את טרום יום ההולדת של דרלינג בחרנו לחגוג בצפון.
מסעדת ג'ק – לין היתה בחירה והאמת.לא התאכזבנו .
מסעדת שף צעירה שאיך שאתה נכנס מראה העניים מענג .
המטבח פתוח וניתן לראות איך מכינים חלק מהמנות .
דרלינג התעניין בסיר הענק שהונח על הכיריים וסופר לנו, שזהו סיר מחולק באמצעיתו ןבכל חלק רוטב אחר שהוגש לסועדים על מנתם.
עיצוב נפלא נעים ונקי.וחיפוי העץ נותן גוון חמים והאמת חם בלב…
עיצב את המקום מיקי הייבלום (שעיצב גם את "מינה טומי", "רפאלו" ועוד) ויש בה 130 מקומות ישיבה ובר עם 20 מקומות ישיבה נוספים.
המסעדה מצויה בקריית חיים ברחוב אח"י אילת ויש לה חניה פרטית כך שאין בעיית חניה מה שגורם לכולם לחייך שכן בעולמנו אנו מקומות חניה הם אחד השיקולים לביקור במקומות בילוי .
היא ישראלית בעיקרון אבל יש בה נגיעות צרפתיות בהכנת המנות וטוויסטים מיוחדים לכל מנה .
השף הצעיר דניאל רחמים (אחד הפיינליסטים מתוכנית הריאליטי "משחקי השף") אחראי על תפריט המסעדה ועושה זאת מצויין .
המלצר שלנו דניס קיבל את פנינו בחיוך .נתן לנו לבחור מקום ישיבה נעים דאג לנו לשתיה אחרי דרך ארוכה שעשינו כדי להגיע .
אחרי מנוחה קצרה ישב איתנו על התפריט ,הציע ודאג שניה מרוצים מבחירתנו.
עד שיגיעו המנות הראשונות אותן בחרנו דניס דאג שיוכנו לנו משקאות .
קוקטייל בסגנון תאילנדי עם חלב קוקוס ואננס שהכינה עבורי הברמנית המתוקה במקום. הוא הוגש בפחית שימורים בצורה יוצאת דופן ובירה מהחבית שיוצרה עבור המסעדה לדרלינג -בירה בהירה וקלילה.
כמובן שישנן בירות נוספות כמו בירה מלכה המובחרת וסוגי אלכוהול וקוקטיילים שונים וטובים.
מנות פתיחה החלו לזרום לאיטן .הכינו אותן במקום כך שלקח זמן מה שהיה שווה כל דקה .
הגיע סלט עגבניות שרי שהוקפצו כמה שניות .הוסף להן בצל סגול ומעליו הונחה בוראטה טריה.
זמן רב שלא טעמתי אחת כזו שתוכה כשנחתך היה מתוק וטעים כל כך והעשיר את העגבניות שטופטף עליהן בלסמי טוב .
לא ניתן היה להפסיק לאכול ופשוט שתיתי את הרוטב בכף מרק כי לא רציתי להעמיס .
המנה גדולה ומספיקה לשניים באהבה ומי שרוצה מוזמן לבקש לחם מחמצת שנאפה במקום והוא מצויין.
עברנו לכרובית שטוגנה לפריכות וצבע ומונחת על טחינה טריה .מעליה הונחו כמה כפות של רוטב מעגבניות טריות כמה קרוטונים וזעתר .
מנה יפה וגדולה שכיף לחלוק יחד .סוג של מנת שוק שקיבלה טוויסט טעים .
עברנו למנות ראשונות .
ביקשנו וקבלנו מנת פילה בקר בקראסט מיוחד ומונח על רוטב מתקתק. מעל הבשר הונחו שיני שום קונפי שרק הוסיפו .
אחת המנות המופלאות שהיו שם לא לפספס .דניס הופיע גם עם שוטים של עראק עם אננס . תענוג .
הגיעה גם פרנה מרוקאית שמעליה הונחו טחינה .טחול וכבד צלויים ברוטב חריף וקושטו בעלי תבלין.בצד המנה לעוד חריף הונח פלפל חריף קלוי וקלוף .
מנה זו לאוהבי החריף מאוד בלבד יש להזמינה לפני כדי שיכינו מפני שמכינים אותה במקום.
מנה נוספת שהגיעה אלו סיגרים מטריפים ממולאים חומוס .גרסה מיוחדת של סמבוסק עיראקי טעימה מאוד .
היא הוגשה בלוויית טחינה מתובלת וירקות טריים בתוך כלי שכוסה בסוג של נייר אפיה כמו בשווקים . חבל שלא היתה לי עמבה וביצה קשה .
חלום!!!
מנת הקרפצ'יו שהוזמנה הפתיעה במקוריות הגשתה .
פרוסות דקיקות של בשר הונחו על לחם מחמצת קלוי ומרוח במנונית מתובלת בסגנון איולי . מעל הונחו שיני שום קונפי שאותן כיסו פרוסות הבשר.גילופי פרמזן וטיפטוף בלסמי הוסיפו נדבך וקישוט פרי מאכל נתן יפי של צבע .מנה מושקעת מאוד ותאימה כמנת פתיחה לזוג משום שהמנות גדולות ונדיבות .
בין לבין הורדנו הכל עם הבירה והקוקטייל השווה שלי . הוגשה גם לימונדה טעימה בתוך בקבוקים קטנים .הלימונדה הוכנה במקום והוגשה עם כוסות בירה קטנות ליד שמולאו בקרח ועלי נענע טריים.
זה היה השלב בו התחלפו המלצרים והגיע מלצר מתלמד יחד עם מלצר ותיק ושניהם מקסימים. הבחור הצעיר ידע את עבודתו היטב וידע להסביר מה יש כל מנה שהוזמנה אחר כך .
מנות עיקריות הוזמנו ולוקח זמן להכינן כי הן טריות בנתיים שוחחנו על הא ודא עם איתמר האחראי על המשמרת אותו יום והוא גם סיפר שנערכים במקום ערבים נפלאים עם אוכל 'מוסיקה ותחרויות בין שפים צעירים .
מנותינו הגיעו ונשארנו בפה פעור מאיכותן.
מנת צלע עגלה מעושנת ומתקתקה שהוגשה יחד עם שעועית ירוקה טריה לחלוטין שהוקפצה ותובלה ברוטב העדין של צלע הבשר .
מנה לעילא של בשר רך שנמס בפה .הייתי משאירה רק את התיבול במלח לסועד עצמו שכן עישון הבשר מספיק .
המנה שלי – טוב פה אין לי מילים בכלל להסביר איזה בשר קיבלתי .
מנת אנטריקוט עבה ומובחת של 400 גרם בשר טרי ומשובח .
לידו הונח…תפוח אדמה מדורה כן כן כמו בילדות. הוא הונח ברמץ הגחלים וקליפתו שחורה הבפנוכו רך בטעם גנעדן .מתבקשת פה צלוחית חמאה. מעט ממנה להניח על תפוח האדמה שלי .זה מה שאני אוהבת .
הגיעה גם פנכת צ'ימיצ'ורי טעים וליד הבשר הונחו ברוקולי ושעועית ירוקה טריים שהוקפצו מעט וטעמם היה נפלא .
אחרי אתנחתא דניס הגיע שוב ושאל איזה קינוחים נרצה .האמת שיש שלשה קינוחים במקום והם טובים אז כדי שלדרלינג יהיה יומולדת מתוק הוזמנו שלושתם .
קרם מסקרפונה מעלף שמעליו הונחו פירורי מאפה בצק פריך-סוג של קראמבל,סירופ עדין ופרחי מאכל .לקישוט תאנים קטנות הונחו ממעל .
הקינוח השני עשוי משוקולדים ממצבי צבירה שונים וטעימים והוגשו בצורה נפלאה על צלחת ההגשה עם סירופים עדינים וקאנל של קצפת שצופתה במין גרגירי קרמבל שוקולד טעים.
האחרון החביב מלאבי טעים עם סירופ וציפוי קוקוס ובוטנים ומעליו סיגר שקדים ובוטנים וכדור גלידת פיסטוקים . שחיתות כבר אמרנו?
לסיכום ארוחת מעולה במחירים שווים לכל נפש
ניתן לערוך אירועים קטנים
ישנו פאטיו לערבים נעימים וקרירים יותר ומנות נוספות נפלאות בנוסף .
המקום נקי ומבהיק נגיש לנכים והשירותים נעימים ונקיים ביותר עם מגבות בד קטנות לכל סועד.
בשעות הצהריים מציעים במקום עסקית, שבה במחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה וכוס בירה (200 מ"ל) ב-17 שקלים.
קבלתי מהשף מתכון מעולה להכנה בבית ובדיוק לקראת החגים זו מנה מעולה ,עשירה וקלה להכנה.
האורחים יאהבו אתכם.
ושוב כתובתה של המסעדה אח"י אילת 61 קריית חיים,
052-5599122 יש להזמין מקום בטלפון ,
שעות פתיחה ראשון-חמישי 12:00-0:30,
שישי-שבת מ-13:30 עד חצות .
המסעדה איננה כשרה
ואגב כך
ב-29/8החל משעה 19:00 יתארח בג'ק-לין השף של "חדר אוכל" גיא מלכה ויתן פייט מול השף דניאל רחמים, סטייל "קרב סכינים" במטבח פתוח לעיני הסועדים. ערב חד-פעמי מטריף חושים! ממליצה להקדים ולשריין מקומות מראש בטלפונים: 04-8599122 / 052-5599122 מס' המקומות מוגבל.
כדאי מאודדד .