לפני כחודש ענייני הקורונה התחילו להתקרב לארצנו הקטנה הדבר הראשון שמיקה אמרה לי היה ״ אמא הלך עלי אני צריכה לחגוג יום הולדת בבידוד ״. אז זה ניראה לי שהיא מגזימה עוד לא באמת הבנתי כמה שהמצב יהיה קשה ועניתי לה ״מיקוש הכל יהיה בסדר תחגגי יום הולדת עם החברות אין מה לדאוג״.
והנה השבוע הגיע התאריך והעצב על פניה של מיקה היה מורגש, האחיות/ים שלה אפילו לא הספיקו להזמין לה את הנעלים שהיא ביקשה כמתנה, אני לא יכולתי להזמין לה את מגש הסושי והאוכל היפאני מהשף האהוב עלינו מורן גולדשטיין סושי שף "אומקסה" * Sushi Chef כי אנחנו לא מכניסים אוכל מוכן בתקופה זו, אבל בכל זאת ידעתי שאני חייבת לעשות משהו.
שלחתי הודעה בקבוצת הווצאפ המשפחתית ביום שני בשעה 20:00 כולם מוזמנים לארוחת יום ההולדת של מיקה, בישלתי והכנתי מטעמים אבל לא הם היו העיקר, מחשבתי הייתה בעיקר לאיזו עוגה מיוחדת אני יכולה להכין למיקה כדי לרומם את מצב רוחה, באותו בוקר תמי חברה מהשכונה פירסמה הודעה שיש תותים טריים ישר מהחקלאי ואפשר לעשות רכישה קהילתית. מיד רכשתי 2 סלסלות וידעתי שיהיו תותים בעוגה של מיקוש כי היא מאוד אוהבת תותים.
פתחתי את מחברת המתכונים הישנה שלי ואז קפץ לי לעיין המתכון ״עוגת טורט-שולקס״, שולקס היא שולמית אמא של עופר בעלי, אישה נדירה ניצולת שואה היום כבר בת 92, מהיום שניכנסתי למשפחה (23 שנים כבר עברו) הקשר בנינו הוא קשר מעולה, לשולמית יש שתי עוגות שהיא הייתה מכינה האחת עוגה עם גבינה שהכינה תמיד בצאת יום כיפור והשניה עוגת טורט הלא היא עוגת ימי ההולדת! לשמחתי הרבה לפני שנים דאגתי לקחת משולמית את המתכון ולרשום אותו בספר המתכונים שלי. מאוד שמחתי להיתקל בו מחדש , שנים שלא עשיתי את העוגה הזו ואולי ימי הקורונה הבידוד הריחוק מהמשפחה הפכו אותי לנוסטלגית יותר, מאוד התרגשתי לעשות דווקא את העוגה הזו.
אז הנה זו העוגה ברוב תפארתה עם שינוי קל שלי הוספתי תותים והחלפתי את הקונייק בקאמפרי (כי פשוט לא היה לי קונייק)
המצרכים לעוגה:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3 כפות שמן
1 סוכר וניל
1 ורבע כוסות קמח
קצת קונייק (אני שמתי קאמפרי)
המצרכים לקרם:
2 כפות סוכר
2 כפות מים
50 גר׳ שוקולד מריר
1.5 כף נס קפה
2 שמנת מתוקה
אופן הכנת העוגה:
מקציפים חלבונים + 1 כוס סוכר לקצף חזק
בקערה ניפרדת מערבבים חלבונים+1/2 כוס סוכר+ 1 סוכר וניל+שמן+ קאמפרי (קונייק)
מוסיפים לאט לאט לקצף החלבונים את החלמונים
מוסיפים בתנועות עטיפה את הקמח+א.אפיה ומערבבים בעדינות.
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה (אני אופה תמיד רק עם נייר אפייה)
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות
אופים עד שהעוגה תפוחה ויפה והקיסם שנועצים בה יוצא יבש.
מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר קירור מלא.
אופן הכנת הקרם:
בסיר קטן שמים סוכר+מים+שוקולד+נס קפה מרתיחים למרקם אחיד מוסיפים את השמנת מתוקה לרתיחה קטנה ומכניסים למקרר ללילה או לשלוש שעות לפחות.
מוציאים מהמקרר ומקציפים לקצף עמיד.
הרכבת העוגה :
חוצים את העוגה ל2 מורחים שכבה מהמילוי
*טריק שלמדתי באחד הקורסים שעשיתי פעם*
עושים חריץ מאונך במקום אחד לכל גובה העוגה ואז חוצים לשניים וכך נדע בידיוק להיכל להחזיר את החצי העליון אחרי מריחת המילוי.
מניחים את החלק העליון ומורחים קרם על כל העוגה.
מקשטים בתותים ובסוכריות ומכניסים למקרר
מזל טוב ושניהיה כולנו בריאים ובתאבון!
תיזכרו אהבה לא תציל את העולם אבל היא תעשה אותו מקום טוב יותר לחיות בו!
יעל טייץ
Chic&Comfy