קל לאכול אוכל בריא וטבעוני אם מתארגנים מראש ודואגים למזווה עשיר שלא חסר בו דבר. אז אפשר להיות ספונטניים ולהכין מנות מעולות.
בפוסט זה אסקר את המוצרים הכי חדשים ומלהיבים בתחום.
סדרת אטריות חדשה מקמח כוסמין 100% מלא
חברת B&D (בטר אנד דיפרנט), המתמחה בייצור ושיווק מוצרי מזון טבעיים, השיקה סדרת אטריות מיוחדת ואיכותית, משביעה ומזינה, מקמח כוסמין 100% מלא. בסדרה 3 סוגי אטריות: אטריות דקות, אטריות רחבות ואטריות דקיקות.
האטריות הטעימות נהדרות להכנה של מנות מגוונות ובהן מוקפצים, מרקים, פשטידות, תבשילים, מנות מתוקות ועוד.
כוסמין היא מין דגן חיטה קדום, ששימש כמזון במקומות שונים במזרח התיכון ובאירופה, מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. את מקומו תפסה חיטת הלחם, אותה קל יותר לגדל ולעבד. קמח כוסמין מלא, הנטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. מאחר והרכב הגלוטן שבו שונה מזה שבחיטה, הוא נוח יותר לעיכול ועשוי להיות ידידותי וסביל יותר עבור הסובלים מרגישות קלה לחיטה. הודות לקליפתה הקשה, המגינה על גרגיריה בפני מזיקים – הכוסמין מרוססת הרבה פחות מחיטה רגילה (חיטת לחם).
לדעתי מדובר בפיתרון מעולה לאוהבי הפסטה שמחפשים להפוך אותה לבריאה יותר וקלה לעיכול.
כל האטריות בסדרה מכילות קמח כוסמין 100% מלא וטעמן המיוחד ישדרג כל מנה.
כשרות: בד"צ העדה החרדית ורבנות ירושלים.
להשיג ברשתות שיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.
ממרח שומשום וקוקוס של "אחוה"
חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה, משיקה ממרח חדש ומהפכני בסדרת ממרחי השומשום המתוקים מתוצרתה: ממרח שומשום וקוקוס. הממרח החדש מכיל 32% קוקוס ו-27% טחינה גולמית ומהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים. הממרח ללא שומן דקלים או סויה, דל מאוד בנתרן, אינו מכיל צבעי מאכל ומתאים לטבעונים. ממרח שומשום וקוקוס טעים להפליא, בטעם עשיר ומרענן של קוקוס במתיקות מאוזנת, נפלא לשימוש למריחה על פרוסת לחם, בכריכים וכן לאפייה.
אצלי הממרח קוקוס ושומשום פשוט חוסל במהירות שיא ע"י הילדים. מדובר באחד הממרחים הטעימים שטעמתי.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.
לאבנה טבעונית על בסיס רכיבי קוקוס
מותג הגבינות הטבעוניות "משומשו", משיק גבינה טבעונית חדשה בפיתוח ראשון מסוגו: לאבנה טבעונית על בסיס רכיבי קוקוס 9% שומן. הגבינה החדשה עשויה מרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעוני, מכילה סידן וסיבים תזונתיים, אינה מכילה לקטוז, כולסטרול, ללא סויה, ללא שומן טרנס והיא ללא חומרים משמרים. הלאבנה נהדרת לשימוש בכריכים, בטוסטים, לשילוב בארוחת בוקר, ערב או כארוחת ביניים, ללא חשש מאלרגניים.
המלצת הגשה: לשים בצלחת, להוסיף שמן זית, לפזר קצת זעתר וליהנות.
גבינה טעימה ורכה, מעולה לצד בורקס חם. מאוד אהבו את הגבינה, אגב, אין לה טעם חמצמץ האופייני ללבנה. ואת זה אני אומרת לזכותה. היא הרבה יותר מעודנת וחלקה.
מוצרי "משומשו" מיוצרים במפעל החברה בקיבוץ גן-שמואל. החברה מייצרת גבינות טבעוניות ותחליפי בשר לשוק המוסדי והקמעונאי, כשכל המוצרים הינם ללא סויה, ללא גלוטן וללא לקטוז.
כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ירושלים.
להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.
אפונה ירוקה אורגנית
האפונה (או האפון המתורבת) היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. חוקרי תנ"ך מעריכים שהיא מופיעה בספר ישעיהו בשם "חמיץ".
בנוסף לאפון המתורבת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך. האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה "אפונה ירוקה אורגנית" טעימה, מזינה ומשביעה, המתאימה להכנת נזידים, מרקים ותבשילים שונים. מהאפונה אפשר להכין גם ממרח נהדר עם טחינה ושמן זית וליהנות ממנו עם לחם, קרקר, פיתה, ואפשר גם למלא איתה טורטייה!
אני מוסיפה בדרך כלל את האפונה היבשה למרקים וזה יוצא נהדר.
כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
פלפל ארבע עונות במטחנה קרמית
רוצים לרענן את המתכון "הרגיל"? החליפו את הפלפל השחור בפלפל ארבע עונות! בדיוק כמו שמרבית השפים עושים…
מטחנת "פלפל ארבע עונות" מכילה אך ורק את ארבעת הסוגים והצבעים השונים של פרי הפלפל – שחור, ירוק, לבן ואדום. ארבעת הצבעים מסמלים את עונות השנה, ומכאן גם שם התבלין.
פלפל הוא צמח מטפס ממשפחת הפלפליים, שפירותיו מיובשים ומשמשים כתבלין. מקור כל הפלפלים – השחור, הלבן, האדום והירוק – באותו צמח: הם פשוט נקטפים בשלב שונה ומעובדים באופן אחר.
הפלפל השחור והמוכר מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל, באמצעות בישולו לזמן קצר במים חמים ואז ייבושו. כך משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לשכבה דקה ומקומטת סביב הגרעין.
הפלפל הלבן – מופק עם הסרת אותה שכבה.
הפלפל האדום – הגרעין הבשל של הפלפל השחור.
הפלפל הירוק – פלפל שחור שנקטף טרם הבשלתו (בוסר).
השילוב בניהם יוצר טעם מעולה. אני מאוד אוהבת פלפל שחור על כל גווניו. בנוסף, רבים לא יודעים זאת, אבל יש לו תכונות בריאותיות ובעיניי חשוב להוסיפו לכל מאכל, החל בעוף, בקר, הודו, דגים, ירקות ופשטידות וכלה במאפים מלוחים ופיקנטיים, סלטים ועוד. טעם התבלין ארומטי ועשיר ובהשוואה לפלפל שחור נטו – הוא אף מעט מתקתק. והאמת היא שהוא פשוט יפה – גם במטחנה וגם באוכל…
כשרות – פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.