כשאני מגיעה ירושליימה אני שקטה כעכבר ,משהו שאינו אופייני לי .
לפתע פתאום כל ילדותי עולה ואני אוהבת לחזור למחוזות מאושרים אלו ולדמיין אותי הקטנה אצל סבתוש מתפנקת. כל הדרך צופות עניי בנוף המוכר עד הגעתי לכניסה לעיר .
ריח אחר יש לאויר הירושלמי באפי וכל שכן לצבע ואפילו משקפיים איני מניחה על עני כדי לא לפספס מראה או כל דבר אחר .
עולים בי זכרונות של היותי ילדה קטנה אצל השכנים של סבתוש משפחת בנאי הידועה ואני עומדת על ארגז ושרה וכולם מוחאים כפיים – בספניולית אלא מה?
ועולים בי זכרונות על איך התחבאתי לסבתא אצל חברתי בקומה מעל וסבתא המודאגת הזעיקה את משטרת ירושלים שחיפשוני אפילו עם סוסים כן כן…
דמעות בעניי וכמעט הגענו .
הולכת לחגוג את היום לפני יום הלדתי עם זכרונות מופלאים של העיר שאני מאוהבת בה.
והפעם הנסיעה לשם לקחה אותי למלון פרימה פארק בפאתי העיר .
מלון שיחד עם יקב היוצר -בן של יקבי ארזה המיתולוגים ואיכותיים יצרו כניסה ציורית של יקב וחדר מיוחד בו יושבים אורחים ומדמיינים עצמם
טועמי יין ביקב כשהם לוגמים ומצקצקים בלשוננם.
את יקבי ארזה סבתא שלי אהבה מאוד ותמיד היו לה בבית בקבוקים למכביר אם לקידוש ואם לשתיה עם הארוחות ולכן אני מצפה לאיכותיות יתר פה.
בכל יום חמישי בלובי הבר יש מפגש טעימות וסיפורים על יינות המקום וסיפורים הם אהבתי .
בכניסה הונחו שתי חביות קטנות של יין האחת לבן והשניה אדום ממש כמו בשיר השושנים אחד לבן שני אדום…
קר,ריחני ונעים לשתיה בחום הזה לגמתי מהלבן ושתקתי מעונג.
הוכן לנו ערב מיוחד ועל מנת שנהיה רעננים עלינו לחדר להפתעה הנעימה שחיכתה לנו בצורת יין מוסקטו המופלא של יקב היוצר .
שוקולד איכותי ומים וגם ברכת ההנהלה השלימה את התמונה לחדר נעים נקי וקריר .
אחרי מנוחה קצרה ירדנו לקבלת פנים מהממתתת לא לפני שהתגנבתי לחדר האוכל היפיפה ולפני שיקלקלו לי את המראה לצלם את יופים של השולחנות ,לפטפט עם השף אמיר ולראותו מרכיב את גלגל השווארמה בפינה מיוחדת,חוויה שאהבתי במיוחד .
השף אמיר הוקסם מהתעניינותי וסיפר על המזון אותו הוא מגיש ועל אהבתו למלון ולבישול בו .
ובין לבין צילמתי את ארוחת הערב העתידה להיות מאוחר יותר .כמה השקעה ויופי .
עזבתיו לטובת שולחן קבלת הפנים המופלא שאורגן לנו ובו הוגשה תקרובת צבעונית וטעימה .

מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.
לצורך הקמת יקב היוצר, המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב לוודא
תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן.
בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יקב"היוצר" פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב. היין מתוצרתו מופץ בארץ ובעולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל רחבי תבל משבחים אותו.
מוסקטו, 2017
היין בעל צבע צהוב בהיר, מאוד פרחוני עם ניחוח של ורד, לבנדר ולימונית ופירותי- לימון ואשכולית, יין מבעבע מתקתק ורענן.
סדרת בראשית
סדרת VIRTUOSO
סדרת SPECIAL EDITION
סדרת Lyrica
סדרת Auteur
בעשור האחרון זכו יינות היוצר בתחרויות יין ביניהן:VINUS Argentina, אשכולות הזהב, טרה וינו ובסט ווליו.



אחרי תדרוך קצר הסתובבתי במקום היפה הזה בהנאה.יש בכניסה פסל ענק ועיצוב סגול כאשכולות ענבים באוירת יקב וארוחות הערב נערכות ב"צל הכרם"פאטיו ענק ומיוחד.
עליתי לחדרי לנוח עד ארוחת הערב הצבעונית והמושקעת ומשם לגולת הכותרת.
סדנת היין .ההיכרות עם יצירות היקב החדשות ,הטעמים והריחות כי את היינות של יקב היוצר פשוט מאוד-יצרו באהבה וכשרון.
יאיר גת איש יין ותיק- עיתונאי,עורך ומומחה סיפר על טעימות יין ,הרחנו וטעמנו ובכל טעימה של יין חדש הדגיש מה יש בו ואיך הוא הוכן.
הוא גם הסביר מדוע טועמים יינות .
יינות טועמים כדי לתקן טעמים,לבדוק שטעמו של היין הוא כמו שהתכוונו שיהיה,
לבדוק אם הציבור יאהב ואם לשווקו כפי שתוכנו וכן להסיק מסקנות מיצירתו ואם להמשיך ליצרו.
כמוכן שכל יין יוצר מענבים של איזור גידול אחר ואי לכך אתה למד אם להמשיך לגדל ולבצור באותו מקום גם בעתיד.
אחרי שכולנו היינו מבושמים מיין וערב נפלא ציפיתי ליום המחרת לסיור בנחלאות עם יהושע המדריך .
אחרי ארוחת בוקר מושקעת כמו שמלון פרימה פארק יודע-מדגים -כמה סוגים מעולים,חביתות,שקשוקה ועוד ועוד והכל נקי,נעים
והשירות לעילא עם חיוך ואדיבות נפלאה.
בוקר מואר בו הגיע יהושע ואסף אותנו רגלית עם בקבוקי מים ,כובעים ומה שרק ניתן להגן על עורנו שעדיין לא התרגל לשמש הקופחת.
יצאנו לכיוון הרכבת הקלה ואני מרגישה כמו ילדה -כמה אושר לחוש כך .
ירדנו בנחלאות ממש ליד השוק – מחנה יהודה של ילדותי שלסבי היתה בה חנות נעליים ואני ילדה הולכת לבקרו וכל המוכרים מברכים ומכבדים אותי במרכולתם .
כשסבא יצא לעבודה תמיד שאל מה להביא לך כשאחזור ? תמיד ביקשתי ממתקים אבל פעם אחת כבגרתי מעט ביקשתי ממנו.
סבא אתה יכול להביא יין של ארזה לארוחה? הוא הסתכל עלי פעור פה ועניים ואמר לסבתא – עכשיו אני יודע שהילדה שלנו גדלה.
מסתובבים בין הרחובות ועוד ועוד מקומות עולים בזכרוני .מקומות בהם טיילתי וחיפשתי מציאות כילדה.אבנים מיוחדות ,כינות,סיפורים וטעמים.
בסוף הטיול הרגלי הוביל אותנו יהושע לשוק ואו אז הריחות עולים בי ,צבעי המזון ושאטר ירקות,תבלים ריחניים ומוכרים צועקים ומחלקים טעימות.
השוק כבר אחר ומקורה ועדיין זכרונותי ניזונים מריחו.
ולמטה יש את החלות החמות ואת רחמו המסעדה -רחמו שכן של סבתא היה וכשראני לא הפסיק לבכות לחבקני ולספר על העבר ועל מה שקורה .
ירושלים שלי -לעולם לא נס ליחה וטיולים בה מומלצים בכל עת ובמיוחד כעת כשמלון פרימה פארק לקח על עצמו להכיר לעם ישראל איך מבלים סופ"ש מופלא בה .
לקראת סוף חודש יולי בימים ב-26-28.7 מציע מלון פרימה פארק חגיגת בירות בוטיק, יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים.
ביום חמישי, 'בירה ונגילה': מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.
ביום שישי, 'יין ישמח לבב אנוש': אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה, בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית- ביתית אמתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.
ובשבת, 'סמטאות העיר': בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'. יהושע מדריך מופלא איש שנסיונו רב והיכרותו עם המקום נותנת הרגשה של איך לא היינו פה.
החל מ – 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר ואתם חוגגים סופ"ש כמו בסרט ישן ומופלא .
אל תפספסו .
טלפון להזמנות-03-5522220
לפרידה צולמנו יחד בהמון אהבה