טעם של כרובית מטוגנת, אבל בתנור

4 מרכיבים וחמש דקות עבודה

אני מתה על כרובית מטוגנת, אבל אין שום מצב שאני מכינה משהו בן 4 שלבים ועוד טובלת בקמח ביצה ופירורי לחם (או שבלבלתי את הסדר?) או במה שלא טובלים, והכי גרוע, אין מצב שאני מטגנת בשמן עמוק או חצי עמוק. לא כרובית, לא צ'יפס ולא שום דבר אחר.

אז יצאתי לדרך, למצוא לי שיטה אחרת שתפיק את הטעם הרצוי בלי שלבי ההכנה הבלתי רצויים, והנה התוצאה:

מהתנור 2

 

 מרכיבים:

 

מרכיבים2

כרובית בגודל בינוני

5 כפות קמח סויה

4 כפות שמן זית

2 ביצים

מלח, פלפל שחור

 

הכנה

חותכים את הכרובית, כולל העלים הירוקים והגזע (מקולף)

כרובית חתוכה

 

מעבירים לקערה ומוסיפים 5 כפות קמח סויה. מערבבים היטב.

מוסיפים 4 כפות שמן זית. מערבבים היטב.

מוסיפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור. מערבבים.

משטחים בשכבה דקה בתבנית תנור גדולה מעל דף אפיה או משטח סיליקון.

חשוב מאוד שהשכבה תהיה דקה, ולכן עדיף לשטח על 2 תבניות.

מכניסים לתנור 170 מעלות עד שהכרובית משחימה היטב, אצלי זה לקח 40 דקות (אולי יותר) האמת, לא מדדתי.

מהתנור1

 

מממ… טעים!