טפיוקה קוקוס עם פירות העונה

מנה מיוחדת, טעימה, אקזוטית ויפה במיוחד. הכיף הגדול במנה, שהיא מאוד פשוטה ומהירה להכנה.

כשרוצים להכין קינוח לארוחה חגיגית, ארוחת חג או כל ארוחה שרוצים להרשים בה, מכינים את המנה הזו. טפיוקה – מנה מיוחדת, טעימה, אקזוטית ויפה במיוחד. הכיף הגדול במנה, שהיא מאוד פשוטה ומהירה להכנה.

טפיוקה הוא למעשה חומר עמילני ללא טעם המגיע בגרגירים קטנטנים. את הטפיוקה ניתן להשיג ברשתות השיווק, במכולות השונות וגם בבתי טבע, בחנויות מתמחות בציוד וחומר גלם לאפייה ובישול וגם בחנויות של מזון מהמזרח.

גרגירי הטפיוקה תופחים במהלך ההכנה ולכן דרושה כמות קטנה יחסית של גרגירים להכנה של מספר מנות. את הגרגירים הנותרים ניתן לאחסן עד לשימוש הבא. השילוב המוצלח ביותר לטפיוקה הוא חלב או מי קוקוס כיוון שאז מתקבל קינוח בטעם עז ומרענן של קוקוס, אך ניתן לבשל את הטפיוקה גם בנוזלים אחרים כמו חלב רגיל או חלב סויה. את המנה הבאה הכנתי עם חלב סויה בטעם קוקוס-שקדים שטעמו עז ועשיר בטעמים. המנה היא מנה פרווה קלילה ומשגעת!

ממליצה לעטר את המנה בפרחי מאכל. כמו, יסמין, גירניום לימוני או כל פרח מאכל שיש בנמצא. המראה האביבי והמושקע יהיה ניכר.

13012840_10207487128151168_2567031099983025933_nלמצרכים:

1/3 כוס גרירי טפיוקה קטנים (60 גרם)

650 מ"ל חלב קוקוס-שקדים (אלפרו)

3 כפות גדושות סוכר

לפירות:

קיווי, נקטרינה, פסיפלורה

להכנה:

בסיר שטוח לשים את גרגירי הטפיוקה עם החלב ולהמתין חצי שעה. (הטפיוקה מעט תופסת נפח).

להוסיף את הסוכר ולבשל יחד 15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מתקבל מרקם של פודינג.

להעביר לכוסות/צלחות הגשה ולהעביר לקירור.

לחתוך את הפירות לקוביות, לעטר צלחת ולשים תלולית של פסיפלורה. מעליה לשים את הטפיוקה.

לעטר עם פירות, פרחים אכילים ולהגיש.

גילוי נאות: את החלב קוקוס-שקדים של אלפרו, קיבלתי להתנסות. הוא מפתיע, טעמו נפלא ועמד על כל הציפיות ואף מעבר. ממליצה בחום רב גם במקום חלב בקפה.

שקדים וניל ושקדים קוקוס קרדיט אפרת אשל