בשבועות האחרונים, כשסוף-סוף באמת חורף, אני מתמסרת למאכלי החורף האהובים – מרקים, תבשילי קדירה, מאכלים חמים ומנחמים. כמו שאנחנו אוהבים בחורף.
גם כשאני עורכת קניות אני לגמרי ממוקדת בענין הזה, ולכן – כל שבוע מחדש, כבר כמה וכמה שבועות, אני פוזלת אל עבר החבושים היפים שם בפינה למעלה מצד ימין, ואומרת לעצמי (ולהם) – מצטערת, לא השבוע. כי לפתן הוא לא מאכל של חורף. אין מה לעשות. אפילו אם זה לפתן החבושים המהולל של אמא, שהוא ללא כל ספק אחד המאכלים האהובים עלי ביותר בעולם…
ואז – בשיחה מקרית עם חברה טובה – צץ רעיון מפתיע למאכל שהוא גם חורפי ומנחם וגם נותן במה מרכזית לחבושים – כדורי בשר ברוטב של חבושים, סלק, רימונים ועוד כמה וכמה מרכיבים מפתיעים. מתכןו מהמטבח הפרסי (או בהשראתו, זה לא באמת חשוב).
וכך אני מצטיידת בחבושים ויוצאת לדרך…

אני מתחילה בהכנת הרוטב, כמובן, שהוא סוד הענין כולו.
בסיר גדול ורחב אני מחממת שמן זית עם שום, קוביות של חבושים, סלק, וגזר. מוסיפה תרכיז רימונים, סילאן ומעט רסק עגבניות, חמוציות וכוסברה.
מתבלת ומכסה במים. מבשלת וטועמת. הסוד הוא באיזון הטעמים הנכון בין החמוץ למתוק ולמלוח.
כשהרוטב מוכן – אני מכניסה פנימה את כדורי הבשר לבישול ארוך על אש קטנה, כמו שמבשלים בחורף. עד שהכדורים רכים רכים, והחבושים אדומים עמוקים וכל הטעמים מתמזגים לכדי שלמות אחת.
ואז כשהקסם מוכן אני מניחה את הקציצות בצלחת יפה על מצע של אורז לבן, טועמת ומתנחמת… אוהבת את החורף אפילו יותר מתמיד…
המתכון המלא עם כל הסודות נמצא ממש כאן.
למתכונים נוספים שלי – אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי או בדף הפייסבוק של רוקחת החלומות.