יום שישי הגיע…

בחורה עם מחשב נייד

חלות,לחמניות,מגוון צורות

אני בכלל מאדדדד אוהבת להתעסק עם בצקים,

אבל שמרים זו ההעדפה שלי,הבצק כזה רך,כמו לחזור לרגע לגן,וליצור.

את המתכון הזה לקחתי מהפייסבוק,מאחת גדולה בשם ענת בן ארי

היא רבנית,ועושה הפרשת חולה לכל המזמין,

המתכון הוא ל-2 ק"ג כי מצוות הפרשת חלה היא לא פחות מ-קילו וחצי.

תוכלו לעשות חצי כמות (קילוגרם אחד)

הם מעולות אחרי הפשרה בהקפאה,ולא משתווים למאפיה.

מצרפת קישור לקליעה..ומתכון.

זו התוצאה שלי.

4 כפות שמרים יבשים

2 ק"ג קמח שנופה בנפת משי צפופה

6 כפות סוכר

2 כפות מלח

1 כוס שמן

6-7 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:

בקערה: 4 כפות שטוחות שמרים יבשים + 6 כפות סוכר + 4\1 כוס מים פושרים.

לאחר שהשמרים והסוכר נמסו להוסיף 2 ק"ג קמח שנופה בנפת משי צפופה,

מעל להוסיף 2 כפות של מלח, לכסות את המלח בקמח וכעת להוסיף 6 כוסות של מים חמימים,

חשוב להשתמש בכוס פלסטיק חד פעמית זוהי כוס המידה המדויקת לכמות זו,

ללוש את החומרים בשתי כפות הידיים ,

לאחר שהעיסה אחידה להוסיף כוס שמן ולהמשיך ללוש עד שהעיסה אחידה לחלוטין,

זמן הלישה הוא 7 דקות.

לאחר שלשנו היטב היטב יש להוציא את העיסה מהקערה לשים בקערה כף שמן ולרפד את הקערה במעט השמן,

להחזיר את העיסה לקערה לשטח אותה על צידה האחד ולאחר מכן להפוך לצידה השני,

להניח את העיסה בצד לתפיחה במשך 40 דקות ומעלה עד כשעה וחצי.

 לאחר שקלענו את הקליעות שלנו יש להניח בצד לתפיחה במשך כ 30 עד 40 דקות עד שהחלות מכפילות את נפחן.

 אפייה בתנור שחומם מראש. בתחילה יש לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות ולאחר מכן להוריד את החום ל 180 מעלות ולאפות במשך 20 דקות נוספות

[youtube e5HINId9jLM nolink]

.

1392066_226231630873889_175154362_n

1383709_232434100253642_1940981082_n

1384042_226231867540532_186859001_n

1381866_226234564206929_1411702072_n

10377151_825048424172439_4130956959162373457_n

10489801_825048204172461_556825231186544540_n

10509535_826035324073749_3444419307400937715_n