טרייפל – זוטה של קינוח

לאדון גברת הבלים היתה יומולדת, אז הפנקתי אותו.

מר וגברת הבלים, תרשו לי לספר לכם, נשואים כבר לא מעט שנים. שמונה עשרה, ליתר דיוק. כבר שמונה עשרה שנה שאנחנו חוגגים ביחד את ימי ההולדת שלנו, שמתרחשים במרחק של חמישה ימים אחד מהשני, ועם השנים, הגיעו גם שמשון ויובב אל תוך המשפחה, ובאופן מפתיע גם ימי ההולדת שלהם מתרחשים באותה תקופה. אפשר בהחלט לומר שבמשך חודש אחד בכל שנה, כל מעייניה של גברת הבלים נתונים אך ורק בעריכת חגיגות יומולדת. אבל אנחנו, המר ואני, אנחנו עוד זוכרים איך היה כשהיינו רק שנינו. כשהיינו לוקחים יום חופש, ומבלים אותו ביחד כל היום. כשהיינו מכינים ארוחות פאר מפנקות ושותים יין אל תוך הלילה. היום כבר אי אפשר לשתות יין אל תוך הלילה, הילדים לא אוכלים את הדברים המשונים שנחשבים אצלנו אוכל מפנק ליום הולדת, ובכלל אין כבר זמן לבשל שום דבר שדורש יותר מדי התעסקות. אז חזרתי אל המקורות, והכנתי לאהובי, ליום ההולדת שלו, את הקינוח האנגלי הזה. מה קינוח? קינוחון. זוטה של ממש. או באנגלית: טרייפל.

trifle

טרייפל קטן לארבעה אנשים

המצרכים
2-3 פרוסות של עוגת ספוג, חתוכות לקוביות
חופן פטל אדום וחופן פטל שחור מוקפאים, מופשרים בצלחת עם המיץ שלהם
מעט ליקר תפוזים
שמנת מתוקה אחת, מוקצפת לקצפת עם כפית אבקת סוכר

לפטיסייר:
2 חלמונים
160 מ"ל חלב
מעט תמצית וניל
50 ג' סוכר
20 ג' קורנפלור

לנשיקות:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר

כלים ספציאל:
ארבעה גביעי זכוכית או קערת זכוכית שקופה ויפה, סיר קטן וכף עץ, מיקסר, תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, קערות, מריות ולהקתו.

 

אופן ההכנה

מכינים את הפטיסייר:
1. מרתיחים בסיר קטן את החלב עם הוניל.
2. במקביל, מקציפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור לקרם בהיר ועשיר.
3. שופכים את החלב הרותח פנימה באיטיות לתוך הקרם תוך ערבוב מתמיד, ואז שופכים את כל התערובת חזרה לסיר.
4. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד וגירוד תחתית הסיר בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע.
5. מורידים מייד מהאש, מוזגים לכלי קריר, מכסים בניילון נצמד ממש על פני הפודינג – כך כשהוא מתקרר לא נוצר קרום.
6. מקררים, קודם על השיש, ואז במקרר כשעתיים עד שהוא קר לחלוטין.
7. מערבבים היטב עם חצי מהקצפת שהכנו. קוראים לזה קרם דיפלומט. תנסו לא ללקק את כל הקערה לפני ההגשה.

מכינים את הנשיקות:
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מזלפים נשיקות קטנטנות וחמודות על תבנית התנור המרופדת, ואופים ב-100 מעלות עד שהנשיקות יבשות, כשעה.

מסדרים יפה בארבע כוסות זכוכית שקופות ומהממות או בקערה אחת יפהפיה:
3-4 קוביות עוגה בתחתית. מרטיבים אותן בקצת ליקר (למבוגרים) או מיץ שיצא מהפטל בהפשרה (לילדים ולמי שלא אוהב או לא רוצה אלכוהול).
כמה גרגרי פטל בין הקוביות
שליכטה רצינית של קרם פטיסייר מעורבב בקצפת
עוד פטל
סוף הקרם
תלולית גבוהה של קצפת
נשיקות

 

יום הולדת שמח, אדון גברת הבלים. אני אוהבת אותך.

[youtube 3GzpcN3vy_Q nolink]

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים