שנה ב' בתואר השני שלי בבצלאל. ביקור בסיפריה של מרכז תרבות אתיופיה ביבנה במסגרת קורס מחקר וכתיבה בסביבות עיצוב הפגיש אותי עם מיעוט הספרים והספרות אודות התרבות האתיופית. גם בשנים שחלפו מאז לא נראה שסיפורי העליה, סיפורי העם, וסיפורי הזהות של תרבות זו תופסים מקום נרחב על גבי המדפים, ומכאן גדולה חשיבותו של הספר "ילדי החול – מבט ישראלי על סיפורים מאתיופיה" שיצא לאור ממש בימים אלה.
הספר, המשלב סיפורי עם, זיכרונות עליה וחוויות ישראליות של יוצאי אתיופיה יחד עם איורים עכשוויים של סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בפקולטה לעיצוב של מכון טכנולוגי חולון HIT , הודפס כספר דו-לשוני בעברית ובאמהרית. בפתיחת הספר כותבת נעמה בנזימן, שערכה ואצרה את העבודות בספר, על מטרת הפרוייקט ששילב בין קורס לאיור אותו היא מעבירה במחלקה לתקשורת חזותית בחולון, לבין סדנת כתיבה שהתקיימה ביחידה לעבודה קהילתית בבת ים: "האמנו כי איור, בהיותו ערוץ תקשורת אוניברסאלי, יוכל לגשר על פערי שפה ותרבות ולחבר בין סיפורים אתיופיים מסורתיים לבין צעירים החיים כיום בישראל"
את הטקסטים בספר כתבו קבוצת צעירים יוצאי אתיופיה שאספה ותיעדה סיפורי עם אתיופיים וסיפורי עליה לארץ, והפכה אותם לקטעי יומן, זיכרונות אישיים וסיפורים קצרים. טקסטים אלה שימשו נקודת מוצא לעבודתם של סטודנטים לאיור בקורס אותו מעבירה בנזימן, כאשר תהליך האיור נתמך במפגשים בין שתי הקבוצות ובדיאלוג שנועד לגשר בין ישראל של כאן ועכשיו ובין אתיופיה המסורתית והרחוקה.
לרגל השקת הספר מוצגת בגלריה ויטרינה של המכון הטכנולוגי בחולון תערוכת איורים מתוך הספר .
התערוכה שהיתה פתוחה לקהל הרחב עד 3.3.2014 הוארכה בשבוע ותוצג עד 10.3 – HIT, רח' הופיין 63, גלריה ויטרינה, ביניין 6, בימים א-ה בין 10-17
את הספר ניתן יהיה לרכוש גם עם תום התערוכה
"ילדי החול" | עורכת: נעמה בנזימן; הנחיית קבוצת הכותבים: אליענה אלמוג; הנחיית קבוצת המאיירים: נעמה בנזימן; עיצוב הספר: סטודיו קרן וגולן
.
.