ביום חמישי האחרון היינו בטקס סיום י"ב של בכורתנו היפה, אוראל , בדיוק באותן שעות נפגשו חברי מבית הספר היסודי לכנס 50 שנה לבית ספר הא"רי בצפת בו למדתי , היה בזה משהו סימלי בעבורי שבכורתי מסיימת י"ב ובאותה שעה יש מפגש שכזה לחברי ילדותי, וממש באותו עיתוי בימים אלו נפתחו ללא תיאום שתי קבוצות ווטסאפ, אחת של החברות מהיסודי והשנייה של החברות מהאולפנא שבה למדתי בתיכון. פתאום אחרי כל כך הרבה שנים, נוצר קשר מחודש, יש כאלו שלא פגשתי 30 שנה, ועכשיו אני מסתכלת בתמונות שלהן, את חלקן בכלל לא זיהיתי, השנים עושות את שלהן והחיים הובילו כל אחת למקום אחר, מעניין לראות ולשמוע מה קרה עם כל אחת מאז סיימנו את הלימודים, בגרנו, התפתחנו, התחתנו ילדנו ילדים, יש כאלו שכבר אפילו התחילו לחתן ילדים, ואוו מלחיץ קצת גם אני עלולה להיות סבתא בשנים הקרובות, ואני בכלל מרגישה עוד ילדה. יש כאלו שידענו מראש מה יהיו כשיהיו גדולות, אחרות הפתיעו. זהו מפגש וירטואלי מעניין ומרגש שמתרחש בחיי בימים האחרונים, חוויות , תמונות ילדות ובגרות והזכרונות פתאום מציפים אותי, זכרונות שהודחקו ונשכחו להם עולים לי, ואני נזכרת ביעל אליה שהייתי וביעלי אליה מדי שהפכתי להיות, ואני מסתכלת בנערה שלי, בביתי בכורתי עם אותם תלתלים כשלי, מזכירה לי את עצמי בגילה, בהתנהגות ובפעילות החברתית, במראה החיצוני, אם כי היא קצת יותר יפה, יותר חכמה, יותר מוצלחת , יותר בטוחה בעצמה… אבל עם אותה דבקות להתפתח ולהצליח בכיוון קצת שונה מזה שהיה לי אבל עם אותו ניצוץ בעניים שרוצה להגשים להצליח ליצור לעשות. בעוד רגע היא יוצאת לדרך חדשה לשירות הלאומי, מסיימת פרק משמעותי ומתחילה פרק משמעותי לא פחות שיעצב את המשך דרכה וחייה הבוגרים, מאחלת לה שתצליח בכל מה שתבחר ותעשה, מקווה שתהנה מהדרך שלא פחות חשובה ושתדע שאני גאה בה במי שהיא ובמה שהיא מתרגשת ומתמוגגת מאיך שהיא בגרה לי פתאום בלי ששמתי לב, רק אתמול נולדה ואיזה נערה נפלאה היא היום, הזמן עובר כל כך מהר חייבים למצות ולנצל את המיטב שבו, וכך גם עפו להם ביעף 30 שנה מאז סיימנו את בית הספר היסודי ומסתבר שחוויות הילדות לא נשכחות והם כנראה אלו שעיצבו את מי שאני היום.
אז שולחת לב אוהב לכל חברי ילדותי שנכנסו מחדש לחיי ולביתי אהובתי שפוסעת היום לדרך חדשה.
מתכון לעוגיות הלב שלי שמוגשות תמיד לצד הקפה ביעלי בית הקפה שלי בכפר האמנים במושב אניעם ברמת הגולן
200 גר חמאה
3 כוסות קמח
חצי כוס אבקת סוכר
ביצה אחת
אופן ההכנה
לשים את החמאה עם הקמח ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרת תערובת פירורית , מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק חלק ויפה. מרדדים על משטח חלק ובעזרת חותכן קורצים עוגיות בצורת לב, אופים בתנור שחומם מראש כעשרים דקות.
אני מגוונת את העוגיות כל פעם עם משהו אחר היום הוספתי 2 כפות אבקת קקאו…לפעמים אני מוסיפה אגוזים קצוצים, או קצת טחינה גולמית, או שוקולד מגורד . מוזמנים להפעיל את הדימיון וחוש היצירתיות שלכם.
תהנו
שלכם באהבה!
יעלי