שקשוקה תפוחי אדמה וקארי

עם ילדה שנשמעת כמו תקליט שבור ופזמון שחוזר על עצמו – "אמא מה יש לאכול?" שמתחלף לעתים ב"אמא מה יש לארוחת ערב?" החליטה פני ללכת על קיצור תהליכים במטבח

אם ג'יימי "ארוחות ב-15 דקות-ב-30 דקות-ב-5 מרכיבים-תעשה לי ילד" אוליבר משתמש במוצרים מוכנים לקיצור תהליכים במטבח, מי אני שאגיד לכך לא, בעיקר כשהרעיון העיקרי מאחורי זה הוא שחומרי הגלם בהם משתמשים הם בריאים ואיכותיים, מקצרים את משך ההכנה אך לא מתפשרים על הטעם.

אז החלטתי לרדת מההר הגבוה עליו ישבתי ולהפסיק להכין הכל מאפס. לא לחלוטין, אלא בעיקר בימים שהם כאוטיים, עמוסים לעייפה, עם ילדה שנשמעת כמו תקליט שבור ופזמון שחוזר על עצמו – "אמא מה יש לאכול?" שמתחלף לעתים ב"אמא מה יש לארוחת ערב?" וכשהוזמנתי לסדנה עם הילית סביר להתנסות במוצרי הסו שף מסדרת טעם הטבע של שטראוס שמחתי על ההזדמנות לטעום ולבשל עם חומרי גלם איכותיים שמקצרים תהליכים ומקלים על החיים.

לאחר מספר התנסויות בבית עם המוצרים החדשים שלגמרי עשו לי את החיים די קלים, פרט לתפוחי האדמה המבושלים מראש יש גם גרגירי חומוס, עדשים ירוקות ועוד שרק מוסיפים לתבשיל/מנה שאתם מכינים, הגעתי למסקנה המתבקשת שהחלק הכי מאתגר במתכון עם תפוחי אדמה מבושלים הוא למעשה לבשל אותם. בכל זאת, סבלנות היא לא הצד החזק שלי ומסתבר שגם לא של התיאבון של הבת שלי וכשיש מוצר שמקצר תהליכים וזמן הכנה אני יותר משמחה להשתמש בו.

אחת המנות שהפכו להיות פופולריות אצלנו בבית היא שקשוקה תפוחי אדמה וקארי. ביחד עם סלט ירוק בצד זו מנה נהדרת לכל ארוחה.

שקשוקה תפוחי אדמה וקארי (4-5 מנות)

המצרכים:

1 חבילת תפוחי אדמה שלמים מבושלים ולא קלופים מסדרת סו שף של "טעם הטבע"

2 שיני שום גדולות כתושות

1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש

1 כף שמן זית

2 כפות אבקת תבלין קארי

1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות (ממליצה על MUTTI)

1 כוס פסאטה (מחית עגבניות חלקה של MUTTI)

1/2-1 כפית מלח

1 כפית סוכר

4-5 ביצים L

כוסברה טרייה קצוצה לעיטור

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לחצאים או רבעים תלוי בגודלם.

מחממים כף שמן זית במחבת עמוקה או כלי עמוק שיש לו מכסה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר הכתושים ומטגנים אותם תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית – נמוכה כדקה שתיים עד שהם רכים וריחניים.

מוסיפים את תבלין הקארי ומטגנים קלות כדקה תוך כדי ערבוב כדי לקלות אותו.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הפסאטה ומערבבים לאיחוד, מוסיפים את הסוכר ואת המלח (מוסיפים קודם חצי כפית מלח, מערבבים טועמים ומוסיפים עוד במידת הצורך לפי טעמכם האישי). מגבירים את האש לבינונית ומביאים את הרוטב לבעבוע עדין.

מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים על מנת לכסותם ברוטב. נותנים להם להתבשל ברוטב כדקה-שתיים.

יוצרים 4-5 גומות ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים את הביצים עד למידת העשייה הרצויה בערך 6-10 דקות (תלוי כמה אתם אוהבים את החלמון שלכם נוזלי או לא).

מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים חם.