השם ההודי דישה כל כך מתאים לרחלי יצחקי אמנית יין שכולה אהבה ונתינה.
אחרי שטעמתי את יין דישה ואהבתי.
פגשתי את רחלי על מנת לשמוע את הסיפור שמאחורי יין הבוטיק שהיא יוצרת.
מסתבר שמדובר בסיפור אהבה ישן שהלך והתעצם עם השנים.
רחלי מספרת: "בשנת 2002 במהלך לימודי תואר ראשון בביו-טכנולוגיה הרגשתי שזה קורה, אני מאוהבת ביין ובתהליך יצירתו. החשיפה לאפשרויות הטמונות בעיצוב תהליכים ביולוגים וכימיים ליצירת טעמים, ריחות ותחושות רגשה אותי.
במהלך כתיבת התזה, עם סיום התואר השני בביולוגיה, הבנתי שיין זו אומנות שאני רוצה בחיי. מאז, יותר מעשור אני מייצרת יין.
התחלתי את דרכי ביקב תשבי כעוזרת יינן ראשי ומשנת 2010 אני מייצרת יין בוטיק ביתי תחת המותג – יקב דישה."
יין דישה, שם הודי, מאיפה זה בא?
רחלי: "כחלק ממסע חיי למדתי מספר שנים בהודו ובישראל, על רוח, חומר והחיבור ביניהם. הדרך שעברתי, מהרי ההימלאיה להרי הגליל והחוויות שצברתי לאורך הדרך, אפשרו לי לראות בבירור את חשיבות האיזון בין דיוק והתמדה, לבין רגש ואינטואיציה על מנת להגיע לתוצאה הרמונית שלמה. השם דישה הוא השם שניתן לי בהודו ומשמעתו מימד האהבה".
מה מיוחד ביקב דישה?
לבוטיקיות של יקב דישה יש מספר מאפיינים:
- שילוב מיוחד ומקורי של טעמים-כל שנה שם היקב לעצמו אתגר ליצור שילוב מיוחד ומקורי של טעמים. השילוב מושג מבחירה של הגפנים וזני היין השונים באזורים גאוגרפיים מגוונים.
רחלי בתקף עיסוקה בתחום הגנת הצומח חיה ונושמת את הכרמים. היא מבקרת בכרמים בפיזור גיאוגרפי רחב ממצפה רמון בדרום ועד הגליל בצפון ונחשפת לזנים שונים של ענבים עובדה שמסייעת לה לעמוד באתגר שהציבה ליקב.
- ייצור ידני של היין-ייצור היין ביקב דישה נעשה ללא מכשור מכני משלב הבציר ועד שלב הביקבוק. מסיבה זו מיוצרים בכל שנה מאות בודדות של בקבוקי יין, חלקם הקטן מוקצה למכירה.
רחלי מסבירה: "לאורך כל תהליך יצירת היין אנו לומדים את אופיו ואת מרקמו של כל זן כדי ליצור בלנד מאוזן, מפתיע, עשיר ומלא בטעמים. מרגש כל יום לעקוב, לטפל ולראות מה קורה עם היין. את השבועיים הראשונים אנחנו ממש חיים . אני רואה ביצירת היין יצירת אומנות ומדמיינת מהתחלת העשייה איך הוא יצא, זה מרגש אותי "
הפתעה אמיתית חכתה כששאלתי על המעורבים בעשייה .
מסתבר שיין שבא מאהבה מכינים עם אנשים שאוהבים. חברים ומבני משפחה מתגייסים בשמחה למשימה והימים בהם נדרשות ידיים עובדות הם ימים של חגיגה לכל המשתתפים.
רחלי: "הגאווה הגדולה שלי כייננית של יקב דישה הינה ההצלחה לשלב בין המקצועיות והדיוק בתהליך יצירת היין לבין ההנאה שביצירה המשותפת יחדיו עם המשפחה והחברים עד ליצירת טעם ואופי הייחודים לסדרת היינות של יקב דישה. השם דישה שמשמעותו מימד האהבה, מסמל את הסינרגיה שביצירה זו, והפך באופן טבעי לשם היקב."
אפילו התוויות שעל גב הבקבוקים מעוצבות על ידי האחים: "התוויות המקוריות של היין מעוצבות על ידי אחיי ומבטאות את השילוב של תהליך עשיית היין, הזנים והכרמים של אותו הבציר ובכך משלימות את היצירה"
החזון של רחלי לעתיד הרחוק
עם עיניים בורקות מהתרגשות השיבה רחלי לשאלתי לגבי החזון שלה:
" יום אחד להיות יקב למטרות חברתיות לצורך תמיכה בקהילה. יקב שהתוצרים שלו יהיו אורגניים.
אני רוצה לשלב את שני הדברים שהכי חשובים לי בחיים: לעשות משהו שאני אוהבת עם אנשים שאני אוהבת, משהו שבעזרתו אני יכולה לתרום לחברה."
לסיכום
יש משהו עוצמתי ומאתגר בבמפגש עם אישה שהולכת עם החלום שלה ועושה לממש אותו.
אני בטוחה שעוד נשמע על אמנית היין מעוררת ההשראה הזאת.
רגש אותי משפט של רחלי : "אני משוכנעת שבלגימת יין מיקב דישה תחוו את כל האהבה, השמחה והיצירתיות שהושקעו ביין"
השנה לראשונה אחרי שבע שנות יצירה, בעקבות ביקוש של חברים ששמעו על היקב וטעמו מהיין מוצע יין דישה לשיווק במהדורה של כמה מאות בקבוקים.
אני טעמתי ואהבתי ממליצה לכם לנסות
עכשיו מכירה מיוחדת לחג הפסח בקבוק יין דישה במחיר 120 ש"ח
ניתן לרכוש בטלפון: 054-4545535
וגם בעמוד הפייסבוק: disha winery