טעם של אגדה חדשה – בוייקוס בשר וירקות.

 

 

בואיקוס בשר לבלוגבוייקוס בשר

אצל הספרדים בוייקוס זה חלבי
אצלי הוחלט להפכם לבשרי ובשלבים
קוצצו בצלים, נקלו חצילים ופלפלים וקוצצו הבשר טוגן לו והרכיבים הפכו לבוייקוס בשר…

כבר שבועיים אני חולמת איך אני נוגסת בעסיסי כזה והריח באפי .

יום שישי אחרון – מוזמנים לצוצו גיסתי -צוצו קיצור לסופי אהובה עלי ביותר וארוחה משותפת תמיד כיפית

כל אחת מהגיסות מכינה תבשיל ומשהו מתוק להמתיק

על אלונה שלי הקונדיטורית נופל תמיד להכין את המתוק המיוחד …

ולענייננו החלטתי לנסות על המשפחה את הבוייקוס המופלאים הללו …

טעמו והטעם נותר בפיהם …

אז הנה לכם איך מכינים את המעדן

במחבת גדולה ועמוקה מטגנים 4 בצלים גדולים מרוסקים גס על נוזליהם עד שכל הנוזלים מתאדים…

מוסיפים חצי קילו בשר בקר טחון מעט שמן וממשיכים לטגן שישנה צבעו. מקררים מעט .

מוסיפים לעיסה חציל בינוני קלוי קלוף וקצוץ

מוסיפים 2 פלפלים בשרניים אדומים או צהובים קלויים וקצוצים גס

כפית פלפל שחור

כפית מלח

כפית כמון

3 סיבובי מטחנה של אגוז מוסקט

כפית פפריקה

3 ביצים גדולות

4כוסות קמח חד פעמיות שקופה של מים קרים

2 שקיקי אבקת אפיה

2 כפות טריאקי של אוסם

כוס שמן חד פעמית  שקופה של מים קרים

את הכל בוחשים היטב

מעבירים למנג'טים מאלומיניום בינוניים ומפזרים שומשום

אופים על 180 מעלות כחצי שעה ובודקים .הבוייקוס נפרדים מהדפנות  וזהובים .

הם עסיסיים ברמות . שאלו את יהודית…הא קיבלה טעימות.

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.