ילדים מבשלים – מאפה פתיתים וירקות קלויים בשכבות

מאפה קל להכנה שילדים ומבוגרים אוהבים

אני אוהבת לבשל והעברתי את האהבה הזו לבנות מאז שהן ישבו בכיסא תינוק. בהתחלה הכנתי איתן רק עוגיות ובהדרגה התקדמנו לפשטידות, למאפים קלים ולקינוחים. מבחינתן כל הזדמנות להכנס למטבח זו חגיגה. תארו לכם אילו קריאות שמחה היו בבית, כשסיפרתי להן שהזמינו אותנו לסדנת בישול לילדים יחד עם תום פרנץ, זוכה מאסטר שף. לשאלתן מה נכין בסדנה סיפרתי שסוגת השיקה סדרה חדשה של פתיתים בצורות של חיות, מספרים, אותיות וצורות ותום ילמד אותנו להכין מאכלים עם פתיתים. תום לימד אותן כמה טיפים מסודות השפים כמו איך לקצוץ בצל, איך להחזיק נכון את הסכין, באיזה כיוון כדאי לחתוך עגבניות שרי ואיך קולפים וקוצצים שום. בילינו אחר-צהריים של כיף והאוכל היה נפלא. מאז הסדנה הבנות רוצות כל הזמן לבשל, לתרגל את חיתוך הירקות ולהכין ארוחה למשפחה.
אני אוהבת מאפים צמחוניים. בסדנה הכנו סלט אנטיפסטי ופתיתים והוא נתן לי השראה למאפה פתיתים וירקות קלויים בשכבות.  אני רק נתתי הנחיות והבנות קילפו, קצצו, חתכו, גרדו וערבבו.  שוב בילינו יחד במטבח והמאפה יצא נפלא.
promo_short

 מאפה פתיתים וירקות קלויים בשכבות

מצרכים :

12 עגבניות שרי חצויות

1 בטטה חתוכה לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

1 בצל חתוך לשמיניות

1/3 כוס שמן זית

1 כף גדושה סוכר חום

2 שיני שום כתוש

מלח ופלפל שחור

3/4 כפית טימין יבש

1 חבילה פתיתים (הבנות בחרו פתיתים צורות, אבל אפשר להשתמש בכל סוג)

2 קופסאות קוטג’
3 ביצים
75 ג' גבינת פקורינו מגורדת (אפשר להחליף בגבינה צהובה מכל סוג)

 DSC_4191

 
אופן ההכנה :
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.שמים בקערה את הירקות החתוכים. מוסיפים שמן זית, שום כתוש, סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד שכל הירקות יצופו בשמן.

 IMG_2828

3. מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים אותם בתבנית ומפזרים מעליהם את הטימין היבש.
4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 45 דקות עד שהירקות יתרככו.

IMG_2830

5. בזמן שהירקות בתנור מכינים את תערובת הפתיתים. מרתיחים בסיר 6 כוסות מים ומוסיפים מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הפתיתים ומבשלים עד שהם רכים.
6. מסננים את הפתיתים, שוטפים תחת מי ברז ומעבירים לקערה.
7. מוסיפים לפתיתים את הקוטג', הביצים, גבינת הפקורינו ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
8. מערבבים היטב.
9. משמנים תבנית פיירקס גדולה ומניחים בה מחצית מתערובת הפתיתים.

IMG_2835

 10. מפזרים בשכבה אחידה את הירקות הקלויים על שכבת הפתיתים.

IMG_2838

 11. מפזרים את יתרת תערובת הפתיתים על הירקות הקלויים.

IMG_2840-001

12. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופים כשעה, עד שהמאפה משחים.

DSC_4171

עוד מתכונים עם פתיתים

פשטידת פתיתים וסלט עגבניות, אבוקדו, גבינה ופתיתים
גלילות שניצל אפויות עם פתיתים
תשאלו את אמא של… בגוגל+