כבד קצוץ בסטייל

כבד קצוץ עם טוסטונים וריבת בצל

 

כבד עוף]כבד עוף בפלפל שחור

כבד קצוץ עם טוסטונים וריבת בצל

אחת לשבועיים בשישי מתכנסת משפחת זהר לענפיה הצעירים למחוזות ביתם.

אוכל,שתיה צחוקים וקינוחים.כיף לנו יחד כי משפחתיות כזו לא מובנת מאליו .

את המנה הזו הכנתי כהפתעה והבאתי עמי .חמותי ז"ל נהגה להכין ומילאה צלחות שהלכו וחזרו למטבח לעוד .

לא הייתי צריכה לשטוף את הצלחת בה הגשתי אותה …

להכנתה צריך-

חצי קילו כבד עוף בהיר ונקי-הבהיר שמן וטעים יותר

2 ביצים קשות

חצי כפית פלפל שחור או יותר למי שאוהב

2 כפות מיונז טוב

מלח לפי טעם

כף טריאקי להעצמת הטעם-שדרוג שלי .

2 בצלים ענקיים קצוצים ומטוגנים בשמן לא לקמץ…

את הכבד צולים בגריל שישנה צבעו מוסיפים לבצל המטוגן לעוד דקה

מוסיפים את התבלינים.

מכניסים למעבד המזון   הכל יחד ומרסקים בפולסים שלא תהיה מחית  דייסתית.

טועמים מתבלים במלח ובעוד פלפל  אם צריך.

מרפדים תבנית קרמיקה בגודל מתאים בניילון נצמד ומעבירים לתוכה את הכבד הקצוץ .מכסים היטב למניעת ריחות המקרר.

מקררים היטב .יש כאלו שאוהבים לאכול פושר וגם זה כיף .

מגישים בצורה יפה כמו בתמונה עם טוסטונים וריבה – כאן היא ריבת בצל ביתית .

טורפים ללא הכרה .

תכפילו כמויות כי זה עף.פשוט כך.

אגב חמותי נהגה להעביר את התערובת במכונה לטחינת בשר ובסוף ספגה את נוזלי המחבת בפרוסת לחם שחור שאותה העבירה גם כן במטחנה והטעם היה גנעדן .

כבד ובצל במחבת

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.