ירקות מהשוק – בלי לצאת מהבית

למתפנקות: ככה מזמינים ירקות טריים ומצוינים הישר משוק הכרמל, בלי לעזוב את הבית. ויש גם מתכון

מי שמכיר אותי יודע שאני צרכנית כבדה של ירקות ופירות, ובשלנית חובבנית לא רעה.  בשנה האחרונה באמת טרחתי להסביר לכולם למה עדיף ירקות אורגניים, ולמה צריך להתענג על כל ביס של מלפפון שעלה חמישה שקלים. בעקבות צפייה בתוכנית התחקירים של אורלי וילנאי וגיא מרוז החלטתי שירק זה ירק, והעיקר שהוא יהיה טרי וטעים.

כך הגעתי לאחר המלצה של גיסתי ל"כרמלה", הרעיון המדליק שמישהו אחר עושה לך קניות בשוק הכרמל.

זה לא שאני לא אוהבת שווקים. את שוק מחנה יהודה אני מייחצנת ללא הפסקה. אני זוכרת איך נדהמתי בביקורי הראשון במחנה יהודה, כשהמדריכה הסבה את תשומת לבנו לניקיון השוק ולחנויות הבוטיק בו. שוק של אוכל כזה מצוחצח יצא לי לראות רק באירופה.

על שוק הכרמל ניתן להגיד הרבה דברים: הוא ססגוני, אותנטי, יש בו מבחר מדהים, אבל נקי הוא לא. אז מבחינתי, שמישהו אחר יסתובב עבורי בשוק וייבחר את המוצרים הטובים ביותר, זה האידיאל.

אני כבר מעל חודשיים מזמינה שם אחת לשבוע, ואני ממליצה בחום – ניתן להזמין שם מכל הטוב שקיים בשוק הכרמל – ירקות, פירות, תבלינים, חמוצים, עשבי תיבול, פירות יבשים ועוד.

איך מזמינים?

  1. דבר ראשון נכנסים לאתר. באתר ניתן לראות תחת "מוצרים טריים" את המחירים, ומה גדל עכשיו.
  2. דבר שני מדפיסים את הטופס ל"הזמנה בפקס", ממלאים ומתקשרים (יש גם טופס word לשליחה במייל, אבל הוא לטעמי לא מספיק ידידותי למשתמש).
  3. אני ממליצה למי שמפקסס לא לתת כרטיס אשראי על טופס ההזמנה, אלא לרשום שזה יינתן טלפונית.

הירקות מגיעים עד לבית, ואם לא נמצאים משאירים אותם ליד הדלת. דמי משלוח בגובה 15 שקלים – לכל חלקי תל אביב. המחירים ממש אטרקטיביים, וברוב המוצרים נמוכים מהמחירים בסופר (לפחות בסופר שבאזור שלי).

אז מה להזמין? הכל. הילדים שלי בעננים. מאז שעברנו לכרמלה הם לא מפסיקים לאכול פירות. כל מה שתזמינו טרי טרי, ושווה להתייעץ עם הטלפנית מה כדאי היום להזמין. אם אתה רוצים שזה יגיע באותו יום תזמינו עד 12:00. אחרת, זה יגיע למחרת.

המומלצים שלי: פירות יבשים חבל על הזמן, תפוחי עץ – פינק ליידי (יותר טעים מהתפוח של שלגייה), עשבי תיבול –למון גראס , מרווה, בזיליקום. החסה השטופה, פטריות יש מכל הסוגים, אפונה סינית (לא משנה מה המחיר, תזמינו) – לא טעמתם כזה דבר.

אני יודעת שיש להם מתחרים. "בסטה", "יבולי שדה" ואולי עוד. אבל המיתוג שלהם (בכל זאת, אני מתחום השיווק) הופך אותם להרבה יותר "נחשקים", והשירות שלהם מצוין – לפחות עד עכשיו.

מבטיחה לכם אחרי שתזמינו יתחשק לכם כל הזמן לאכול/לבשל ירקות.

ויש גם מתכון (!)

ירקות בכיף  ♥

מרכיבים:

ירק לבחירתכם (ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, שעועית סינית)

4 שיני שום קצוצות

בצל לבן יבש גדול חתוך לפרוסות

2 כפות שמן זית

קוביית חמאה

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומוסיפים את אחד מהירקות שמופיעים לעיל עם מלח גס (מלבד אפונה סינית שלא זקוקה לבישול מקדים) ל-5-7 דקות, כך שהירק מתבשל אבל נשאר פריך – לא "מושי".

מסננים את הירק ושוטפים במים קרים (למי שיש סבלנות שישים קוביות קרח- זה עוצר את הבישול).

במקביל לוקחים מחבת ומוסיפים שמן זית + קוביית חמאה (יפה)

מוסיפים את השום ולאחר דקה מוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהם זהובים קלות, מוסיפים את הירק, מלח ופלפל, ומערבבים עד שהירק סופג את הטעם של השום.

מומלץ לטעום תוך כדי אם חסר משהו.

מזהירה שזה כל כך טעים שזה נגמר כבר לפני הארוחה.

צילום:

flickr:Hadar

מתוך הבלוג IKA HIP.