טורטליני -רגיעון לנשמה

טורטליני בעגבניות

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

טורטליני כל כך טעימים .

לא תמיד יש זמן להכינן בבית אבל כשאני נכנסת למוד וצריכה שקט למחשבות שלי אני יושבת ומכינה מהן הר ונזכרת בסבתא שלי שהכינה קלסונס לאלפים .

לאט לאט מתמלאת התבנית שלי באוצר וליבי מתרחב מאהבה לסבתא ולזכרונות שלנו בשולחן המשפחתי .

הפעם הכנתי אותן גם עם קמח כוסמין לבן שהרי בריא לאכלו .

היות והוא לבן פשוט החלפתי כוס קמח לבן בכוס קמח כוסמין…איך לא? לבן .

ישבתי והכנתי כמויות ואז נזכרתי שצריך לתת לכם מתכון שתהנו . מיד הקטנתי כמויות והכנתי מנה נוספת שתהיה לנו מדוייקת בהכנתה .

בדיוק אלונה שלי באה בחלון מטבחי לאמר שלום ותחבתי לפיה אחד טעים כזה .נפערו עניה ואמרה -הוייי אמא זה טעים .

כמובן שמגש כזה עף לביתה בהנאה.

אז בואו נכין יחד .

צריך – כוס קמח כוסמין לבן .

כוס קמח לבן

מעט סולת לפיזור שלא ידבקו לנו החמודים הללו לתבנית.

1 ביצה גדולה

1 כוס מים חד פעמית שתיה קרה ואם צריך אז מוסיפים כמה טיפות

4 כפות שמן חמניות

רבע כפית מלח .

לשים הכל יחד עד שנוצר בצק נוח לעבודה רך ונעים יקח דקות ספורות אז סבלנות.

מניחים על צלחת שטוחה ומעל קערית לכיסויו שלא ייבש לנו.

אחרי כ15 דקות מנוחה מרדדים על משטח מקומח לעלה דק (תוי כמה דק אתם אוהבים)

בחותכן יוצרים עיגולים בקוטר שאוהבים . פה החותכן היה של 5 ס"מ.השתמשתי בחותכן עוגיות פרח גדול.

ממלאים כל עיגול במלית רצויה ומדביקים את שפתותיו היטב.

מהדקים במזלג ליצירת צורה יפה שגם תקלוט רוטב.

ממלאים סיר מי ברז מומלחים כמו לפסטה רגילה ומביאים לרתיחה . מבשלים עד שיתרככו .אני אוהבת אל דנטה אבל בישראל אוהבים אותן רכים…

מסננים ומיד מעבירים לרוטב שמחכה להן .

הפעם בחרתי ברוטב עגבניות מתובל וטעים .

צריך –

בצל גדול בקוביות להזהיב אותו במעט שמן זית בסיר מתאים לכמות שבישלתם .הוא צריך להתקרמל ולהשחים.

מוסיפים קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות מאיכות טובה

מלאים את הקופסה במים ומוסיפים לסיר.

מוסיפים תבלינים – חצי כפית פלפל שחור ,

2 כפות סוכר חום -כן כן זה כל הטעם

מלח לפי טעם

שן שום גדולה מגוררת פנימה

כמה עלי בזיליקום קרועים וגם ענף קטנטן של מרווה אם יש לכם .

מביאים לרתיחה ומנמיכים אש.

מבשלים 5 דקות לפחות .

מכניסים את הטורטליני ומבשלים יחד עוד 5 דקות לפחות.

המלית שלי לאוצר הזה –

1 תפוח אדמה גדול

1 בטטה גדולה

לבשל במי מלח ולמעוך לפירה עם כף גדושה חמאה .

לתבל בפלפל שחור ומעט מלח לפי טעם

לקרר לטמפרטורת חדר .

לבחוש פנימה 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק  למסה הומוגנית .הקירור נועד לכך שהגבינה לא תימס לנו .

בסוף היום התענגנו על המעדן .אל תספרו לאף אחד שזללתי אפילו ללא רוטב כמה כאלו .

אגב תכינו רטוטב שבא לכם .

ראוי לציין שהשתמשתי בקמח כוסמין לבן של הטחנות הגדולות.

התענוג הוא שאין צורך לנפותו והוא מצוי בכל רשתות השיווק במחיר שווה לכל נפש.

https://api-mail.walla.co.il/email/271254047/attachment/%25AC593B784E8912885C46E6315EA61C7C5F286BF7

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.