כעשרים דקות לבישול הקציצות ולהסמכת הרוטב. בודקים שהקציצות מוכנות ומוסיפים את הפסטה מעל. מערבבים בעדינות כדי לא לפרק את הקציצות על האש ומערבבים קלות עוד כחמש דקות לציפוי מיטבי של הרוטב גם את הקציצות וגם את הפסטה על האש הנמוכה.
מכבים את האש, מחכים חמש דקות ובתיאבון!
מתכונים נוספים לקציצות:
קציצות מטוגנות טעימות במיוחד http://6dna9.hosts.cx/diti_kitchen/?p=239
הקציצות של אלמוג http://6dna9.hosts.cx/diti_kitchen/?p=107