טנדוקה

אתמול ביקרתי במסעדת טנדוקה ביקנעם המושבה, היה מעולה. קיראו מה חשבתי על המקום

הגענו לטנדוקה בלילה סתווי של אמצע נובמבר. נכנסנו למושב בנהיגה איטית ומייד השלנו מאחור את השבוע שהיה ונכנסנו לאווירה כפרית.
מכירים את זה שאתם בדרך לצימר וכבר אחרי חצי דרך הגוף כאילו מרגיש שאתם בדרך לחופשה מפנקת והכל נרגע ומשתתק גם מסביב? אז ככה.
IMG_20191114_200945
לא יותר מחצי שעה נסיעה מהעיר נמצאת מסעדת טנדוקה. מדובר במסעדת בשרים שמציעה בתפריט מלבד מנות בשר איכותיות במגוון אופני הכנה, המבוססות על בשר טרי המיושן במקום גם מנומגווןת שיתאימו למי שלא רוצה להתנפל על סטייק מדמם. תוכלו למצוא גם מנות על טהרת המטבח המקומי וירקות ופירות מתוצרת עמק יזרעאל.
מחוץ לטנדוקה יש גינה מקומית מקסימה ומרפסת מרווחת, ולא תאמינו: אפילו גן משחקים. פנים המסעדה מואר ומעוצב בצבעוניות ששומרת על העיצוב המקורי, כולל ממגורות מעל הבר שהיו שייכות לחקלאי שהיה פה פעם. במקום אפשר גם לערוך אירועים פרטיים אקסלוסיביים  בטעם שלכם (עד 140 איש). בצהריים יש כאן ארוחות עיסקיות. מה זה אומר? שבמחיר המנה העקרית מקבלים גם מנה ראשונה לבחירתכם, כוס שתיה ולחם הבית הנאפה במקום (מומלץ!).
ועכשיו, בואו ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן.
פתחנו את הערב בכוס יין הבית, יש אדום ויש לבן. מומלץ לליווי המנות הראשונות וגם ללחם הבית והמטבלים שקיבלנו עוד לפני שבכלל הזמנו.
IMG_20191114_202837
בראשונות, ההתלבטות לא הייתה קלה.
יש בטנדוקה מבחר של מנות ראשונות ובסופו של דבר קיבלנו המלצה מהמלצרית והחלטנו להתמקד באלו:
IMG_20191114_203822
סלט סלק ואגסים, סלט צבעוני, גדול ומשמח: סלק חי עם פריכות מרעננת ואגסים טריים שהרכות שלהם היוותה קונטרה לסלק, בתוספת נענע וסלרי, רוטב ויניגרט של ג'ינג'ר, תפוז וסילאן.
הסלט הזה הוא מנה מושלמת לפתיחה של ארוחה צבעונית ומגוונת.מיד אחרי הסלט, הגיעו שלושת המופלאים האלו:
IMG_20191114_203912
אמפנדס בשר, הנעשים במקום בעבודת יד. יש אפשרות גם לאמפנדס במילוי תרד או בשילוב של חלק תרד וחלק בשר אבל אנחנו בחרנו ללכת על האופציה הבשרית. המנה יפה וטעימה והאמפנדס החמים מוגשים לצד סלט בליווי צ'ימיצ'ורי וטרטר.
IMG_20191114_204010
לסיום חלק המנות הראשונות בארוחה החלטנו ללכת על הטורטליני. טורטליני ביתי ממולא בשר עשוי במקום,  במילוי בשר ברוטב ציר בקר מצומצם ושורשים. הרוטב היה מדהים לדעתי, והטורטליני נחו על מצע של פירה תפוחי אדמה בתוספת ירקות שורש. מעדן.
עברנו לחלק העיקרי בארוחה, מנות עיקריות. בחרנו בשתי אפשרויות, אחת על טהרת הבקר והשנייה  מבוססת עוף.
IMG_20191114_205552
אני מאוד אוהבת פילה עגל.  כאן בטנדוקה מדובר בפילה עגל (מנה של 250 גרם) ברוטב ציר בקר מצומצם, מוגש על פירה בליווי ירקות מתוצרת מקומית. מנה מדהימה עם רוטב מעולה.
לקחנו גם תבשיל עוף בקארי, על אורז חמוציות וצימוקים, שהיה חריף בדיוק במידה הנכונה. אני ממש אוהבת קארי והמנה הזו הייתה גרסה מוצלחת מאוד שלו.
אי אפשר הרי לסיים בלי קינוח….גם כאן לא היה לנו קל להחליט.
 
IMG_20191114_214739
קינוח מתוק במידה וטעים הגיע לשולחננו: פאי פקאן אפוי בתוספת גלידת וניל (טבעונית!! איזה כיף לי) בליווי של  פקאנים מקורמלים בשילוב מייפל וסילאן אפויים בתוך בצק פריך.
המנה הייתה מאוד יפה לפני שנגענו בה, אבל איכשהו אהבתי יותר את התמונה שצילמתי במהלך ההתנפלות, ואני מעדיפה דווקא אותה לחלוק איתכם.
לפרטים נוספים, תפריטים, מחירים ועוד, לחצו כאן לאתר הבית של טנדוקה.