טעם כנרת

בחורה עם מחשב נייד

"כנרת כנרת, אלייך נמשכת כל נפש מאז. כל קסם מולדת מימיך יפיקו בלילה כרז. סודות הימים שנגוזו ברטט הגל השלו ולך כל בנייך יחרוזו מיטב מנגינה שבלב".

כך מתחיל שירו של אלכסנדר פן, לפי הלחן של מרדכי זעירא, אותו ביצעה, בכשרון לא מבוטל, חדווה הדר, המדריכה המזמרת, בסיור שערכנו לקראת פסטיבל "טעם כנרת".

חג החנוכה מתקרב ועימו הפסטיבל הקולינרי, "טעם כנרת" העשירי – חורף של טעמים בעמק הירדן, המתקיים בתאריכים 18-27 לדצמבר 2014 בסימן עשרים שנות שלום עם ירדן.

הפסטיבל מצליח להתחדש כל שנה עם שפע של אירועים ומגוון מקומות ופעילויות חדשות סביב הכנרת ובאתרים הקסומים של עמק הירדן.

כל אחד ימצא פה את מבוקשו, במיוחד לאור המיקום הייחודי בו נערך הפסטיבל: הכנרת וסביבתה. כאן, בצל הרים, כרמים ובקעות מרהיבות, מתנוססת התפאורה המרהיבה של האגם התכול ונהר הירדן הזורם לצד חורשות של צפצפות, כמו שנאמר, קסם על ים כנרת.

בחבל הארץ היפה הזה, שעבר והווה מתמזגים בו, הוקמו במהלך השנים מסעדות, בתי קפה, מרכזי מבקרים וחוות, מהם נולד פסטיבל טעם כנרת.

במסגרת הפסטיבל, המסעדות ובתי האוכל יציעו מנות מיוחדות, בדגש על יצירה קולינרית מקומית, ולצד אלו – כל המשפחה מוזמנת לשלל אירועים ססגוניים, סדנאות, שוק פתוח, בישול בטבע, מפגשי שפים ועוד המון הפתעות טעימות במיוחד.

להלן מספר מסעדות ואתרים המשתתפים בפסטיבל:

קפה מסעדה "בצל תמר"

מסעדת "צל תמר"  – מסעדה כפרית וותיקה בעמק, שהוקמה בשנת 1998 בשדה בננות בקיבוץ אשדות יעקב איחוד.

המסעדה מוקפת גן טרופי ירוק ובנויה מעץ ולאחרונה הפכה גם לבית קפה נעים וחמים

במסגרת הפסטיבל ניתן להזמין במסעדה ארוחות בוקר כפריות מיוחדות, הכוללות מגש מטבלים זוגי, בליווי לחם ולחמניות בזיליקום עם כוס קפה.

את רוב הירקות והפירות מהם מורכב התפריט מגדלים במקום: כך טעמנו בקינוח ממנגו מקומי בשילוב גבינת מסקרפונה.

הארוחות יוגשו משעה 9 בבוקר עד 23 בלילה, למעט שישי שבת, בעלות של  59 ש"ח לאדם.

בתאריך 24/12/14 יתקיים ערב איטלקי על טהרת בצקים, פיצות ופסטות עבודת יד, שיוכנו בתנור עצים מיוחד, ובליווי מומחה באוכל איטלקי –  השף מנה שטרום.

השנה מציין קיבוץ אשדות יעקב תשעים שנה להיווסדו, ובסוף השבוע הראשון של הפסטיבל יתקיימו שלל פעילויות בקיבוץ.

מסע מלכותי – סיור כרכרות ודרישות שלום

במסגרת כל ימי הפסטיבל ניתן לחזור בזמן עם כל המשפחה, לסיור כרכרות בשבילי ההסטוריה ובלב הטבע של עמק הירדן עם  כרכרת "אשדות ברקאי", הרתומה לסוס לופיו האגדי, אשר בגילו המופלג, 15, שוקל 850 קילו!


ישראל ברקאי, בן ה-68, שהקים בעבר חוות באוגנדה וקניה, החליט עם גלילה אשתו להקים בשנת 2014 את עסקי הכרכרות.

עברנו בשדות חקלאיים, במושבה מנחמיה, בנקודות התיישבות היסטוריות והצצנו אל מפעל החשמל ההיסטורי של רוטנברג בארם נהריים. במהלך הסיור (כשעה) תוכלו להשתתף בתכתובת דואר באמצעות בלוני הליום, שיפליגו במרום אל עבר השכנים ממזרח, המציינים בימים אלו, ממש כמונו, עשרים שנות שלום.

מסע מלכותי – סיור כרכרות ודרישות שלום, קיבוץ אשדוד יעקב, 052-8695488, www.abarkay.com.

סיור המקלטים בקיבוץ שער הגולן

"כאן ביתי אל מול גולן, עטור מטע וכרם..", כך כתבו והלחינו יוסף נצר וחיים ברקני, חברי קיבוץ שער הגולן שבדרום עמק הירדן.http://youtu.be/9k8-a4osF_U

חלון פנימי (iframe)

קיבוץ שער הגולן הוקם בשנת 1937 במסגרת התיישבות חומה ומגדל ועד היום הוא מאחרוני הקיבוצים השיתופיים לכל דבר.

בתקופת מלחמת ההתשה, בשנים  1962 עד 1970 הסתתרו ילדי הקיבוץ במקלטים.

במסגרת הפסטיבל, מתקיימים בקיבוץ סיורים במקלטים אשר שוחזרו בהתאם לאותה תקופה. המבקרים יצפו בסרטון, בו במילים של ילדה ניתן לחוש את רוח התקופה.

נורית קצירי, מנהלת אתר התיירות שער הגולן, הייתה בין האמהות שהשאירו את ילדיהם הקטנים במקלטים. באחד המקלטים ראינו תמונה בה מופיעה נורית עם בתה הגדולה ריבה (בת 48 היום).

 

במסגרת פסטיבל טעם כנרת מציעים סיורים לקבוצות (המתאימים לילדים החל מגיל שמונה) ונמשכים כשעה (ניתן להזמין סיור בשש שפות).

פרטים נוספים באתר: http://www.elmulgolan.co.il/%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A7%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A5/

קיבוץ שער הגולן גובל בנהר הירמוך, המפריד בין הקיבוץ לממלכת ירדן.

מעמק הירדן המשכנו אל נחלה בטבע-מרכז אירוח דרוזי בצומת צלמון.

במרכז פגשנו את קאסם ופארחה איברהים, במקור מכפר מראר, אשר כיבדו אותנו במאכלים דרוזיים אותנטיים תוך כדי סיפור מרתק..

קאסם התגייס לצבא בשנת 1973, תקופה בה הצעירים הדרוזים שובצו ליחידות של מיעוטים. הוא היה מבין הראשונים שהתגייס ערב מלחמת יום כיפור לחטיבת הצנחנים גדוד 202. הודות לדור שלו היום הרבה מקציני צה"ל הם בני העדה הדרוזית.

אחרי 23 שנים של שירות צבאי, רכש שטח של 9 דונם ממענק הפרישה, והחליט להקים מרכז הסברה על מסורת, חיבור לצבע ותרומה למדינה. מקבל קבוצות מסביר על המסורת, מורשת וחיבור לצבא ולמדינה.

קאסם מרותק היום לכיסא גלגלים, אך הסיבה לכך אינה שתי הפציעות מהן סבל במהלך מהשירות הצבאי, אלא מחלת הסרטן בה לקה.

פארחה אשתו ויד ימינו, איתה הוא מחזיק בזוגיות יציבה כבר שלושים ושמונה שנים, משלבת בעסק את יכולת הבשלנות שלה ודרך האוכל מגיעה לאנשים.

במסגרת הפסטיבל מגישים במקום (גם לבודדים וגם למשפחות) מנות מיוחדות מהמטבח הדרוזי כמו עלי גפן, מקלובה עם נתחי עוף שחומים, מנסוף עם צנוברים ושקדים, תוספות כמו במיה מבושלת ברוטב, סלטים טריים העשויים מירקות של הגינה הסמוכה בליווי מיץ גויבות וקיווי סחוט במקום.

בנוסף יתקיימו סדנאות לכל המשפחה להכנת סמבוסקים ועלי גפן.

נחלה בטבע, צומת צלמון דרום, על כביש 807 כמה מטרים מהפנייה מכביש 65

מופע רודיאו והפנינג חורפי בחוות הנופש ורד הגליל

בתאריך 21.12.14 יתקיים בחוות הנופש ורד הגליל הפנינג רודיאו (תעלולי בוקרים).

מדובר במופע מרהיב בסגנון מרוצי שליחים המתאים לכל המשפחה, אשר יתקיים במתחם הרכיבה המכיל 200 מקומות ויימשך כשעה.

המופע הוא ללא תשלום. פעילות נוספת בדוכנים, רכיבה על סוסי פוני בתשלום נוסף.

מומלץ להתעדכן בשינויים בעקבות מזג האוויר (הגענו בגשם והשטח היה מוצף) באתר: http://www.veredhagalil.co.il/

 

מסעדת רוברג

באירוע פתיחת הפסטיבל בתאריך 18.12.14, שייערך במסעדת רוברג שבמושב לבנים הממוקם צפונית לכנרת וצופה אל מרחבי הגליל ונופי האגם, תוגש סעודה היסטורית: השף אילן רוברג יגיש ארוחה בהשראת הארוחה שבישל לפני 20 שנה, במעמד חתימת הסכם השלום עם ירדן, ושהוגשה ליצחק רבין ולמלך חוסיין.

הארוחה שמשלבת בין תפריט ערבי ויהודי, תתחיל בסביבות השעה שמונה בערב בליווי הופעה של כלי זמר.

טעמנו מהקינוח שיוגש בארוחה אותו הכינה בתו של אילן, תמי, קונדיטורית ואופה בפני עצמה: פאי לימון חם עם רוטב פסיפלורה, תפוזים ופירות יער (דובדבנים, אוכמניות ופטל), על בסיס בצק פריך עם יונת שלום עם עלה של זית מעל. המנה זכתה בעבר במקום ראשון באולימפיאדת השפים בגרמניה.

מסעדת רוברג, בישוב לִבנים

פרטים נוספים על המסעדה: http://www.roberg.co.il/

גם לתושבי המקום וגם האורחים מוזמנים להשתתף בפסטיבל "טעם כינרת" וליהנות ממיטב תוצרת העמק ומטעמיו.

פרטים נוספים על הפסטיבל בטלפון ובאתר http://www.kinneret.info     04-6752727

ובעמוד הפייסבוק "טעם כנרת"