כדורים של חלוה, טחינה וסילאן

שנים שלא אכלתי חלוה, ליתר דיוק 21 שנים בדיוק מהיום ההוא בשנת 1994 אשר פשטתי את מדי צה"ל היקרים ויצאתי משעריו של הבקו"ם,  מהחממה לקור העז של העולם האזרחי . ומאותו היום ההוא אחרי שנתיים רצופות של אכילת עשרות מיכלי קוטג', מאות קרקרי חנק שהגיעו בקופסאות פח ירוקות שעליהן הוטבעה האות צ' , טונות של […]

בחורה עם מחשב נייד

שנים שלא אכלתי חלוה, ליתר דיוק 21 שנים בדיוק מהיום ההוא בשנת 1994 אשר פשטתי את מדי צה"ל היקרים ויצאתי משעריו של הבקו"ם,  מהחממה לקור העז של העולם האזרחי . ומאותו היום ההוא אחרי שנתיים רצופות של אכילת עשרות מיכלי קוטג', מאות קרקרי חנק שהגיעו בקופסאות פח ירוקות שעליהן הוטבעה האות צ' , טונות של סלט כרוב אדום ששחה במיונז,  ובלוקים ענקיים  של  חלווה  חדלתי מלהזין את עצמי במאכלים הללו – סוג של מנת יתר…  אחרי כמה שנים טובות חזרתי לקרקר עם הקוטג', את הכרוב האדום זנחתי לאנחות ואתמול זו הייתה הפעם הראשונה מזה שני עשורים אשר פתחתי חטיף אצבע  חלוה של אחוה (אצבעות חלוה משומשום מלא המגיעות בטעמי וניל /עם פיסוטקים/פולי קקאו/ ושקדים ) נתתי ביס ופתאום פרץ של נוסטלגיה מתוקה עם המון געגוע לימים ההם של בירנית ,אוגדה 91 – לצבא, למדים, לתג היחידה עם הכלנית האדומה , לחברותא, לנוף הירוק והמדהים של לבנון,  לחוויה המעצבת של חיי גם אם לעיתים היה לא קל , ובו זמנית נזכרתי כמה טעימה חלווה 🙂

11146297_10153192170546280_1869318045236474634_n

 

 

כדורי חלווה, טחינה וסילאן אלוהיים :

500 גרם פתי בר מפוררים לפירורים  קטנים

3/4 כוס סילאן

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כוס חלווה מפוררת

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת קקאו (לא חובה)

לציפוי: קוקוס , שבבי אגוזי מלך, שבבי שקדים, שבבי פיסטוקים.

 

בקערה מערבבים את כל החומרים ומקררים כ-40 דקות במקרר, יוצרים כדורים בגודל כדור (במידה והתערובת דביקה מרטיבים מעט את הידיים) ומצפים בכל ציפוי שעולה על רוחכם .

11168004_10153192170256280_2150093729214722121_n

 

בתאבון 🙂