ט"ו בשבט הוא רק תירוץ למתכון.

tanzia7

המתכון שיסחף אתכן גם אחרי ט"ו בשבט. קודם, חייבת גילוי נאות: את המתכון המהמם הראשוני פגשתי בערב שישי קרררר מאוד, הרחק מהבית ומהמשפחה (מה שנדיר אצלי). אין לי ספק שהאווירה המיוחדת שהיתה בכל המסע הזה, הנשים המדהימות ונדירות שהיו סביבי, החברויות שכבר נרקמו לעד, הגעגועים הביתה, המרחק, הקור והפינוק המלכותי האין סופי גרמו לכל מטעם להיות מיוחד בטעמיו, הכל התחדד והתחזק.

התחושה הבלתי נשכחת, שמישהו חושב עליך בכל רגע ויודע מה בדיוק יחמם לך את הלב והנשמה, מילה, חיבוק, חיוך גרמו לכל מאכל להיות בטעם של מלכות.

אז באותו ערב פגשתי את מלכת התוספות – טנזיה. מסתבר שזו מנה מרוקאית מסורתית, שאצל בית סבתי לא טעמתי או נתקלתי בכל שורשי המרוקנים, מגישים אותה לצד הקוסקוס, אני ממליצה גם לצד אורז לבן.

זו היתה אהבה ממבט ראשון.

אני הכנתי אותה מאז בראש השנה בשל השפע הקיים בה וגם כמובן באחת ההזדמנויות הכנתי לאותן נשים מיוחדות שחיברו אותי בראשונה לעצמי שוב ולמנה הזו. כמובן שט"ו בשבט זה מתבקש גם.

אז גם הסופ"ש הקר ומלכותי בגליל העלה זכרונות נעימים וטעימים .

ט"ו בשבט הפרחוני ומלא בשפע, עשה לי חשק וכמובן היה לי לעונג לכתוב, להיזכר, לדמוע, להתרגש.

אוכל=זכרונות=חיבור=אנשים!

טנזיה 1

המתכון הראשוני בשינויים שלי:

5 בצלים פרוסים דק לרצועות.

1 חבילת תמרים מגולענים חתוכים לקוביות.

1  חבילת שזיפים מגולענים חתוכה לקוביות.

1/2 חבילת משמשים חתוכים לרבעים.

1 חבילת תאנים חתוכים לקוביות.

1 חבילת צימוקים חומים.

חבילת אגוזי מלך שבורים בגסות.

לתיבול: 

רבע כפית קינמון, כפית בהרט, רבע כפית ציפורן, רבע כפית אגוז מוסקט, כפית סוכר חום/ כף סילאן, מעט מלח ופלפל לבן.

אפשרי: רוטב סויה בטעם סיני.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית/קנולה וסוכר חום עד לשקיפות, מוסיפים את האגוזים לדקה ואז את הפרות היבשים, מוסיפים תיבול, רבע כוס מים מביאים לרתיחה ומנמיכים לכחצי שעה עד שהפרות מתרככים.

עד הפעם הבאה, שיהיה לכם חג שמח ופורח,

שתצמחו, תגדלו תהיו מבורכים בשפע ואל תשכחו לאהוב!

 

רוצים מתכון לקוסקוס מנצח? http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=171?ref=blog_main

 

זה כל הקסם https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat/

שלכם

אני