מנה מופלאה שנולדה ברגע שפתחתי את הארון וראיתי את נוזל הקוקוס הקסום, מה שנתן למנה טוויסט משגע! מה שמיוחד וחשוב במנה, לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות. זה לא סלט ולא גיבץ' וחשוב להרגיש ולראות כל ירק בפני עצמו.
למצרכים:
1 קופסא של נוזל קוקוס
1 קופסא של עגבניות מרוסקות (אני אוהבת של חברת מוטי)
1 רסק עגבניות קטן
1/2 חציל חתוך לרצועות גדולות
1 קישוא חתוך לרצועות גדולות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 בצל גדול פרוס לטבעות דקות
2 גזרים חתוכים למקלות גדולים
כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים (400 גרם)
15 יח' במיה
3 עגבניות חתוכות ל-8
4 שיני שום פרוסות
שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה אדומה, פלפל שחור גרוס
להכנה:
1. בסיר שטוח וגדול (רצוי סוטאג') לשים 4 כפות שמן זית ולחמם את השמן היטב. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.
2. להוסיף את השום, לערבב. להוסיף את העגבניות, הפלפל האדום ולערבב יחד. להוסיף את שאר הירקות ולערבב בעדינות (לא לפרק את הירקות).
3. להוסיף את העגבניות המרוסקות, לערבב הכל יחד. לערבב את נוזל הקוקוס עם רסק העגבניות ולשפוך על הכל. להוסיף 1 כף מלח, כפית פלפל שחור, כף גדושה של פפריקה מתוקה. לבשל יחד ולערבב עד רתיחה.
4. לאחר הרתיחה, לכסות את הסיר עם חצי מכסה ולבשל עוד חצי שעה.
5. בינתיים, לחמם תנור לחום של 180 מעלות, להכניס את הסיר (ללא המכסה) ולאפות כעשרים דקות – חצי שעה.
מנת הירקות טעימה מאוד על אורז לבן, אז קבלו מתכון לאורז משגע אחד אחד
למצרכים:
2 כוסות אורז – הכי טוב מהסוג הבסמטי (שטוף ומסונן)
4 כוסות מים רותחים
3 גזרים מגורדים על פומפיה עבה
מלח – לפי הטעם
4 כפות שמן זית
להכנה:
את האורז רצוי להכין בסיר טפלון.
1. לחמם היטב את השמן.
2. להוסיף את האורז ולטגן תוך כדי ערבוב 4 דקות (בערך).
3. להוסיף את הגזר ולערבב יחד.
4. להוסיף את המלח (בערך כף) ו – 4 כוסות מים רותחים. להמתין לרתיחה, להנמיך את להבת הגז, לכסות את הסיר ולבשל עד שלא נשארים מים בסיר. לכבות את הגז ולהמתין חצי שעה כשהסיר מכוסה לפני ההגשה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!