טפיוקה ברוטב חלב קוקוס עם פירות העונה

קינוח קייצי מרענן, קל להכנה ואפילו טבעוני

IMG_6655 (2)

לפעמים כל מה שצריך בשביל להשתחרר ולנקות את הראש, זה רק מקום מדליק עם אווירה רגועה. בתקופה האחרונה השבועות שלנו כל-כך עמוסים, ששמחתי לשבור שגרה עם ערב פיצה רק למשפחה המצומצמת, כמו שהקטנה אומרת, בחוות השף האורגני במושב חוגלה. עכשיו זו התקופה האידיאלית לבילוי של ערב בחוץ: הלילות כבר לא קרירים והלחות עוד לא הגיעה. מיד כשיצאנו מהאוטו והלכנו בעקבות הפנסים, כבר החיוך עלה על הפנים של כולנו. הבנות התלבטו בין פינת זולה ובין שולחנות ולבסוף בחרו לשבת על כסאות בר ליד שולחנות גבוהים. הזמנו לנו פיצות, סלט עגבניות, יין ולימונדה והקטנה הלכה לפקח מקרוב על הכנת הפיצה ולראות איך היא נכנסת לתנור הלבנים. בינתיים נהננו ממוסיקה טובה.
.

IMG_6658 (5)

 .
טרפנו את הפיצות, הסלט היה פשוט מעולה ולא ויתרנו על הקינוח. אחרי שהקטנה ראתה בתפריט שיש אבטיח, כבר לא עניין אותה שום דבר אחר ואנחנו הזמנו טפיוקה פירות יער. המנה מאוד עדינה בטעמים. אני ממליצה לאוהבי המתוק להוסיף עוד קצת מתיקות. גם בסוף הארוחה לא מהרנו לקום, המשכנו להתקשקש ביננו, מושכים עוד קצת את הזמן לפני שחוזרים הביתה. בדרך הביתה כולם הסכימו שהיה פשוט נהדר.
 .
promo_long

טפיוקה ברוטב חלב קוקוס עם פירות העונה

מצרכים:
כוס פניני טפיוקה
5 כוסות מים
צרור של עשבי תבלין כמו: נענע, לואיזה, למון גרס, גרניום לימוני
2 כפות מייפל
2 כפות סוכר קנים
2 פחיות חלב קוקוס
2 חבילות תותים או פירות יער או פרי עונה לפי בחירתכם
.

IMG_6572

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר את המים. מוסיפים את פניני הטפיוקה ועשבי התבלין ומבשלים על אש קטנה עד שפניני הטפיוקה הופכים להיות שקופים. חשוב לערבב כל הזמן שלא ידבק.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את הסוכר ואת המייפל ומקררים.
3. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת הפירות החתוכים ומגישים.
המתכון של נועה פרומן, שפית הבית של החווה

איפה, מתי, כמה?

חוות השף האורגני, כפר חוגלה, מולי 054-9292611
ערבי פיצה – כל יום חמישי בתקופת האביב והקיץ מ- 18:30 ועד 23:00