אנחנו לא מכירות.
האמת היא שזה סוג של בליינד קוק דייט
היא ראתה מודעה
התכתבנו קצת בפייסבוק
התקדמנו לטלפון…
היא מיד גילתה לי שהיא צמחונית
לא נבהלתי.
אבא שלי צמחוני כבר 20 שנים
בוקר שישי אחד הוא הודיע לאמא שלי בעודה מבשלת ארוחת שבת מזרחית כהילכתה, ״מזל, בשבילי בלי בשר ובלי דגים.״
אמא מזל נתנה בו מבט ארוך.
ספק זועף, ספק משתהה.
ורגע אחרי הפטירה: ״ אז מה תאכל ״
הוא לא התרגש וענה בחרוז לאישה שאיתו, אז 20 שנה:
״אוכל מה שיש. גם אם לחם יבש״
היא לא ידעה מה לעשות.
הסתכלה על השיש עמוס העופות, הבשר והדגים שהפשירה והחלה מתבלבלת.
ידיים שיודעות בישול, חיפשו דרך לסיר שלא ידעו מעולם.
אז כשעידית אמרה שהיא צמחונית, אמרתי לה שנמשיך להיפגש.
היום זה כבר הרבה יותר נוכח ויש המון תחליפים ומתכונים וסירים מלאי טעם ונטולי בשר.
היא אמרה שנחשוב יחד על מנה לשולחן החג שתהיה בוורסיה בשרית שלי וצמחונית שלה.
ממולאים? שאלתי בדייט הטלפוני השלישי שלנו.
״ממולאים זה נפלא״ היא השיבה ושלחה אותי עליזה להכין סיר שאני מכירה היטב.
שלחתי לה תמונה
מלאת גאווה
עם תיאור- פלפלים צבעוניים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים.
מנה מושקעת לשולחן החג.
היא ענתה: ״ וואו… לא נעים…״
לא נעים?
״ איך לומר… אני לא כל כך אוהבת פלפלים. כלומר, ממש לא אוהבת. האמת שלא.״
אז תכיני קישואים עניתי לדייט שלי.
״קישואים זה מעולה! או צ׳וקינה כמו שקראו לזה בבית הרבע איטלקי שלי…״
"בעצם, אכין תחתיות ארטישוק הם יפים עכשיו. קרצ'ופי, באיטלקית מדוברת"
הנה למדתי עליה עוד משהו. ועוד שתי מילים באיטלקית.
בסוף לומדים.
לאמא שלי לקח שלוש שנים להבין שאבא שלי רציני
וללמוד להכין וורסיה צמחונית כמעט לכל מאכל מזרחי.
כך שאני לגמרי מצפה לדייט הבא שלי ושלה.
הפעם כבר אדע שפלפלים היא לא אוהבת.
פלפלים ממולאים בפריקה/ אורז ובשר ברוטב פלפלים קלויים ועגבניות: -זורקים לתנור/ שורפים על הגז פלפל אדום. מקלפים ומניחים בצד. זה לרוטב. – מנקים פלפלים ( כשישה גדולים או כמה קטנים מהבפנים ) למילוי: חצי קג בשר טחון פריקה שהושרתה במים יממה כפית בהרט עלי נענע טריה קצוצה ( גבעול אחד ) מלח פלפל עגבניה מגורדת בצל מגורד כפית פירורי לחם / קמח מצה מערבבים הכל מניחים במקרר למנוחה לרוטב: מניחים בקערה 10 עגבניות שרי 2 שיני שום פלפל קלוי פטרוזיליה וכוסברה מלח פלפל כפית פפריקה מועכים הכל בבלנדר מוט מוסיפים חצי כוס מים פושרים. ממלאים את הפלפלים במלית שהכנו ומניחים בסיר. מעל הכל שופכים את הרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.