כמו בכל ביקור שלי בשוק החקלאי החברתי בגבעת עדה, גם השבוע חזרתי משם עם משהו חדש ומסקרן – סליקורניה (Salicirnia).
הסליקורניה היא עשב בשרני שמשמש תחליף טעים ובריא למלח, כן כן.
היא גדלה בקרקע מלוחה, ולכן טעמה מלוח. ניתן להשתמש בה טריה, מבושלת, מוקפצת או מאודה ולשדך אותה לסלטים, בשר, עוף, דגים או פירות ים. הסליקורניה מעניקה לתבשיל מליחות עם מעט חמצמצות ומייתרת את השימוש במלח.
אני בחרתי לשדך אותה לטונה צרובה עם אפונת שלג ועשבי תיבול נוספים, וזו התוצאה. מעדן אמיתי.

למתכון המלא – אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי שלי, ממש כאן.