טיסות רפואיות, האם הם נחוצות?
חבר שלי הרב שלום הרוש היה בצבא הישראלי, הידוע כצבא הגנה לישראל (צה"ל), חובש. הוא התאמן על הרבה גופות עד שהיה מוכן לבצע בשטח ניתוחים מסובכים. בארצות הברית יש יותר מחקר מכל מקום אחר במדינה לפי עניות דעתי. לפי אמרה זו שווה לכאורה לטוס במטוס של הטסות רפואיות שיקח את הפציינט לארצות הברית לדוגמא מאשר לבצע את הניתוח בארץ. בימינו התחילה תופעה שנגרמה כתוצאה ממקרי המוות המרובים שקרו לאנשים שמתו עד שהגיעו לבית החולים. התופעה הזו נקראת טיסות רפואיות. בטיסה על פי התוכנית נותנים לאדם את מירב הטיפול האינטנסיבי כדי שישרוד. כבר מזמן הומצא האמבולנס שנותן טיפול רפואי בשטח.
אולי יעניין אותך גם >>> למידע על מחיר ועלויות הטסה רפואית
האם טיסות רפואיות באמת משתוות לאמבולנס?
מהו מטוס אמבולנס אוירי? הפרמדיקים באמבולנס נותנים טיפול אך הבעיה הנוצרת היא שישנם פקקים שמפריעים לטיפול התקין שנותן האמבולנס. כך אמבולנס שבו ישנם רק פרמדיקים ולא רופאים נותרים עם פציינט שצריך ניתוח לב דחוף בו בזמן שהאמבולנס תקוע בפקק והאדם שצריך טיפול גוסס ומת להם בידיים. בטיסות רפואיות על פי המתוכנן יהיו שם רופאים מנוסים שעברו לפחות חמשה עשר שנות לימודי רפואה. בטיסה בין אם זה במסוק ובין אם זה במטוס קל או כבד, על פי רב אין פקקים. בסין יש בערך חמש דקות לכל מטוס להמריא מחמת ריבוי המטוסים. וכשיש תאונה חס וחלילה חס ושלום השם ישמור ויציל רחמנא ליצלן לא עלינו, נהיה סוג של פקק שהמטוס נמצא ונשאר בקרקע.
מה ההבדל בין טיסות רפואיות לשאר דרכי הטיפול הידועים כיום?
המקרים העיקריים שבהם צריכים להשתמש ברפואה על ידי טיסות רפואיות היא במצב של מלחמה או מתקפה על חיילים של אותה המדינה שמאיישים את הטיסות הרפואיות. במקרה של מתקפה ובמצב שיש פצועים מגיע המסוק או המטוס, אלה מבצעים נחיתה בשטח, אוספים את הפצוע ונוסעים לבית החולים. היום יש פיתוח חדש שיגרום לעשיית המטוסים שבהם מבוצעים טיסות רפואיות חסני ירי. הסיבה שרוצים שהמטוסים הנזכרים לעיל יהיו חסני ירי זה בגלל המלחמות. ארצות הברית מכינה את מטוסי ה F 35 ועוד.