לקראת ט"ו בשבט שממש כבר כאן, למרות הקור העז, עם מעיל עבה, כובע, צעיף וגם כפפות נסעתי לירושלים לסיור חווייתי וייחודי , שכלל ביקור בשוק מחנה יהודה עם חן ואלון קורן, סיור ניגוני ט"ו בשבט מרגשים וייחודיים במוזיאון המוסיקה העברי וארוחת צהריים במסעדה החלבית החדשה "נחמן" של השפית רחל דבח בכיכר המוסיקה.
צילום: אבישג סער
את הסיור התחלנו בשוק מחנה יהודה – בפינת אחד הרחובות של השוק חיכתה לנו רחל.
חן ואלון קורן בסדנאות וסיורים פתוחים לקהל הרחב
חן ואלון קורן השתתפו בשנה שעברה בתכנית הריאליטי- אפייה "בייק אוף" בערוץ 2, זכו במקום השני ובתואר חביבי הקהל, ומאז הם עושים את מה שהם הכי אוהבים – מבשלים ואופים ביחד במקום הכי ירושלמי שיש.
הם חיים ונושמים את שוק מחנה יהודה, את הריחות והטעמים, את הטריות היום-יומית ואת האנשים המיוחדים. כיום, חן ואלון מעבירים סיורים קולינריים בשוק, סדנאות בישול ואפייה וארוחות שבת בליווי סיפורים, שירים ושלל מטעמים בביתם הפרטי הממוקם צמוד לשוק מחנה יהודה.
לכבוד חג האילנות, חן ואלון קורן, מזמינים את הקהל הרחב להצטרף אליהם ליום כיף סביב הפירות היבשים והטריים. היום יחל בסיור קולינרי בשוק מחנה יהודה, המהווה מקור בלתי נדלה של פירות טריים ויבשים מכל הסוגים ובכל הטעמים, וסדנת בישול חגיגית ומיוחדת באווירת החג, עם סעודה מפנקת של מאכלים לרגל ט"ו בשבט ויין טוב.
ביום חמישי, 9.2.17, בשעה 18:00 יפגשו המשתתפים את חן קורן ב'ארומה' בשוק מחנה יהודה לסיור שיימשך כשעה, במהלכו יטעמו את טעמיו המיוחדים של השוק, יתענגו על הריחות המשכרים של הפירות הטריים והיבשים, ובסופו ימשיכו לביתם של חן ואלון, השוכן על הגבול שבין שכונת מקור ברוך הוותיקה לשוק מחנה יהודה בירושלים.
הסיורים של חן ואלון בשוק הם חוויה מיוחדת של צלילים ריחות וטעמים, המשתלבת בהיסטוריה הקולינרית של השוק, דרך חומרי הגלם, הסיפורים, והטעמים האותנטיים של השוק.
בסיור טועמים המשתתפים מנות מיוחדות מהשוק, ביניהן: מעורב ירושלמי מסורתי, ברוסקטת חמאת כמהין עם קלף צ'דר ועגבניות מיובשות, חומוס לימון כבוש, מאפה חאצ'פורי ועוד.
ניתן לתאם סיורים סביב נושאים שונים ומגוונים ואת אורך הסיור לבחירת המשתתפים.
מחיר: 250 שקלים לאדם בקבוצה של עשרה אנשים ומעלה
בבית של חן ואלון, יכינו המשתתפים בסדנה:
- תאנים ומשמשים מיובשים ממולאים בגבינת רוקפור משובחת וריבת בצל
- חלת בייגל ירושלמי מגולגולת בעגבניות מיובשות וחמאת כמהין,
- פילה דניס עם בטטות צרובות ותמרים לחים, לצד קוביות ארטישוק ירושלמי צרובות ומתקתקות
- סלט שוק ענק עם אורגנו טרי ושמן זית
- סלט בייבי תרד עם פלפל שושקה, תותים טריים ופיסטוקים בוינגרט תמרים
- סירות אננס עם סלט ירק וסלמון, צ'ילי טרי, רימונים ובצל מיובש
- בורגול כרובית עם סלרי קצוץ, שקדים קלויים וחמוציות
בסיום הסדנה ייהנו המשתתפים מארוחה מפנקת מעשה ידיהם, לצד יין משובח ושלל קינוחים מפנקים של חן ואלון.
מחיר הסיור, הסדנה והארוחה: 400 ₪ למשתתף. בהרשמה מראש בלבד.
להרשמה ופרטים נוספים: חן ואלון קורן http://www.mamadiali.co.il/
זמר עברי ושירת הארץ במוזיאון המוסיקה – שבוע ט"ו בשבט לכל המשפחה
האם כבר ביקרתם במוזיאון המוסיקה המיוחד והיוצא דופן הממוקם בכיכר המוסיקה בירושלים?
מוזיאון המוסיקה העברי מזמין את הקהל הרחב במהלך שבוע ט"ו בשבט ליהנות מסיורים מוזיקליים מיוחדים לרגל החג.
הסיורים יתקיימו בכל ערב בין התאריכים 5-9.2.17 בלוויית מוסיקאי ויכללו הדגמות מכלי הנגינה המיוחדים המוצגים במוזיאון,ישלבו שירים, ניגונים, סיפורים מרתקים ושירה בצוותא של שירי ארץ ישראל האהובה והנוסטלגית מעדות ישראל ותקופותיה השונות.
במהלך הסיור יחוו המשתתפים כלי נגינה וסגנונות מוזיקליים שונים אשר השפיעו על המוזיקה הישראלית העכשווית, הפעלות אינטראקטיביות והאזנה למוסיקה מקורית.
ולבסוף גולת הכותרת של המוזיאון, הינו צפייה ושוטטות באמצעות משקפי מציאות וירטואלית בבית המקדש – המקום היחיד בעולם – מה שהופך את הביקור במוזיאון לחוויה מרגשת וייחודית.
מוזיאון המוסיקה החדש והמיוחד מסוגו, משלב חידושים טכנולוגיים לצד תצוגת כלי נגינה עתיקים.
הסיור במוזיאון נערך עם טאבלט הניתן בכניסה למוזיאון. בטאבלט ניתן לפגוש את 'סבא לוי' דמות אנימטיבית בתלת מימד המדריכה את המבקרים דרך הגלויות השונות בהם עבר עם ישראל, דרך אדריכלות נדירה בחללים המעוצבים ודרך משחקים אינטראקטיביים המוצבים בכל חלל וחלל, בנוסף במוזיאון אוסף ייחודי ומגוון של כלי נגינה עתיקים וחדשים המפוזרים בתוך החללים של המוזיאון פרי חזונו ויצירתו של אלדד לוי – מנהל המוזיאון.
מוזיאון המוסיקה כולל 7 חללים:
- מרכז אסיה: אלמנטים תרבותיים שמקורם באיראן, אזרבייג'ן ובוכרה.
- מרוקו-אנדלוסיה מוקדש למסורת המרוקאית ולהשפעות הספרדיות.
- עירק, סוריה, מצרים והודו- מעוצב בשלל סגנונות ובצבעי אדמה,קשתות ארכיטקטוניות מרשימות.
- אירופה ואשכנז – חלל המשלב בין התרבות היהודית האירופאית הוותיקה והעכשווית.
- ארצות הבלקן – חדר המעוצב בצבעים כחולים ובהירים בהשראת האזור.
- אפריקה ותימן – מעוצב בהשראת הקשר המיוחד של היהודים באזור אל האדמה והרוחניות. רוב כלי הנגינה המוצגים בחלל הינם כלי הקשה שמקורם במדינות מרכז אפריקה השונות.
- החלל העברי – האחרון מבין שבעת החללים המוסיקליים, מוקדש לקיבוץ הגלויות ולעברן המוסיקלי המיוחד של ארץ ישראל וירושלים. לצד כלי הנגינה יוצגו כתבים של יהודים שסיפרו על ארץ ישראל בתקופות שונות בהיסטוריה.
מוזיאון המוסיקה העברי, יואל משה סלומון 10 נחלת שבעה ירושלים
לפרטים נוספים והזמנת סיורי ט"ו בשבט– 02-5406505
לאתר הבית של המוזיאון http://kikar-hamusica.com/he/-
עלות למשתתף בסיור ט"ו בשבט: 65 ₪ ובתיאום מראש בלבד.
שעת התחלת הסיורים: 18:00 מספר המקומות מוגבל
שעות פתיחת המוזיאון בכללי:
א'-ד' 09:30-17:30
חמישי 09:30-20:00
שישי 09:30-13:30
מחירי כניסה למוזיאון: רגיל – 50 ₪/ ילד מגיל 5 ומעלה – 40 ₪/סטודנט 35 ₪ חייל 30 ₪
את הסיור סיימנו אצל "נחמן" – מסעדה חלבית חדשה הממוקמת בכיכר המוזיקה ירושלים (בצמוד למוזיאון המוסיקה)
בתפריט מסעדת "נחמן" תוכלו למצוא מבחר פסטות טריות תוצרת עצמית, בר פיצות נפוליטני הנאפות בטאבון על ידי פיצאלו מיומן, ארוחות בוקר ובראנץ' עשירות עד לשעות אחר הצהריים המאוחרות, דגים טריים, לחמים חמים ומגוון קינוחים קלאסיים הנעשים במקום.
מסעדת 'נחמן', כשם נצר למשפחת יואל משה סולומון, ממייסדי שכונת נחלת שבעה ועל שם סמטת נחמן המובילה אל קומפלקס 'כיכר המוזיקה'.
'נחמן' היא התוספת החדשה למגוון הקולינרי הרחב בכיכר המוזיקה, לצד הופעות חיות המתקיימות במשך כל ימות השבוע על הבמה המרכזית הפונה אל מוזיאון המוזיקה העברי, מסעדת הגריל הבשרית 'כינור בכיכר', בית קפה, בר, חנות בוטיק, גלריית אמנות, ובעתיד גם בית מלון, בית ספר למוזיקה ועוד.
מסעדת 'נחמן' משתרעת על פני 220 מ"ר במתחם מעוצב עם כ-60 מקומות ישיבה בחלל המסעדה המרכזי, מתוכם 12 מקומות ישיבה באזור מיוחד באווירה אינטימית ובנוסף כ-40 מקומות ישיבה בחוץ, במתחם כיכר המוזיקה לצפייה בהופעות החיות על הבמה המרכזית.
התפריט ב'נחמן' מורכב ממנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן בשילוב ארוחות בוקר ובראנצ'ים עשירים המוגשים משעות הבוקר ועד שעות אחר הצהריים המאוחרות, בר פיצות בסגנון נפוליטני הנאפות במיומנות על ידי פיצאולו בטאבון אבן מרשים מחופה באבני פסיפס שחורות, מנות דגים טריים יום-יום, פסטות טריות מקמח דורום המיוצרות במקום מדי יום, במבחר רטבים עשירים (ניתן להזמין את מנות הפסטה גם מפסטה ללא גלוטן), לחמים ומאפים חמים הנאפים ללקוח במיוחד בקונדיטוריה של המסעדה ותפריט קינוחים קלאסי משתנה.
על בניית הצד הקולינרי, התפריט וניהול המטבח אחראית השפית רחל דבח, הבעלים לשעבר של מסעדת PIPS הירושלמית, קייטרינג בוטיק לאירועים פרטיים, ואת בית הקפה המיתולוגי RACHELA.
המסעדה תוכננה ונבנתה במטרה לאפשר לסועדים במקום ליהנות מאוכל שעשוי במקום, מהרכיבים הטובים והטריים ביותר על ידי הטבחים ופיצאלו המומחים שלנו, משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הלילה המאוחרות" אומרת השף רחל דבח.
בתפריט המסעדה:
בראנץ' – מוגש כל יום עד השעה 16:00 יחד עם מיץ סחוט טרי ושתיה חמה, סלסלת לחם ומאפים חמאה וקונפיטורה ביתית (58 ₪):
צילום: נדיה היבא
בוקר ישראלית: ביצים, סלט ירקות, גבינות וזיתים | שקשוקה: ביצים ברוטב עגבניות פיקנטי, סלט ירקות, לאבנה וזעתר, סחוג ופיתה חמה | אגז בנדיקט נחמן סטייל: ביצים עלומות, סלמון מעושן, תרד מוקרם וחלה קלויה | בוקר יוונית: ספנאקופיטה מאפה פילו במילוי תרד, גבינות וביצה קשה מגורדת סלט יווני, זיתי קלמטה וצזיקי | הטבעונית: מאפה ירקות, סלט עדשים ובטטה, ממרח פסטו, טחינה, סילאן וסלט פירות.
מנות בוקר: פרנץ' טוסט, חלת בריוש, סירופ מייפל, קרם פרש ופירות העונה (46 ₪), מוזלי, סלט פירות העונה, דבש, יוגורט עיזים וגרנולה (39 ₪), סלסלת מאפים בליווי חמאה וקונפיטורה (26 ₪)
צילום: נדיה היבא
מנות ראשונות: קיש פטריות/ בצלים/ בטטה וגבינת עזים מוגש עם סלט עלים (48 ₪), ארנציני במילוי מוצרלה מעושנת ורוטב עגבניות (42 ₪), סלט קיסר, לבבות חסה, אנשובי, פרמז'ן וקרוטונים (45 ₪), אנטיפסטי ירקות העונה (22/45 ₪), סביצה ים תיכונית, דג ים, חציל, עגבנייה, זעתר טרי ולאבנה (55 ₪), בורטה על סלט עגבניות בזיליקום ושמן זית (48 ₪), סלט ירוק, עלי תרד, אנדיב, רוקט, תפוחים, תמרים ופטה בויניגרט סילאן ובלסמי (55 ₪), קרוסטיני גבינת עזים (49 ₪), ריזוטו אפונה ומחית קארי ירוק (42 ₪), מרק היום (35 ₪)
בר פיצות בסגנון נפוליטני: פיצה מרגריטה (54 ₪), מרינרה, רוטב עגבניות, שום, שמן זית ואורגנו (36 ₪), פוקצ'ה שמן זית וטימין (36 ₪), קלצונה במילוי עגבניות ורוטב עגבניות (69 ₪), קווטרו פורמג'ו, ריקוטה, מוצרלה, פוקרינו ופרמז'ן (69 ₪), ים תיכונית, מרגריטה בתוספת גבינת עיזים, עגבניות מיובשות ובצל מקורמל (65 ₪), אתניקX, מרגריטה בתוספת עלי רוקט, עגבניות שרי ושבבי פרמז'ן (64 ₪)
צילום: נדיה היבא
דגים: פילה דניס בחמאת מרווה, שעועית ירוקה, ובצלי שאלוט מוגש בתוספת תפוח אדמה אפוי (110 ₪), פילה סלמון בקארי אדום, חלב קוקוס, בוקצ'וי, אפונה סינית ואטריות סובה (110 ₪), פיש & צ'יפס (75 ₪)
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
פסטות טריות: טורטליני גבינות ברוטב שמן זית, עשבי תיבול, עגבניות שרי, וזיתי קלמטה (68 ₪), פפרדלה ברוטב ראגו פטריות ושמנת (56 ₪), פטוציני פומודורו ברוטב עגבניות עשיר, שמן זית ובזיליקום (49 ₪), לזניה חצילים, פרוסות חציל קלוי, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, ופרמז'ן (69 ₪), פנה ברוטב שמנת, גבינת עיזים ותרד (56 ₪), ספגטי קרבונרה, פקורינו, וסלמון מעושן (68 ₪)
ניתן גם לקבל פסטות מחיטה מלאה או ללא גלוטן
קינוחים: עוגת גבינה קלאסית אפויה (36 ₪), טירמיסו, קרם מסקרפונה, עוגיות בליקר קפה, ואבקת קקאו (36 ₪), פנה קוטה עם רוטב תותים (31 ₪), טארט אגסים בקרם שקדים אפוי (36 ₪), סלט פירות העונה (29 ₪), עוגת שוקולד (36 ₪), פאי לימון (36 ₪) – מבחר משתנה ממקרר הקינוחים.
מנות עסקיות בין השעות 11:00-16:00: מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית ושתיה במחיר המנה העיקרית.
לאתר הבית של המסעדה http://www.nahman-rest.co.il/
מסעדת נחמן – כיכר נחמן, מבוא בית דוד 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה
שעות פתיחה: א'-ה' 09:00-23:00 ו' 09:00-14:00
02-9920540
כשר למהדרין – הרבנות ירושלים
ומשהו בנימה אישי:
ירושלים נמצאת במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, היא לא נמצאת בחו"ל. ירושלים יפה, קסומה ומיסטית,ואין כמוה או דומה לה בעולם. יש בה המון מקומות ופינות חמד לטייל ולבקר, מסעדות מצויינות, ומלונות מעולים ולא רק לתיירים. כדי לבקר בירושלים לא צריך באמת סיבה מיוחדת או חג… ירושלים מקבלת את אורחיה בכל ימות השנה…
להתראות שוב בירושלים – וט"ו בשבט שמח.
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח"צ