טעם של פעם

בחורה עם מחשב נייד

אין כמו תחושת הנוסטלגיה כאשר אתה נותן ביס במאכל מסוים ומרגיש שחזרת אחורה בזמן. ,תחושה זאת מלווה אותי לכל אורך השבוע כאשר אני מגיעה לסטודיו שלי "המתוקים של עדי" יש לי תמיד מחשבה על המתוקים של סבתא שלי. עבורי כל מתכון הוא עולם בפני עצמו ולכן גם כאשר אני מכינה עוגות או עוגיות חדשות קיימת בי התקווה להשאיר חותם בעולם בעזרת המתוקים שלי. כאשר מדברים על מסורת ומתוק אני לא יכולה להתעלם מהטעם שכבר מורגש אצלי על הלשון, הטעם המוכר מעוגיות יום השישי של סבתא אליס. גם לאחר הניסיון הרב שלי באפייה מורכבת אני תמיד בוחרת להכין באירועים חגיגיים ובעיקר משפחתיים את העוגיות הנפלאות מלאות הטעם והזיכרון. ולכן בחרתי לשתף היום במתכון שעבורי הוא נקודת ההתחלה ממסורת שלי ועד הראייה לעתיד מתוק יותר, הוא קל להכנה וטעים בצורה בלתי מוסברת. תנסו להכין את העוגיות בבית, בהבטחה אין אדם שיכול להתנגד לשומשום במעטפת של סוכר ודבש.

עוגיות השומשום של סבתא אליס

להלן המתכון:

2 וחצי כוסות שומשום (400 גרם)

1 כף מרגרינה ( 20 גרם)

1 כוס סוכר ( 200 גרם)

חצי כוס דבש (160 גרם)

הוראות הכנה:

בשלב הראשון משמנים שתי ניירות אפייה ומערוך, לאחר מכן קולים את השומשום במחבת יבשה עד שריח טוב מתחיל להתפשט בבית וצבעו הופך לזהוב. בסיר ממיסים מרגרינה סוכר ודבש, מבשלים מספר דקות ומיד מוסיפים את השומשום הקלוי שהכנו מראש. מערבבים הכול יחד במהירות לפני שהכול יתקשה. מעבירים את התערובת אל נייר האפייה המשומן, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לגובה של 5 ס"מ פחות או יותר. כשהתערובת עדיין חמה מסמנים את השומשום לצורה הרצויה, ממתינים שיתקרר וזוללים!!